Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Λοιδωρεί ο λαός το σχέδιο της ΝΔ για έξοδο από την κρίση


Ιδέα δεν έχουν οι επιτελείς της Συγγρού, από εκλογικές μάχες. Χαμπάρι δεν πήραν από το μήνυμα των εκλογών, που είναι απλό "θέλουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο".

Πιό απλά, ο ελληνικός λαός, θέλει να συνεχιστεί το βόλεμα. Τα αναλυτικά σχέδια και προγράμματα τα γράφει στα παλιά του τα παπούτσια. Δεν κάθεται, ούτε να ακούσει, ούτε να διαβάσει. Θέλει..

να διαιωνιστεί το βόλεμα και κυρίως, το ραχάτι.


Για αυτό έφυγε ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ και οδεύει στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τους δίνει την αίσθηση ότι θα συνεχιστεί η τυραννία του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα, τα ρετιρέ, οι κλίκες, τα συνδικαλιστικά "δικαιώματα". Το κατεστημένο δηλαδή. Η άκρως συντηρητική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, να ξαναγυρίσουν στον κρατικό έλεγχο, επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ και η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ (απολύτως αδύνατο στην πράξη και αντίθετο προς τους κανόνες της Ε.Ε. την οποία αποδέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ), πείθει.

Αν και όλοι, κατά βάθος καταλαβαίνουν, ότι η πολιτική στην πράξη είναι μία και τίποτε το ριζοσπαστικό δεν θα γίνει, παρά μόνο φόροι, φόροι και φόροι, η ελπίδα ότι θα διατηρηθούν τα κεκτημένα, που κρατούν το κάρο στη λάσπη, είναι αρκετή για να πείσει.

Για αυτό και σήμερα όλοι, παντού -στο διαδίκτυο και στα ραδιόφωνα- χλευάζουν τις συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις του Σαμαρά, που είναι πράγματι αρκετά ρεαλιστικές. Μια βόλτα στο διαδίκτυο και τα ραδιόφωνα, θα πείσει τα στελέχη της Συγγρού, που θα καταλάβουν ότι ο κόσμος θέλει παραμύθια με Νεράιδες κι όχι προγράμματα.


Αν οι ψηφοφόροι ήθελαν τη γνήσια, πραγματική ανατροπή των "μνημονίων" και της "αντιλαϊκής πολιτικής", θα πήγαιναν στο ΚΚΕ, δεν θα πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, ό,τι και να λέει ο Σαμαράς θα πηγαίνει στο βρόντο. Ο λαός ξεχνάει γρήγορα και θέλει ένα νέο ΠΑΣΟΚ του ΄81 στη θέση του παλιού ΠΑΣΟΚ.

Κι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παίξει ακριβώς αυτό το ρόλο. Θα συντηρήσει το σπάταλο, γραφειοκρατικό, δικτατορικό δημόσιο σε βάρος της ολίγης ιδιωτικής πρωτοβουλίας που απέμεινε και θα παραδώσει τα απομεινάρια της Ελλάδας, σε λίγα χρόνια -ή και σε λίγους μήνες, στον επόμενο λαϊκιστή και η ΝΔ θα παραμένει με τις "ρεαλιστικές" προτάσεις στο χέρι.

Όλοι το αισθάνονται κατά βάθος, αλλά όλοι θέλουν να πιστεύουν ότι υπάρχουν εύκολες λύσεις στα δύσκολα προβλήματα και προτιμούν να ρισκάρουν.

Σ.Γ. /taxalia
 
 
 
18 προτάσεις από τον Αντώνη Σαμαρά για οικονομική και κοινωνική ανασύνταξη

Επαναφορά της μετενέργειας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στους έξι μήνες, σταδιακή άνοδο του αφορολόγητου από τις 5000 στις 8.000 ευρώ, συμψηφισμό οφειλών από και προς το δημόσιο, καθώς και αντικατάσταση του τέλους της ΔΕΗ από ένα νέο, διευρυμένο ΕΤΑΚ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, παρουσιάζοντας το οικονομικό πρόγραμμα του κόμματός του.

Όπως είπε, προτεραιότητα της ΝΔ είναι η ανάκαμψη, η ανακούφιση και η επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής και δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι θα επαναδιαπραγματευτούμε την αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και των πολυτεκνικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2009.

Παράλληλα, επιτέθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «όσοι μιλούν για μονομερή καταγγελία του Μνημονίου, οδηγούνται σε ρήξη με τους εταίρους και φέρνουν νέες οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις».


Αναλυτικά τα σημεία αναδιαπραγμάτευσης όπως τα παρουσίασε ο κ. Σαμαράς:

1. Αποκατάσταση χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009

2. Επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα 2 χρόνια.

3. Εκτακτο επίδομα ανεργίας για τους αυτοαπασχολούμενους.

4. Ρύθμιση των αλλεπάλληλων φορολογικών επιβαρύνσεων των επομένων μηνών.

5. Συγκράτηση της πτώσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και επαναφορά της μετενέργειας στα προηγούμενα χρονικά όρια. (Εξι μήνες).

6. Σταδιακή άνοδο του αφορολόγητου από τις 5.000 στις 8.000 για τη επόμενη και στις 10.000 ευρώ για τη μεθεπόμενη χρονιά.

7. Αντικατάσταση του χαρατσιού από νέο διευρυμένο και πιο δίκαιο ΕΤΑΚ

8. Σταδιακή μείωση φορολογικών συντελεστών

9. Ειδικό καθεστώς τριετούς «εφεδρείας» για το πλεονάζον προσωπικό οργανισμών του δημοσίου

10. Περικοπή 11,7 δισεκ. από τις δημόσιες δαπάνες για το 2012 - 13

11. Μέτρα για τους υπερχρεωμένους δανειολήπτες.

12. Αναστολή των συνεπειών εγγραφής στον Τειρεσία για όσους ενεγράφησαν την τελευταία διετία.

13. Εξασφάλιση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

14. Εφαρμογή του συμψηφισμού οφειλών από και προς το Δημόσιο.

15. Άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποδέσμευση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

16. Προώθηση αποκρατικοποιήσεων πέρα από τις προβλέψεις της δανειακής σύμβασης.

17. Αποκατάσταση αισθήματος ασφάλειας στον πολίτη

18. Επίσπευση ανακήρυξης ΑΟΖ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου