Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δολοφονική ρατσιστική επίθεση Ρομά εναντίον αστυνομικού ~ Τον πυροβόλησε στο πρόσωπο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο διοικητής της ομάδας ΟΠΚΕ Αθηνών ύστερα από ευθεία βολή που δέχτηκε με καραμπίνα κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο Μενίδι ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομικούς, το βράδυ της Τρίτης (06.12.2022).

Τα επεισόδια έγιναν λόγω του πυροβολισμού στο κεφάλι που δέχτηκε κλέφτης Ρομά από αστυνομικό κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη. Και ενώ ο νεαρός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η "οργή" των Ρομά ξεχειλίζει και επεισόδια σημειώνονται σε πολλές περιοχές. Μια απ’ αυτές και το Μενίδι, όπου τα πράγματα ξέφυγαν.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κοινωνία Ώρα MEGA, δυο αστυνομικοί δέχτηκαν πυρά από καραμπίνες κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε Ρομά και αστυνομία στην περιοχή Αυλίζα στο Μενίδι. Ο ένας, ο διοικητής της ΟΚΠΕ Αθηνών, αστυνόμος Α’ και πατέρας δυο ανήλικων παιδιών, δέχτηκε πυροβολισμό στο πρόσωπο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με περιπολικό, όπως κι άλλος ένας αστυνομικός, της ίδιας ομάδας.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί γιατί οι Ρομά της περιοχής είχαν στήσει οδοφράγματα και έκαιγαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.
 
Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ακούστηκαν πυροβολισμοί μέσα από τον καταυλισμό, από τους οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο ο διοικητής της ομάδας ΟΠΚΕ Αθηνών.

Από τα σκάγια, σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν άλλοι 2 αστυνομικοί οι οποίοι, ωστόσο, δεν μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου