Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Με 153 "ναι" πέρασε από τη βουλή το ασφαλιστικό


Με 153 ψήφους υπέρ ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο, ενώ 143 βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι έδωσαν αρνητική ψήφο.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε "ναι" ψήφισαν οι βουλευτές...
του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ενώ  "όχι" ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Tέσσερις βουλευτές ήταν απόντες.
Σημειώνεται ότι οι βουλευτές ΝΔ ψήφισαν "παρών" στο άρθρο 38 για την παράταση του αγγελιόσημου για τρεις μήνες.1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΠΑΜ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ
Όλοι στους δρόμους και τις πλατείες!
Σάββατο, 14 Μαΐου 2016, ώρα 6:00 μ.μ.
προσυγκέντρωση στην πλ. Ομονοίας και πορεία προς την πλ. Συντάγματος
Δεν θα φύγουμε μέχρι να φύγουν!
Έξι χρόνια είναι πολλά
Από το 2010 μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα διεξάγεται ένα παγκόσμιο πείραμα υποδούλωσης και κατάκτησης της χώρας, χωρίς στρατιωτικά μέσα.
Χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα!

Επιχειρείται με πρόσχημα και πολιορκητικό κριό το δημόσιο χρέος, η πλήρης μετατροπή της σε αποικία, σε δουλοπαροικία του χρέους. Η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών βιώνει στο πετσί της τον οικονομικό αφανισμό, την εργασιακή έρημο, την υφαρπαγή της ατομικής ιδιοκτησίας και της αγροτικής γης, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την ανυπαρξία της δικαιοσύνης, την εξάλειψη των αγαθών της δημόσιας υγείας, της κοινωνικής ασφάλισης, της δημόσιας παιδείας και του εκμαυλισμού της, την πολιτιστική αποχαύνωση, τη διαχρονική καταστροφή της διατροφικής επάρκειας, τη διάλυση των δομών της εθνικής μας άμυνας και την χρεοκοπία των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων.
Τα ψέματα όμως τέλειωσαν.
Σήμερα είναι σε όλους σαφές, ότι δεν διακυβεύεται απλά η εργασία, η μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν αρκεί η απλή διαμαρτυρία για τις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας. Διακυβεύεται η ίδια η υπόσταση της χώρας, η επιβίωση του ίδιου του λαού, η σωτηρία της πατρίδας.
Στις 14 και 15 Μαΐου
το ΕΠΑΜ καλεί σε κάθε πλατεία πόλης ή χωριού σε όλη τη χώρα σε παλλαϊκή κινητοποίηση με επίκεντρο την Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, για την ανατροπή του καθεστώτος κατοχής στην χώρα και συνέχιση μέχρι την τελική Νίκη.
Ή αυτοί, ή Εμείς!
Παλεύουμε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που επιβλήθηκε από τους ξένους δανειστές, με την αρωγή, τον δωσιλογισμό και την υποτέλεια όλου του πολιτικού προσωπικού, ανεξαρτήτως ιδεολογίας.
Το ΕΠΑΜ καλεί τους νέους, τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και τους ανέργους, τους συνταξιούχους, του ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους, τους εργάτες της γης και τους κτηνοτρόφους, τον επιστημονικό κόσμο, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, να κατέβουν στο Σύνταγμα και να διεκδικήσουν τα κλειδιά της χώρας από την ντόπια φαυλοκρατία και τα ξένα αφεντικά της. Καλεί για παλλαϊκό μαζικό ξεσηκωμό, με άξονα την κοινωνική χειραφέτηση, διεκδικώντας τη λαϊκή κυριαρχία και την εθνική ανεξαρτησία, την εγκαθίδρυση μιας πραγματικής δημοκρατίας στον τόπο μας.
Στις 14 και 15 Μαΐου του 2016, παίρνουμε πίσω την πατρίδα που εξολοθρεύουν, υπερασπιζόμαστε την αξιοσύνη όσων πάλεψαν με την ζωή τους στους αγώνες για δημοκρατία και λευτεριά, αναλαμβάνουμε την ευθύνη να παραλάβουν οι επόμενες γενιές το μέλλον που δικαιούνται.
Εμπρός λοιπόν για τον μεγάλο ξεσηκωμό!
Σάββατο, 14 Μαΐου, ΞΕΚΙΝΑΜΕ…
Κυριακή, 15 Μαΐου, συντονίζουμε τις δυνάμεις μας με το πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο
Δευτέρα, 16 Μαΐου έως….. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ μέχρι τη δικαίωση
ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.!! ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΕΠΑΜ ΜΙΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ, ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ.!!
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΩΝ! http://www.epamhellas.gr/metavasi/

Δημοσίευση σχολίου