Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Γιατί ο Σύριζα έπνιξε στα χημικά το Συλλητήριο της Αθήνας


Να σταματήσουν τις επόμενες διαδηλώσεις θέλουν, κι επειδή τους πέφτει κομμάτι δύσκολο να ξυλοκοπήσουν 60.000 ανθρώπους, τους πνίγουν στα χημικά και στέλνουν το μήνυμα σε όλους όσοι αντιδρούν ότι ακόμα και 10 μπαχαλάκηδες, ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, παρακρατικοί, μεταμφιεσμένοι ασφαλίτες ή στελέχη των μυστικών υπηρεσιών αν παρεισφρήσουν σε ένα ειρηνικό συλλαλητήριο, η αντιμετώπιση θα είναι η ίδια. Χημικά, μέχρι να μη μείνει κανείς στην πλατεία! Η προσπάθεια είναι να σπάσει το ηθικό για να μην κατέβει κανείς με την οικογένεια και τα παιδιά του σε επόμενη διαμαρτυρία.

Πολλοί ξαφνιάστηκαν με τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Μάλλον δεν θα έπρεπε.
Τα είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην «Αυγή». «Είναι υποχρέωση όλων να απομονώσουν τις ακραίες ομάδες που φαντάζομαι ότι θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν και αυτό το συλλαλητήριο» είπε προφητικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η αστυνομία πήρε το μήνυμα.


Σύμφωνοι, στη χθεσινή συγκέντρωση δεν διαμαρτυρήθηκαν 2 εκατομμύρια Έλληνες. Ας υποθέσουμε ότι ισχύει η καταμέτρηση της αστυνομίας και οι συγκεντρωθέντες στο Σύνταγμα ήταν μόνο 60.000. Ποιος παίρνει απόφαση να πνίξει στα χημικά μία διαδήλωση 60.000 ανθρώπων για 15-20 ταραξίες; Ποιος ψεκάζει με ληγμένα χημικά μανάδες, παιδιά και ανήμπορους γέροντες; Ποια ηγεσία δίνει αυτές τις εντολές; Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, η αστυνομική ηγεσία ή όλοι μαζί; Γιατί κανείς από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν ζήτησε συγγνώμη για τα χημικά σε 60.000 Έλληνες που διαδήλωναν ειρηνικά; Θα σας απαντήσω. Κατά την άποψή μου, η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι προφανής. Να σταματήσουν τις επόμενες διαδηλώσεις θέλουν, κι επειδή τους πέφτει κομμάτι δύσκολο να ξυλοκοπήσουν 60.000 ανθρώπους, τους πνίγουν στα χημικά και στέλνουν το μήνυμα σε όλους όσοι αντιδρούν ότι ακόμα και 10 μπαχαλάκηδες, ακροδεξιοί, ακροαριστεροί, παρακρατικοί, μεταμφιεσμένοι ασφαλίτες ή στελέχη των μυστικών υπηρεσιών αν παρεισφρήσουν σε ένα ειρηνικό συλλαλητήριο, η αντιμετώπιση θα είναι η ίδια. Χημικά, μέχρι να μη μείνει κανείς στην πλατεία! Η προσπάθεια είναι να σπάσει το ηθικό για να μην κατέβει κανείς με την οικογένεια και τα παιδιά του σε επόμενη διαμαρτυρία. Και οι ξένοι, τα διεθνή δίκτυα γιατί δεν το κάνουν πρώτη είδηση; Προφανής η απάντηση. Οι ξένοι ενδιαφέρονται να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και αδιαφορούν για όλα τ’ άλλα.


Οι ξένοι υπαγόρευσαν στην κυβέρνηση το ντιλ για τη Βόρεια Μακεδονία και πια το παραδέχονται ανερυθρίαστα στην Ουάσιγκτον και το Βερολίνο. Πλέον το καταλαβαίνουν όλοι. Άνθρωποι όπως η Αφροδίτη Μάνου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που σίγουρα δεν τους λες δεξιούς, ζητούν δημοψήφισμα. Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση, δεν τη θέλει ο λαός. Στο παρελθόν, κυβερνήσεις στην Ελλάδα που πήγαν να επιβάλλουν μεταρρυθμίσεις παρά τη θέληση της πλειοψηφίας, έπεσαν, και ας ήταν εκλεγμένες. Θυμηθείτε την κυβέρνηση Σημίτη και πώς κατέρρευσε με το ασφαλιστικό. Αν τώρα σε μία νέα συγκέντρωση, στη Θεσσαλονίκη, δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στείλουν το μήνυμα ότι η Μακεδονία τελειώνει την κυβέρνηση Τσίπρα, τι θα κάνουν οι Συριζαίοι; Θα κρυφτούν πίσω από αστυνομικές ανακοινώσεις ότι οι διαδηλωτές ήταν «μόνο» 60.000; Μήπως νομίζουν οι σύμβουλοι του Αλέξη Τσίπρα ότι υπάρχει κάποιος σήμερα που μπορεί να κινητοποιήσει 60.000 πολίτες; Μπορεί κάποιος ή κάτι άλλο πέραν της διαφωνίας με την εκχώρηση της Μακεδονίας να ξεσηκώσεις τους απαθείς Έλληνες και να τους κάνει να ταξιδεύουν μία μέρα για να πάνε σε ένα συλλαλητήριο που ξέρουν ότι θα τους πνίξουν στα χημικά; Και καλά οι πολιτικοί καλύπτονται πίσω από τη βουλευτική ασυλία. Οι αστυνομικοί διευθυντές που δίνουν τις εντολές στα ΜΑΤ να ψεκάζουν μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, ούτε ιερό, ούτε όσιο έχουν; Και αν δεν έχουν, όπως δείχνουν με τις πράξεις τους, μέχρι πού μπορούν να φτάσουν; Στην τραγωδία στο Μάτι, στρατηγοί της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας κάλυψαν τους αδίστακτούς πολιτικούς προϊσταμένους τους που ήξεραν για τους νεκρούς αλλά το έκρυβαν, όπως έκρυβαν και τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα των μελλοθάνατων που ζητούσαν βοήθεια από το κράτος, βλέποντας ότι η φωτιά θα τους κάψει.

Οι πρόθυμοι και απερίσκεπτοι κρατικοί λειτουργοί, αξιωματικοί, δικαστικοί, ανώτεροι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν τους πρόστυχους κυβερνώντες θα πρέπει να αναρωτηθούν τι θα κάνουν και να αναλογιστούν ποιος θα τους προστατεύσει την επομένη των εκλογών. Διότι στις εκλογές φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να φτάσουμε ομαλά. Το ερώτημα είναι μέχρι πού είναι ικανοί να φτάσουν αφού πιστεύουν ότι διχάζοντας τον λαό θα εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση. 
Μάκης Πολλάτος / Πρώτο Θέμα


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου