Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Έστελνε η Βενεζουέλα λεφτά στον ΣΥΡΙΖΑ για να χρηματοδοτεί διαδηλωτές;



Οι αποκαλύψεις για τη δράση του πρέσβη της Βενεζουέλας Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες στην Αθήνα και η επιστολή – παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρου φέρνουν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία για τις στενές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Βενεζουέλα.


Το απόγευμα ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέβασε στο twitter ένα δημοσίευμα εφημερίδας της Βενεζουέλας στο οποίο γίνονται αναφορές για τις στενές σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το καθεστώς Τσάβες και στη συνέχεια με τον διάδοχό του Μαδούρο. Συγκεκριμένα γίνεται λόγος για χρηματοδότηση της Βενεζουέλας προς τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου το αριστερό κόμμα στην Ελλάδα να ενισχύσει τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες κατά της Ε.Ε., του ευρώ και του ΔΝΤ και να βοηθήσει τους «κόκκινους φίλους» του να κερδίσουν την εξουσία στην Ελλάδα. Στο συγκεκριμένα δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον πρέσβη Φρανκλίν Ραμόν Γκονσάλες.

Το σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα eluniversal.com








To συγκεκριμένο δημοσίευμα αναφέρεται στις σχέσεις του καθεστώτος Τσάβεζ (και μετέπειτα Μαδούρο) με τον Σύριζα και συγκεκριμένα στελέχη του, η οποία καλλιεργήθηκε από τους ηγέτες των Podemos Pablo Iglesias και Juan C. Monedero.

Αναφέρει λοιπόν το δημοσίευμα ότι ο Καθηγητής του Κεντρικού Πανεπιστημίου της Βενεζουέλας Franklin González ήρθε στην Ελλάδα με συγκεκριμένη αποστολή από το καθεστώς Τσάβεζ. Η αποστολή ήταν να “ενισχυθούν οικονομικά οι διαδηλώσεις στην Ελλάδα και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ευρώ και των προγραμμάτων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου”.

Ο ισχυρισμός της El Universal είναι βέβαια εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να αποδειχθεί. Εάν όμως έχει βάση αυτό το δημοσίευμα, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε μια ωμή παρέμβαση ξένης χώρας στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας με σκοπό την αλλοίωση του πολιτεύματος, μέσω της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης με δεύτερο tweet έγραψε: Εάν ισχύει η αποκάλυψη ότι ο Μαδούρο έστελνε λεφτά στον @atsipras τότε η συγκάλυψη της παρενόχλησης, δεν έγινε μόνον για πολιτικούς λόγους.
Και συνέχισε γράφοντας: Γράφει ο @atsipras προς τον Μαδούρο:»περιμένουμε και την σημαντική σου στήριξη που θα εκδηλωθεί ΕΜΠΡΑΚΤΑ για να κερδίσουμε τις Εκλογές»…


 adonis_venezouela1



 adonis_venezouela2



Στο Πρώτο Θέμα δημοσιεύεται η επιστολή Τσίπρα προς τον Μαδούρο όταν ανέλαβε πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Μάρτιο του 2013. Εκεί μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας αναφέρει τα εξής: «…περιμένουμε τι δική σου σημαντική στήριξη, που θα εκφραζόταν έμπρακτα, έτσι ώστε η προετοιμασία μας για τον σχηματισμό μιας αριστερής κυβέρνησης να έχει προοπτικές επιτυχίας»!
Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταγγελίες για σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη Βενεζουέλα.
Τον περασμένο μήνα ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης είχε κάνει σχετικές καταγγελίες από το βήμα της Βουλής




Πηγή


ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΕ ΚΟΡΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΥΡΙΖΑ! Πως παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας!

aaaaaaaaaEmbajadorvenezuela (1)
Ο πρώην πρέσβης της Βενεζουέλας στην Αθήνα το 2012 Φράνκλιν Ραμόν Γκονσάλες παρενοχλούσε σεξουαλικά τις υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα».


Καταγγελία κόρης πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ: «Μου χάιδευε τα οπίσθια και το μπούτι»
«Πάντα όταν μπαίνω στο γραφείο του με θέλει δίπλα του, πάντα με φιλάει στα μάγουλα και μου χαιδεύει τα οπίσθια και την πλάτη… Ο πρέσβης μου χάιδευε το μπούτι… Μετά στο αυτοκίνητο μου είπε να φοράω μίνι φούστα για να φαίνομαι περισσότερο γυναίκα. Όταν αντιδρούσα, μου έλεγε ότι αν ήθελε θα μπορούσε να έχει πέντε Κινέζους να δουλεύουν στην θέση μας στην Πρεσβεία».


Καταγγελία 2ης υπαλλήλου: «Αποπειράθηκε να με βιάσει, πάλεψα για να γλιτώσω»
«Ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω…μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και επειδή αυτό υπερβαίνει τα καθήκοντα μου, φυσικά αρνήθηκα. Με διέταξε να τον φιλήσω τραβώντας με, με βία από τα χέρια. Άρχισα να αρνούμαι μεγαλόφωνα και προσπάθησα να ξεφύγω».


Καταγγελία 3ης υπαλλήλου: «Εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή;»
«Μια μέρα έβαλε το χέρι του μέσα στην ζακέτα μου και μου χάιδευε την πλάτη και άλλη μια φορά μου χάιδευε τα μπούτια. Μια μέρα κατά την διάρκεια του μαθήματος «Ελληνικών» που έκανε, με ρώτησε: “εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή;”».



Όπως αναφέρει η εφημερίδα, «βάσει πέντε επώνυμων καταγγελιών προς τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο εντιμότατος πρέσβης φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά επί οκτώ ολόκληρους μήνες τις γυναίκες υπαλλήλους της πρεσβείας στην Αθήνα, ανάμεσά τους και την κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ».

9402b95f-4852-473c-8b63-36e43b01b702
Παρά τις καταγγελίες δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Τελικώς, το 2013 ο πρέσβης εκλήθη για εξηγήσεις στο Καράκας και μετά από συναντήσεις επέστρεψε τελικά στη θέση του πίσω στην Αθήνα.
890865ea-a0e8-4049-9397-9b390943b759
Τότε, ο Αλέξης Τσίπρας εφιστούσε την προσοχή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, για το ευαίσθητο, όπως το χαρακτήριζε, θέμα που είχε προκύψει με τον πρέσβη της χώρας του στην Ελλάδα, ζητώντας την παρέμβασή του: «Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας, που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα».
4ccefbff-295a-4c04-b3b6-530dcb3c3093
ΟΙ ΕΠΙΜΑΧΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ!

Η παραβατική συμπεριφορά του διπλωμάτη, δεν περιοριζόταν, όμως, στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Όπως αποκάλυψε μία από τις πρώην υπαλλήλους:«Μια μέρα κατά τη διάρκεια του μαθήματος Ελληνικών που έκανε, με ρώτησε: “Εσύ τώρα είσαι υγρή ή στεγνή”; Κάτι που με ενόχλησε ιδιαίτερα και με προσέβαλε. Τόσο σε εμένα όσο και στις άλλες συναδέλφους μου πάντα αναφέρει ότι ο μισθός μας είναι πολύ υψηλός και πρέπει να λάβει μέτρα» αναφέρει μια από τις καταγγέλουσες.

Μια άλλη περίπτωση είναι μέσα σε ένα αυτοκίνητο: «κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο δημαρχείο της Πεύκης, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013, ο πρέσβης μου χάιδευε το μπούτι. Μετά στο αυτοκίνητο μου είπε ότι πρέπει να φοράω μίνι φούστα για να φαίνομαι περισσότερο γυναίκα. Όταν αντιδρούσα μου έλεγε ότι αν ήθελε μπορούσε να έχει πέντε Κινέζους να δουλεύουν στη θέση μας στην Πρεσβεία».

«Επιστρέφοντας από τη δουλειά το μεσημέρι, με καλεί στην κρεβατοκάμαρα. Ήταν γυμνός από τη μέση και πάνω, επιδεικνύοντας τη σωματική ρώμη του. Μου ζήτησε να του κάνω μασάζ και φυσικά αρνήθηκα. Δεν πτοήθηκε ιδιαίτερα και με διέταξε να τον φιλήσω τραβώντας με, με βία από τα χέρια του »

Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega Channel, ο Γκονζάλες για να εκδικηθεί την αντίδραση τόσο των γυναικών αλλά κι του πρωθυπουργού ζήτησε να απολυθούν οι καταγγέλουσες. Αυτό συνέβη λίγους μήνες πριν όταν ήρθε ο αντικαταστάτης του Γκονζάλες. Η μόνη που έμεινε στην θέση της ήταν η κόρη του κορυφαίου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ!







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου