1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. σκόρδο τριμμένο σε σκόνη
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.γ. κόλιανδρο
Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος.
Τα γυρίζουμε με την ίσια πλευρά προς τα κάτω και κόβουμε λωρίδες όχι πολύ λεπτές.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το ρίχνουμε σε μία νάυλον σακούλα μαζί με τα κολοκυθάκια. Κλείνουμε καλά τη σακούλα και την κουνάμε με γρήγορες κινήσεις έτσι ώστε να πάει παντού το αλεύρι.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο νερό. Σε ένα άλλο ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά με το τυρί και τη φρυγανιά.
Περνάμε ένα ένα τα sticks πρώτα από τα αυγά και μετά από το μείγμα τυρί-φρυγανιά.
Τα τοποθετούμε προσεκτικά πάνω στη σχάρα που την έχουμε βάλει μέσα στο ρηχό ταψί του φούρνου.
Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 30 λεπτά. Τα συνοδέψαμε με μία δροσερή σως που την φτιάξαμε με τα εξής υλικά: 3 κ.σ. γιαούρτι, 2 κ.σ. μαγιονέζα και 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά. Τέλειο ορεκτικό για το τραπέζι σας τώρα που τα κολοκυθάκια είναι στην καλύτερη εποχή τους. Μία δοκιμή θα σας πείσει. Καλή σας όρεξη.
2 σχόλια:
Πακιστανός ήτο ο μάγειρος; Τι χέρ' είν' τούτο;
Όχι Αφγανός.
Δημοσίευση σχολίου