Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Θεσσαλονίκη ~ Οι γιούφτοι ζήλεψαν τους λάθρο και καίνε τα παραπήγματά τους

«Το τελευταίο πενθήμερο ανάβουν φωτιές και καίνε τα δικά τους παραπήγματα. Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να εκβιάσουν την μετεγκατάστασή τους, βλέποντας ίσως αυτά που συμβαίνουν στην Μόρια, θέλουν αντίστοιχα να εκβιάσουν με αυτό τον τρόπο.

Καταγγελία κατά παντός υπευθύνου υπέβαλε ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έπειτα από την συνεχιζόμενη εναπόθεση και καύση σκουπιδιών, μπαζών και άλλων ανακυκλώσιμων υλικών στην περιοχή Τσαϊρια στην Περαία Θεσσαλονίκης.


 
Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τονίζοντας την ανεξέλεγκτη καύση υλικών ειδικά τις τελευταίες μέρες η οποία δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα που ενέχει σοβαρό κίνδυνο τόσο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής όσο και στην ευρύτερη γεωγραφική έκταση.

«Το τελευταίο πενθήμερο ανάβουν φωτιές και καίνε τα δικά τους παραπήγματα. Έχουμε βάσιμες υποψίες ότι προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να εκβιάσουν την μετεγκατάστασή τους, βλέποντας ίσως αυτά που συμβαίνουν στην Μόρια, θέλουν αντίστοιχα να εκβιάσουν με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση στο γεγονός ότι καίνε τα δικά τους παραπήγματα τα οποία είναι από πλαστικές ύλες και δημιουργούν τα γνωστά προβλήματα στο περιβάλλον και στην υγεία των πολιτών. Το τελευταίο πενθήμερο έχουμε καθημερινά καύσεις, όχι το βράδυ, όχι μυστικά, αλλά την ημέρα και επίτηδες. Δεν γίνεται κάθε μέρα να βάζουν φωτιές και να μην συλλαμβάνεται κάποιος».
 
Στην περιοχή Τσαίρια της Θεσσαλονικης έχει στηθεί τα τελευταία 30 χρόνια ένα άτυπος καταυλισμός από οικογένειες Ρομά χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.
Αυτην την στιγμή διαβιούν στην περιοχή περίπου 120 άτομα σε πρόχειρες παράγκες ενώ γύρω από τον άτυπο καταυλισμό έχει δημιουργηθεί παράνομη χωματερή με σκουπίδια και ανακυκλώσιμα υλικά.
 
Ακούστε τι είπε ο δήμαρχος Θερμαϊκού στο Ράδιο Θεσσαλονίκη


 

   

 

Παράνομη χωματερή και στον οικισμό Ρομά «Αγία Σοφία»
 
Προκαταρκτική εξέταση έπειτα από καταγγελία, διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την άτυπη χωματερή που δημιουργήθηκε στον δρόμο κοντά στον οικισμό ρομά «Αγία Σοφία».
Ο δρόμος έκλεισε από τους τόνους σκουπιδιών και μπαζών με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί το σημείο σε υγειονομική βόμβα.
Για άθλιες συνθήκες έκανε λόγω πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Μακεδονίας Θράκης «Ο Μέγας Αλέξανδρος, Παναγιώτης Σαμπάνης ο οποίος τόνισε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ότι για την κατάσταση ευθύνονται τόσο οι ίδιοι οι Ρομά που κατοικούν στον οικισμό, όσο και ιδιώτες οι οποίοι εναποθέτουν σκουπίδια και μπάζα στο σημείο.
 
Ακούστε τι είπε ο εκπρόσωπος του οικισμού «Αγία  Σοφία» στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

 

   

 

http://www.rthess.gr/article/111572/thessaloniki-kataggelies-gia-oikismous-roma-audio

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου