Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ ~ Λαθρομετανάστες κατέκαψαν όλη τη δομή στη Μόρια Λέσβου ~ Χιλιάδες διαφεύγουν σε όλο το νησί


Μεγάλη φωτιά ξέσπασε (ΕΜΠΡΗΣΜΟΣ ΣΑΦΩΣ), μετά τα μεσάνυχτα στη δομή της Μόριας, με αποτέλεσμα ο χώρος να εκκενωθεί από τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που διέμεναν εκεί.

Ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε και συνεχίζει να καίγεται σχεδόν στο σύνολο του, ενώ μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη.


Αφορμή αποτέλεσε η γνωστοποίηση ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί ως επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ στο δρόμο προς την Παναγιούδα.



Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό. Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορωνοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν. Οι φυλετικές συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.

Λίγο μετά τις 2.30 μετά τα μεσάνυχτα, μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών κινήθηκε προς την πόλη περνώντας μάλιστα μέσα από το χωριό της Μόριας, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ με κλούβες έχουν δημιουργήσει φραγμό στο ύψος του Καρά Τεπέ αποτρέποντας τους από το να μπουν στην πόλη.

Ας σημειωθεί ότι όπως καταγγέλλεται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής φτάνοντας στον καταυλισμό για να επιχειρήσουν δέχθηκαν επίθεση οπό ομάδες αιτούντων άσυλο που τους εμπόδισαν στο έργο τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν κάηκαν οι υποδομές διοίκησης και ταυτοποίησης, κάηκε όμως ολοσχερώς η Υπηρεσία Ασύλου και ο εξοπλισμός της. Επίσης, ζημιές υπήρξαν στον χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας και στον κλιματισμό της υγειονομικής μονάδας που φτιάχτηκε με δωρεά της ολλανδικής Κυβέρνησης.

Κάηκε ολοσχερώς επιχείρηση με χονδρικό και λιανικό εμπόριο. Εκατοντάδες τα καμμένα στρέμματα, χιλιάδες τα καμμένα ελαιόδεντρα.

Πηγή: ΑΠΕ / stonisi.gr


Έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό, για την κατάσταση στη Μόρια

 Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 09:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου.


Για τέσσερις μήνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Λέσβος 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τέσσερις μήνες κηρύχθηκε η Λέσβος πριν από λίγη ώρα με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΓΠΠ, κηρυχθηκε για λόγους δημόσιας υγείας και αρχίζει από σήμερα.





ΑΝΤΕ ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ, ΠΡΙΝ ΜΑΚΕΛΕΨΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ: ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΟΙ ΛΑΘΡΟ, ΣΕ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟ-ΓΥΑΡΟ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.






















1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πήγε ο γκαντέμης στην Κέρκυρα, είπε ότι θα καεί και πριν περάσει μήνας κάηκε!!!
Πήγε η σαύρα να εγκαινιάσει τις νέες δομές και κάηκαν σε 1 βδομάδα!
Μάλλον διεκδικεί τον τίτλο του σούπερ γκαντέμη από τον κουλό...

Δημοσίευση σχολίου