Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Πέλλα ~ Έλληνες καβγάδισαν με Σκοπιανό και του πήραν τις πινακίδες


Πρωτοφανές περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι στο Μαυροβούνι Γιαννιτσών στην Πέλλα, με πρωταγωνιστές δύο Έλληνες και έναν Σκοπιανό.

Ο αλλοδαπός άνδρας ενώ ανέμενε σε φωτεινό σηματοδότη στην ε.ο. Έδεσσας-Θεσσαλονίκης ήρθε σε αντιπαράθεση για άγνωστο λόγο με Έλληνα έτερο οδηγό, με τον τελευταίο να τον ακολουθεί μέχρι το σημείο όπου ο Σκοπιανός σταμάτησε σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της εθνικής οδού.


Στη συνέχεια ο καβγάς συνεχίστηκε μεταξύ τον δύο, αλλά και ενός ακόμα Έλληνα που βρέθηκε στο σημείο.

Οι δύο ημεδαποί άνδρες στη συνέχεια αφαίρεσαν τις πινακίδες του οχήματος του Σκοπιανού, με την αστυνομία να καταφθάνει στο σημείο και να προβαίνει στις συλλήψεις των τριών ανδρών.

Οι εμπλεκόμενοι στον διαπληκτισμό αλληλομηνύθηκαν, ενώ για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο εισαγγελέας.

Ο Σκοπιανός κατέθεσε μήνυση για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και κλοπή και οι Έλληνες για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κίνητρα του διαπληκτισμού δεν φαίνεται να είναι ρατσιστικά.






Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει ο «Λόγος της Πέλλας» δύο πολίτες, ο ένας από τα Γιαννιτσά, διαπληκτίστηκαν στην οδό Εγνατίας, στα Γιαννιτσά, σε σηματοδότη, με Σκοπιανό οδηγό ΙΧ, το Σάββατο 26.01.

Ο ένας οδηγός παρατηρώντας την πινακίδα του Σκοπιανού, είπε κάποια κουβέντα, ο Σκοπιανός ανταπάντησε… στον καυγά ενεπλάκη και ένας ακόμη οδηγός που περνούσε από το σημείο και πήρε το μέρος του Γιαννιτσιώτη.

Ο Σκοπιανός έφυγε από το φανάρι και συνέχισε την πορεία του όμως το επεισόδιο δεν τέλειωσε! Οι δύο οδηγοί τον ακολούθησαν και εντόπισαν το ΙΧ του σταματημένο στο Μαυροβούνι, όπου του αφαίρεσαν τις πινακίδες.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα Αστυνομικοί  του δήμου Σκύδρας, οι οποίοι συνέλαβαν και τους τρεις οδηγούς.
Οι τρεις άνδρες αλληλομηνύθηκαν. Ο Σκοπιανός κατέθεσε μήνυση για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και κλοπή και οι Έλληνες για ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.



Το μείζον ζήτημα αφορά το Τελωνείο και το γεγονός ότι δεν κολλήθηκε καν αυτοκόλλητο με τη νέα ονομασία (Το NMK πρέπει να χρησιμοποιείται πλέον στις πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων από τα Σκόπια),που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με την ένδειξη «Μακεδονία» (ΜΚ).

Το αυτοκόλλητο άλλωστε που έμπαινε από το 2012 στα τελωνεία είχε την ένδειξη ως ΠΓΔΜ» και στα αγγλικά «Recogrised by Greece as FYROM», όχι ΜΚ.

Φυσικά, λίγα μέτρα μετά το τελωνείο, τα βγάζουν και αυτό είναι γνωστό τοις πάσι! Γιατί δεν αντιδρά και η Αστυνομία; Και μόνο από αυτό θα έπρεπε να «πέσει» σήμα στο Τελωνείο και να επιληφθούν του ζητήματος για την είσοδο με την παράνομη ένδειξη στις πινακίδες κατά την είσοδο στη χώρα μας. Κανείς αστυνομικός δεν έτυχε να δει σκοπιανό αυτοκίνητο με πινακίδα ΜΚ;

Να ρυθμίσουν οπότε τα εσωτερικά τους ως χώρα και τα των τελωνείων, που μπαινοβγαίνουν χρόνια με το ΜΚ ανεξέλεγκτα και μετά να ενοχλούνται αν κάνουν παρατηρήσεις – δικαιολογημένα – οι Έλληνες.

Να επισημάνουμε και πάλι ότι στα όσα αναφέρει η συμφωνία το NMK πρέπει να χρησιμοποιείται πλέον στις πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων από τα Σκόπια.

Επιπλέον, τη Δευτέρα, όλοι τους θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου