Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Η ΕΛΑΣ έσβησε την ώρα για να μικρύνει το συλλαλητήριο!


Δείτε το κόλπο που έκαναν στο μοντάζ για να καλύψουν τον χρόνο λήψης του βίντεο από το ελικόπτερο της Αστυνομίας - Επισήμως η ΕΛΑΣ του Τόσκα κάνει λόγο για 140.000 διαδηλωτές, ενώ οι φωτογραφίες και τα βίντεο δείχνουν μέγα πλήθος  

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα συμμετείχαν 140.000 άνθρωποι και δύο ώρες αργότερα, έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από το ελικόπτερο της αστυνομίας που πετούσε πάνω από το  συλλαλητήριο.



Τα πλάνα καταγράφουν μεγάλα κενά στη Βασ. Σοφίας, τη Βασ. Αμαλίας και τη Σταδίου προφανώς για να... στηριχθεί η επίσημη άποψη της κυβέρνησης για τον αριθμό των πολιτών που διαδήλωσαν στην Αθήνα για τη Μακεδονία. Κενά που δεν φαίνονται όμως από τις δεκάδες φωτογραφίες που μετέδωσαν τα ειδησοεγραφικά πρακτορεία από τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας όσο βρισκόταν σε εξέλιξη το συλλαλητήριο.

Από το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, δεν φαίνεται όμως ποια είναι η ώρα της λήψης. εάν δηλαδή έγινε κατά τη διάρκεια, πριν ή μετά την συγκέντρωση. 
Από μια προσεκτική ματιά όμως στην πάνω αριστερή πλευρά φαίνεται ότι το βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία και έχει χρησιμοποιηθεί mosaic effect για να μην φαίνεται πότε τραβήχθηκε το βίντεο.  Το mosaic effect χρησιμοποιείται για να αποκρυβεί μια συγκεκριμένη περιοχή του video, χαμηλώνοντας την ανάλυση.



Σε αυτήν ακριβώς την πλευρά που τοποθετήθηκε σήμερα το mosaic effect όπως μαρτυρά ένα άλλο παλαιότερο βίντεο που τραβήχθηκε από το ελικόπτερο της Αστυνομίας καταγράφονται η ημερομηνία και η ώρα λήψης του βίντεο.





 Δείτε το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία: 



Ωστόσο, οι φωτογραφίες των ειδησεογραφικών πρακτορείων παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα καθώς φαίνεται ότι στη Βασ. Σοφίας είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο από κόσμο.






http://www.protothema.gr/greece/article/757564/i-elas-esvise-tin-ora-gia-na-mikrunei-to-sullalitirio/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου