Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Γυναίκες baristas μάχονται στο δικαστήριο για το δικαίωμά τους να σερβίρουν με... καυτά μπικίνι! +pics


Δοκιμάζεται η έννοια της ελευθερίας της έκφρασης! Δείτε τα δείγματα... γραφής που ανέβασαν οι εργαζόμενες κοπέλες στα social media, στις ΗΠΑ - Ο νόμος του 2017 που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου - Τη Δευτέρα το κρίσιμο δικαστήριο

Ποια ερμηνεία του νόμου απαγορεύει στις καλλίγραμμες κοπέλες που σερβίρουν καφέ και ποτό, να φορούν... μπικίνι ή ακόμη και σέξι εσώρουχα, προσδίδοντας μία διαφορετική διάσταση στην έννοια της χαλάρωσης; Αν οι αρμόδιοι θεωρούν ότι οι κοπέλες εμπίπτουν στη διάταξη περί προσβολής της δημοσίας αιδούς, μάλλον θα πρέπει...
να αναθεωρήσουν το σκεπτικό τους, τουλάχιστον σε ότι αφορά πολλές από τις περιπτώσεις των... μπικίνι-μπαρίστα γυναικών. Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, οι γυναίκες μπαρίστες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να σερβίρουν με... καυτά μπικίνι τους -καθ' όλα ικανοποιημένους- πελάτες.

Οι κοπέλες προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη, ζητώντας από δικαστήριο στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, στις Ηνωμένες Πολιτείες, να επανεξετάσει το θέμα και να επαναιτιολογήσει το σκεπτικό στο οποίο οι ίδιες θεωρείται ότι διαπράττουν κάποιο αδίκημα.

Το θέμα ανακινήθηκε όταν οι αρχές στην πόλη Everett, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 25 μιλίων από το Σιάτλ, εξέδωσαν «οδηγία» για το πώς ακριβώς πρέπει να είναι ντυμένες οι μπαρίστες. Ένας νόμος του 2017, όριζε ότι οι εργαζόμενοι-ες σε εστιατόρια, μπαρ και καφέ, οφείλουν να φορούν τουλάχιστον ένα σορτς και ένα μπλουζάκι, που να κρύβει το στήθος τους. Οι μπαρίστες, ωστόσο, φαίνεται να έχουν διαφορετική άποψη και για τον λόγο αυτόν προσέφυγαν στο δικαστήριο, ζητώντας να κατοχυρώσουν το δικαίωμά τους να φορούν ακόμη και μπικίνι, δείχνοντας τις... ομορφιές τους!

Μία δικαστής έκρινε ότι μέχρι να βγει ετυμηγορία, ο νόμος του 2017, που περιορίζει την ελευθερία στην ενδυμασία των γυναικών μπαρίστα, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Ως εκ τούτου, οι κοπέλες, ορισμένες εκ των οποίων είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές, εξακολουθούν να σερβίρουν με μπικίνι, ή με ό,τι άλλο επιθυμούν τέλος πάντων.

Τη Δευτέρα, όμως, είναι προγραμματισμένο το δικαστήριο, στο οποίο θα κριθεί το αίτημά τους για την κατοχύρωση του δικαιώματος του μπικίνι-σέρβις. Οι μπαρίστες υποστηρίζουν ότι μέσω του σώματός τους επικοινωνούν και ως εκ τούτου, οποιοσδήποτε περιορισμός, ισοδυναμεί με περιορισμό της ελευθερίας έκφρασης, η οποία είναι κατοχυρωμένη από το αμερικανικό Σύνταγμα και μη διαπραγματεύσιμη.

Την υπόθεση θα κρίνουν τρεις δικαστές και ήδη έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, καθώς αν οι μπαρίστες δικαιωθούν, θα ανοίξουν τον Ασκό του Αιόλου σε όλη την επικράτεια.

Αν κρίνουμε, πάντως, από ορισμένα... δείγματα γραφής που «ανέβασαν» οι εργαζόμενες κοπέλες στα social media, τότε σίγουρα το θέμα είναι κάτι παραπάνω από σοβαρό και κρίσιμο, καθώς δοκιμάζεται -ολοκληρωτικά θα λέγαμε...- η έννοια της ελευθερίας της έκφρασης!


https://www.thesun.co.uk/news/8388201/bikini-baristas-fight-right-bare-bottoms-authorities/
https://www.protothema.gr/world/article/863458/gunaikes-baristes-mahodai-sto-dikastirio-gia-to-dikaioma-tous-na-serviroun-me-kauta-bikini/


























































2 σχόλια:

e-rodios είπε...

ΑΝ ΔΕΙ Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟ, ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΑ ΛΑΒΕΙ

Κρασοπατήρ είπε...

Προφανώς, παρόμοιες είδε και ξεκίνησαν τη διαδικασία για δικαστήριο. Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον η δικαστική απόφαση

Δημοσίευση σχολίου