Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Η λυκοφιλία Στάλιν & Δυτικών ~ Β' ΠΠ κεκλεισμένων των θυρών Επ. 3 (Βίντεο)


Δραματοποιημένη σειρά ντοκυμανταίρ του BBC που επιχειρεί να αποκαλύψει για πρώτη φορά, αξιοποιώντας τα στοιχεία της σύγχρονης ιστορικής έρευνας, το τι ακριβώς συνέβαινε «κεκλεισμένων των θυρών» στο γραφείο του Στάλιν. Ο Ιωσήφ Στάλιν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε δημιουργήσει σχέσεις τόσο με τους ηγέτες των μεγάλων δημοκρατικών χωρών όπως ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ, όσο και με τον Χίτλερ και τους Ναζί.

Στο τρίτο επεισόδιο:


-Τον Ιούνιο του 1942 οι Γερμανοί εξαπολύουν τεράστια επίθεση στις σοβιετικές στέπες με τον κωδικό "Επιχείρηση Γαλάζιο". Προχωρούνε ακάθεκτοι και στη συνέχεια χωρίζουνε τις δυνάμεις τους στα δύο: Η μία με κατεύθυνση το Στάλινγκραντ και η δεύτερη προς τις πετρελαιοπηγές του Καυκάσου... 

-Ο Στάλιν παρά το ότι θεωρούσε τους Βρετανούς "αδύναμους", αναζητά τη βοήθειά τους για να αντιμετωπίσει τον πρώην Ναζί σύμμαχό του. Έτσι ο Τσώρτσιλ επισκέπτεται τη Μόσχα και παρά τις εκκλήσεις για μέτωπο αντιπερισπασμού στη Γαλλία, του γνωστοποιείται η μεταφορά του κυρίως θεάτρου των επιχειρήσεων στην Βόρειο Αφρική. Οι Πολωνοί ως σύμμαχοι πλέον, θέτουν ζητήματα για απελευθέρωση και αναζήτηση αγνοούμενων από την εισβολή των Σοβιετικών, αλλά μάταια... Στο δάσος του Κατίν, ανακαλύπτονται τα πτώματα χιλιάδων Πολωνών.

-Οι Ναζί φτάνουνε ως το Στάλινγκραντ όπου παρά τις μεγάλες απώλειες των Σοβιετικών, αναγκάζονται να υποχωρήσουνε, μπροστά στην αντίσταση που προέβαλλαν οι τώρα "Εθνικά Υπερήφανοι" κομμουνιστές.





Ακόμη:
Επ. 1 ~ Η συμμαχία Στάλιν & Χίτλερ
Επ. 2 ~ Η λυκοφιλία Στάλιν & Δυτικών (1ο μέρος)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ.

**TESLA**

Κρασοπατήρ είπε...

Ευχαριστίες στα παιδιά που κάνουνε τα tv capture. Η σειρά αποτελείται από συνολικά 6 επεισόδια.

Ανώνυμος είπε...

Να τα μεταφέρεις τότε ! Όπως μου είχες πεί είναι παλιά η σειρά,γι'αυτό και δεν την είχα γράψει :)

**TESLA**

Δημοσίευση σχολίου