Ενώ υπάρχουν αμέτρητες έρευνες που συνδέουν την κατανάλωση κρασιού με διάφορα πλεονεκτήματα για την υγεία των ενηλίκων, δεν υπάρχουν αρκετές έρευνες για τους αφροαμερικάνους.
Ξέρουμε, για παράδειγμα, ότι πολλοί Ασιάτες έχουν έλλειψη ενός ενζύμου που χρειάζεται για να διασπάσει το αλκοόλ ενώ οι γυναίκες αντιμετωπίζουν διαφορετικούς κινδύνους...
(καρκίνο του μαστού) και οφέλη (π.χ. βοηθά στην πρόληψη της οστεοπόρωσης).
Σε μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τον περασμένο Ιούλιο, σε τεύχος του American Journal of Public Health, η δρ. Chandra Jackson και η ομάδα της από το Harvard University's Clinical and Translational Science Center, εξέτασαν πώς οι συνήθειες των λεύκων και των μαύρων αντίστοιχα επιδρούν στα στασιστικά θνησιμότητας. Εξέτασαν συγκεκριμένα 152.180 ενήλικες (25.811 από αυτούς ήταν μαύροι) και ερεύνησαν συνδυαστικά παράγοντες όπως φυσική δραστηριότητα, κάπνισμα και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο.
Για τους λευκούς άνδρες και γυναίκες, τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας παρατηρήθηκαν μεταξύ εκείνων που κατανάλωναν από ένα ως δύο ποτά ημερησίως, τρεις έως επτά ημέρες την εβδομάδα. Τα ευρήματα αυτά είναι συνεπή με τα ευρήματα προηγούμενων μελετών. Για τις μαύρες γυναίκες, η ομάδα που είχε τα πιο χαμηλά ποσοστά ήταν αυτή που κατανάλωνε ένα σε δύο ποτά την ημέρα, μόνο μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα.
ΑΛΛΑ η διαφορά φάνηκε στα ποσοστά των μαύρων αντρών: Όσοι απείχαν από το αλκοόλ είχαν συνολικά χαμηλότερο ποσοστό θνησιμότητας από μαύρους που έπιναν λίγο ή καθόλου οι οποίοι ήταν σε υψηλότερη ομάδα κινδύνου από την αντίστοιχη λευκή ομάδα.
Οι ερευνητές σημειώνουν ότι τα αποτελέσματα των μαύρων ανδρών μπορεί να επηρεάζονται από μια γενετική διαφορά στον τρόπο που μεταβολίζουν το αλκοόλ. Η γενετική αυτή διαφορά μπορεί να μειώνει τα καρδιαγγειακά οφέλη από την κατανάλωση αλκοόλ. Και επίσης, να επιδεινώνει άλλα προβλήματα υγείας και φυσικά να επηρεάζει την ποσότητα αλκοόλ που θέλουν να πίνουν οι Αφροαμερικάνοι. Αυτούς τους παράγοντες δεν τους μελέτησε η συγκεκριμένη έρευνα.
Οι διατροφικές οδηγίες ενδεχομένως να πρέπει τελικά να προσδιορίζονται με βάση την φυλή και την εθνικότητα του κάθε ατόμου.
Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να αντιμετωιστεί «το ανεπίλυτο ζήτημα του κατά πόσον η φαινομενική καρδιο-προστατευτική επίδραση του αλκοόλ είναι πραγματική, ή διαφέρει μόνο για τους ανθρώπους της αφρικανικής καταγωγής , ή όλα αυτά τα θετικά οφέλη που αποδίδονται στο αλκοόλ συγχεόνται με τον υγιεινό τρόπο ζωής που έχουν όσοι πίνουν με μέτρο».
krasiagr.com
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου