Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Οι γύφτοι της Αλεξάνδρειας δεν θέλουνε λαθρομεταναστάκια στα σχολεία τους +vid


Φανταστείτε τί έχει να γίνει εάν τα επιδόματα των γύφτων αρχίσουν να τα παίρνουνε οι λάθρο.
Οι γύφτοι της περιοχής φοβούνται οτι θα υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ των γυφτακίων του συνοικισμού και των "Σύρων".

Ο Σύλλογος Ελλήνων Βλαχόφωνων Η ΔΥΝΑΜΗ πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου στον συνοικισμό του Αγίου Γεωργίου Αλεξάνδρειας συνάντηση σχετικά με την πληροφόρηση...
που υπάρχει, πως παιδιά "προσφύγων" που φιλοξενούνται στο 722 στην πόλη μας θα κάνουν μαθήματα τα απογεύματα στον χώρο των 2ου – 6ου Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας.

Οι γονείς των μαθητών των δύο σχολείων καθώς και κάτοικοι του συνοικισμού εξέφρασαν στον βουλευτή Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αντωνίου και στον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Αλεξάνδρειας την αντίθεσή τους για την φιλοξενία των "προσφύγων" στον χώρο γιατί όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά φοβούνται πως θα υπάρξουν συγκρούσεις μεταξύ των παιδιών του συνοικισμού και των Σύρων.  

Η γενική πρόταση ήταν να γίνει ό,τι και στη Βέροια, δηλαδή να γίνουν τα μαθήματα των "προσφύγων" σε ξεχωριστά κτίρια από τις σχολικές μονάδες. Αυτό ζητήθηκε από τον κ. Αντωνίου να μεταφερθεί στην κεντρική διοίκηση ενώ ακούστηκε πως αν τελικά παρθεί η συγκεκριμένη απόφαση, οι μαθητές των δύο σχολείων θα απέχουν από τα μαθήματα.  

Δείτε αποσπάσματα από την συνάντηση στο βίντεο που ακολουθεί και εικόνες:  






 

 

 




Ενημέρωση:

Ούτε οι γονείς των 1ου-5ου Δημοτικών δέχτηκαν τα παιδιά προσφύγων στο σχολείο

1o5o 

















Μετά την άρνηση των γονέων των 2ου – 6ου Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας να δεχτούν τα απογεύματα τα παιδιά των προσφύγων που φιλοξενούνται στο 722 στην πόλη μας για να κάνουν μάθημα στις εγκαταστάσεις των δύο σχολείων και οι γονείς των 1ου-5ου Δημοτικών Σχολείων Αλεξάνδρειας έδειξαν την αντίθεσή τους να φιλοξενηθούν τα απογεύματα τα παιδιά στις κτιριακές εγκαταστάσεις των δύο σχολείων.  

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 23 Σεπτεμβρίου παρουσία του Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύση Διαμαντόπουλου και του προέδρου δημοτικού συμβουλίου Αλεξάνδρειας Νίκου Μπρουσκέλη.  

Η συνέλευση των γονέων έγινε σε πολύ έντονο και φορτισμένο κλίμα με την πλειοψηφία των γονέων να είναι αντίθετη στο ενδεχόμενη της εκπαίδευσης των προσφύγων στα δύο σχολεία. Αιτιολογία, ο φόβος για ασθένειες των παιδιών τους. Μάλιστα όταν το θέμα έφτασε στην ψηφοφορία υπέρ ή κατά, αποφασίστηκε αυτό να γίνει με τοποθέτηση δεξιά και αριστερά των γονέων που ήταν υπέρ της πρότασης και ποιοι κατά.  

Μόλις τέσσερις γονείς παιδιών πήγαν στην πλευρά υπέρ της φιλοξενίας, με προϋποθέσεις να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι και εξετάσεις στα θέματα υγείας. Όλοι οι υπόλοιπο εξέφρασαν την αντίθεσή τους.  

Έτσι οι αντιδράσεις για την εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων συνεχίζονται στην Αλεξάνδρεια και ήδη καταγράφονται τέσσερα Δημοτικά Σχολεία οι γονείς των μαθητών στα οποία είναι αντίθετοι στο ενδεχόμενο φιλοξενίας για μάθημα των παιδιών του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου