Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Βρε το ξανθό γένος


 Και μάλιστα χωρίς ποτέ να πέσουμε στα χέρια τους.

Η ρώσικη επιρροή δεν έφτασε ποτέ σοβαρά ως τις ακτές μας, λόγω γεωγραφικής θέσης ήμασταν πάντα μπροστά στις μπούκες των κανονιών του εγγλέζικου και μετά του αμερικάνικου στόλου. Αλλά αυτό δεν πτόησε διόλου το ξανθό γένος. Μια χαρά (ορθόδοξο) πιόνι μέσα στο σώμα των εχθρών του θεωρούσε του Έλληνες και ως τέτοιο μας χρησιμοποίησε πάντα.


Από τον καιρό του Οθωμανικού ζυγού ακόμα, κάθε φορά που ο τσάρος ξεκινούσε στα βόρεια έναν πόλεμο με τον σουλτάνο, θεωρούσε καλή στρατηγική κίνηση να ανοίξει κι ένα ακόμα μέτωπο στα νότια βαλκάνια που θα διασπούσε τις Οθωμανικές δυνάμεις. Έβλεπαν οι ραγιάδες τους εντυπωσιακούς απεσταλμένους του Μόσκοβου (με τα έγγραφα και τις στολές ναυάρχου) να τους διαβεβαιώνουν ότι έφτασε η ώρα της απελευθέρωσης τους, έπαιρναν τα λιανοντούφεκα και τα καΐκια τους και ρίχνονταν στον Τούρκο, σίγουροι πως έχουν γερές πλάτες. Κι έπειτα ο τσάρος τέλειωνε τον πόλεμο στα βόρεια κι εγκατέλειπε τους επαναστατημένους στο χατζάρι του σουλτάνου.

Τα ίδια μας έκαναν και ως τσάροι, τα ίδια και ως μπολσεβίκοι. Ο πρώτος που βοήθησε τον Κεμάλ Ατατούρκ να εξοπλιστεί για να πετάξει τους Έλληνες στην θάλασσα, ήταν ο Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν. Και δυόμισι δεκαετίες αργότερα, ο Ιωσήφ Στάλιν δεν απέτρεψε τους συντρόφους του ΚΚΕ να πάνε σε εμφύλιο εξηγώντας τους ότι στην Γιάλτα είχε παραχωρήσει την Ελλάδα στους δυτικούς, οπότε δεν επρόκειτο να τους βοηθήσει. Τους άφησε να σφαχτούν, για να ‘χει μια εστία αναταραχής μέσα στο αμερικανοκρατούμενο στρατόπεδο και κάποιο χαρτί διαπραγμάτευσης μέσα στην ψυχροπολεμική Ευρώπη. Με κάτι θα μας αντάλλασσε.

Το ίδιο έγινε και το 2015, όταν οι Συριζαίοι προσέτρεξαν στο ξανθό γένος για να βοηθήσει τους Έλληνες να απαγκιστρωθούν οικονομικά από τα δυτικά αρπακτικά που τους έπιναν το αίμα με τα μνημόνια. Ο Πούτιν χάρηκε με τους τεμενάδες, αλλά μόλις βγήκαν απ’ το δωμάτιο πήρε τηλέφωνο τον Ολάν και τους κάρφωσε. «Αυτοί σας την κοπανάνε» του είπε, «ήρθαν σε μένα για βοήθεια».

Γνωστά και χιλιοειπωμένα πράγματα, που διαχρονικά επιβεβαιώνουν ένα δεδομένο. Από του Ρώσους δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα κι ας μοιάζουν τα καλυμμαύκια που φοράνε οι παπάδες μας.
Τώρα, στην κρισιμότατη φάση που διανύουμε, τώρα που μετράμε φίλους και εχθρούς, το ξανθό γένος πήρε πάλι θέση. Εναντίον μας φυσικά. Για πρώτη φορά η Τουρκία εκδίδει Navtex για ρώσικες ασκήσεις μέσα ή δίπλα στην ελληνική και κυπριακή ΑΟΖ. Κοντολογίς, η Ρωσία αποδέχεται και στηρίζει απροκάλυπτα την τουρκική αναθεωρητική πολιτική στην ανατολική μεσόγειο. Το ορθόδοξο ξανθό γένος φτύνει τους ομόδοξους Έλληνες και Κύπριους και συντάσσεται (και) στρατιωτικά με τους ισλαμιστές. Όχι παίζουμε.

Τα γράφω αυτά, όχι για να επισημάνω τα αυτονόητα, αλλά ως προειδοποίηση. Αν ξανακούσω κανέναν δια ζώσης ή τηλεοπτικά, να μας παροτρύνει να φύγουμε απ’ την Δύση και να βρούμε σύμμαχο στα βορειοανατολικά μας, θα του το πω κατάμουτρα πως είτε είναι ηλίθιος, είτε πληρώνεται.
Δημήτρης Καμπουράκης



  
Τα «γυρίζουν» οι Τούρκοι μετά το άδειασμα του Κρεμλίνου: «Δεν θα γίνονταν ασκήσεις» λένε τώρα

Στροφή... 180 μοιρών κάνει η Άγκυρα μετά το άδειασμα της Ρωσίας για τις ασκήσεις με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τουρκικά ΜΜΕ επιχειρούν να... εξηγήσουν τα ανεξήγητα για τις αγγελίες που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το τουρκικό υπουργείο Άμυνας για τις κοινές ασκήσεις με τους Ρώσους, ισχυριζόμενα μεταξύ άλλων ότι «οι εν λόγω NAVTEX είναι μια συνήθης πρακτική όσον αφορά στη διασφάλιση της ασφάλειας πλοήγησης και ότι δεν θα πραγματοποιηθεί άσκηση με δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Για να «δικαιολογηθεί» η Άγκυρα, τα φιλικά της Μέσα Ενημέρωσης αναφέρουν επίσης πως οι NAVTEX βγήκαν επειδή οι συντεταγμένες στις οποίες θα γίνουν οι ασκήσεις του Ρωσικού Ναυτικού «συμπίπτουν σε κάποια σημεία» με την περιοχή που κινείται το Oruc Reis ή το Barbaros!



Όπως είναι γνωστό, νωρίς το απόγευμα είχε προηγηθεί η ξεκάθαρη αποστασιοποίηση της Μόσχας από τις τουρκικές μεθοδεύσεις.

«Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των διαφορών μόνο μέσω του πολιτικού διαλόγου», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, με ανάρτηση στο twitter, για την στάση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν επιδιώκουμε να επωφεληθούμε από μια διασυνοριακή διαφωνία. Η προσέγγιση αυτή ισχύει πλήρως για την ανατολική Μεσόγειο, μια ευαίσθητη και εκρηκτική περιοχή. Η Ρωσία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των διαφορών μόνο μέσω του πολιτικού διαλόγου» αναφέρει η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα στο tweet.


Και η επίσημη αναδίπλωση...


Μετά την αντίδραση της Μόσχας, το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας τοποθετήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης για τις NAVTEX, χαρακτηρίζοντάς την σαν μια «συνηθισμένη πρακτική».

Συγκεκριμένα, το τουρκικό υπουργείο ανέφερε, σχετικά με τις NAVTEX που δημοσίευσε ο σταθμός της Αττάλειας, πως «αποτελούν μια συνηθισμένη πρακτική, στο πλαίσιο διασφάλισης της ασφάλειας στην πλοήγηση της περιοχής, κάτι που είχε συμβεί και στις 18 Ιουνίου. Καμία άσηκση, εκπαίδευση ή χρήση πυρών δεν θα γίνει σε συνεργασία με τη Ρωσία».



Η Τουρκία έχει εγκαταστήσει S-400 σε 19 στρατιωτικές βάσεις σε όλη τη χώρα


Τα ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-400, τα οποία μεταφέρθηκαν στην Τουρκία πριν από ένα χρόνο, έχουν διασπαρθεί σε όλες τις κύριες περιοχές της χώρας και τέθηκαν σε λειτουργία. 

Προς το παρόν, τα συγκροτήματα έχουν αναπτυχθεί στις 19 μεγαλύτερες στρατιωτικές βάσεις στην Τουρκία, και θεωρούνται ότι είναι έτοιμα για μάχη.



Σύμφωνα με ανάρτηση του Ινστιτούτου Ρωσικών Μελετών στην Άγκυρα [Ankara Institute of Russian Studies], η Τουρκία αποφάσισε να ενισχύσει κυρίως τις νότιες, νοτιοδυτικές και δυτικές κατευθύνσεις, οι οποίες, στο πλαίσιο της σύγκρουσης με την Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την Άγκυρα, ειδικά αφού η Ελλάδα έχει ανακοινώσει την ετοιμότητά της να υπερασπιστεί τον εναέριο χώρο της με μαχητικά αεροσκάφη και να παρεμβαίνει σε οποιαδήποτε κίνηση των τουρκικών δυνάμεων κοντά στα ελληνικά εδάφη.
Κρίνοντας από τον χάρτη που παρουσιάστηκε για την εγκατάσταση των τουρκικών συγκροτημάτων S-400, αυτή τη στιγμή η Άγκυρα ελέγχει σχεδόν ολόκληρο το βορειοανατολικό τμήμα της Μεσογείου και μπορεί να εντοπίσει με επιτυχία ακόμη και τα "μυστικά" (Stealth) μαχητικά αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αναφέρεται ότι ο τουρκικός στρατός έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την κατάρτιση του στα συγκροτήματα S-400 και η μετάβαση από την αδρανή στην ενεργή κατάσταση των τουρκικών συγκροτημάτων S-400 σε ολόκληρη τη χώρα δεν θα διαρκέσει περισσότερο από μία ώρα.
Avia.pro. --
The Hellenic Information Team

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βιαστηκατε κκ Καμπουρακη, κ Κρασοπατηρ
Δηλαδή κάνατε ένα μεγάλο λάθος και πιστεψατε τον εχθρό, την Τουρκία
Όμως έχετε δίκιο για την διαχρονική πολιτική, έναντι της Ελλάδος, του χαζοξανθου γένους
Έχουν και αυτή την μεγαλομανία του μεγιστάνα με μπόλικη φαντασίωση του αριστου σκακιστή
Άσχετα που στις προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος πίνουν τσάι σε χρυσα σαμαβαρια ονειρευομενοι απέραντα βασιλεια
Πανεξυπνοι αλλά απόντες λόγω της ευφυΐας τους από κάθε πρόοδο του κόσμου σήμερα
Όμως στις ιστορικές αναφορές που κάνατε για να θυμηθούμε την κουτοπονηρη πολιτική τους, ξεχάσατε την Κύπρο το 74, και την Σερβία στις μέρες μας
Και τι ήθελε ο Αείμνηστος Μακάριος;
Ανεξαρτησία
Απλά ανεξαρτησία
Θα μάθουμε ποτέ τους λόγους της προδοτικης τους στάσης;
Να ερευσε άραγε χρυσός σε κάποιες θυρίδες;
Έλα όμως που όλα εδώ πληρώνονται
Και να το δικό σας, τώρα, λάθος
Οι σκακιστές δεν θα μπερδευτούν από συμπαθεια
Το συμφέρον τους θα κυνηγάνε
Και τα όποια χρυσαφια στις όποιες θυρίδες θα έχουν μείζονα σημασία
,,,
Ακόμα κάτι,
Δεν σας λείπουν και σε σας οι μεγαλοδημοσιογράφοι να αναδείξουν αυτές τις ιστορικές, για το τόπο, στιγμές αυτά τα θέματα;

macgyver είπε...

Η Συγκλονιστική Ομιλία του Ρ. Κένεντι στο Βερολίνο ενάντια στα Μέτρα για την "Πανδημία"

...το μονο πραγμα που χρειαζεται μια κυβερνηση για να μετατρεψει τους ανθρωπους σε σκλαβους, ειναι ο φοβος, κιαν βρειτε κατι που να μπορει να τους τρομαξει, μπορειτε να τους κανετε ο,τι θελετε.!!!

https://www.youtube.com/watch?v=YV28mjptIK8

Κρασοπατήρ είπε...

Φίλε ανώνυμε, έχω συμπεριλάβει ήδη στο άρθρο την διάψευση για τις navtex από τη Ρωσία.

Δημοσίευση σχολίου