Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Νεκρός ο Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας από τα πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας


Νεκρός έπεσε ο 35χρονος Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας από τα πυρά των Αλβανικών δυνάμεων «RENEA» στο χωριό του, στους Βουλιαράτες του Μειονοτικού Δήμου Δρόπολης της Ελληνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο. Ο Κωνσταντίνος δέχθηκε δυο θανατηφόρα πυρά ένα στο κεφάλι και ένα στο στήθος.
Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες ακολουθούνται κάποια πρωτόκολλα αντιμετώπισης τέτοιου είδους γεγονότων, από ότι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν τηρήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση. Έτσι δημιουργούνται πολλά εύλογα ερωτήματα στην κοινότητα μας για τις συνθήκες για τις οποίες σκοτώθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Το ιστορικό της δολοφονίας όπως το παρουσιάσαμε:

Σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων στο Himara.gr, στις 10πμ 35χρονος Βορειοηπειρώτης από τους Βουλιαράτες πυροβόλησε στον αέρα ενώπιον αστυνομικών προσπαθώντας να τους εμποδίσει να κατεβάσουν την ελληνική σημαία που βρισκόταν σε περίοπτη θέση στην περιοχή. Στην συνέχεια διέφυγε στην ορεινή περιοχή για να αποφύγει την σύλληψη. Οι αστυνομικές δυνάμεις του Αργυροκάστρου ζήτησαν την συνδρομή των αλβανικών ειδικών δυνάμεων "Rinea" και στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο που έσπευσε στην περιοχή από τα Τίρανα.

Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται για την ζωή του νεαρού συγχωριανού τους καθώς θεωρούν πως οι Αλβανοί αναζητούν εξιλαστήριο θύμα. Αυτό δείχνει και η εμπλοκή των ειδικών δυνάμεων της χώρας.

Η προβοκάτσια των αλβανικών ΜΜΕ έκανε την δουλειά της. Κάθε χρόνο στην επέτειο του ΟΧΙ τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία στολίζουν τους δρόμους με την ελληνική σημαία.

Το γεγονός αυτό τα αλβανικά μέσα το προβάλουν ως πρόκληση κατά της Αλβανίας με αποτέλεσμα να ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη αλλά και την αστυνομία.

-Τα αλβανικά ΜΜΕ έδωσαν στην δημοσιότητα τα στοιχεία του Βορειοηπειρώτη και γράφουν ψευδώς πως πυροβόλησε εναντίων των αστυνομικών.

- Ισχυρές δυνάμεις των αλβανικών ειδικών δυνάμεων στην Δρόπολη. Ενώ έχουν δημοσιευθεί πολλές φωτογραφίες από αλβανικά ΜΜΕ απ' το σημείο της εμπλοκής, δεν υπάρχει καμία που να δείχνει το περιπολικό που υποτίθεται πως ο Βορειοηπειρώτης γάζωσε και έσπασε το τζάμι με σφαίρα από καλάσνικοφ. Τα μέσα δημοσίευσαν και την φωτογραφία του.


-Πυροβολισμοί ακούστηκαν πριν λίγα λεπτά στην περιοχή και στο σημείο έφθασε ασθενοφόρο

- Ο νεαρός έχει κρυφτεί στο υδραγωγείο του χωριού και υπάρχει ανταλλαγή πυροβολισμών. Δημοσιεύθηκε φωτογραφία περιπολικού που δέχθηκε σφαίρες από το καλασνικοφ .

- Οι αλβανικές ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας σκότωσαν τον Κ.Κ


https://www.himara.gr/epikairotita/7868-nekros-o-voriohpeirvths-konstantinos-katsifas-apo-ta-pira-ths-albanikis-astinomias






 Κωνσταντίνος Κατσιφάς που σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε πάει στην Αλβανία στις 2 Οκτωβρίου, φέρεται να είχε βάλει πολλές σημαίες στο χωριό, ενώ κατά την εκδοχή που προβάλλεται τις τελευταίες ώρες από τα αλβανικά ΜΜΕ «η συμπεριφορά του ήταν προκλητική» και κάτοικοι του χωριού κάλεσαν την αστυνομία επειδή «γέμισε το χωριό με ελληνικές σημαίες».

Η αλβανική αστυνομία πήγε στο χωριό, εντόπισε τον 35χρονο. Στο σημείο αυτό παραμένει ακόμη θολό το τι συνέβη. Ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς πυροβόλησε στον αέρα και τράπηκε σε φυγή. Οι αλβανοί αστυνομικοί τον καταδίωξαν καλώντας τον να παραιτηθεί. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες βρήκε καταφύγιο σε μια αποθήκη. Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και τελικά, σκότωσαν τον Κωνσταντίνο Κατσιφά, ο οποίος φέρεται ότι πριν πεθάνει φώναξε «ζήτω η Ελλάδα».
Σημειώνεται ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση που να αφορά αναλυτικά τις συνθήκες που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα ούτε από την Αλβανική, ούτε από την ελληνική πλευρά.



Αθήνα κατά Τιράνων: Απαράδεκτο ότι σκοτώθηκε ο ομογενής μας στην Αλβανία 


"Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών για το θάνατο 35χρονου ομογενή στο χωριό Βουλιαράτες.
"Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα", προσθέτει το υπουργείο Εξωτερικών.
Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ αναλυτικά:
"Οι ελληνικές αρχές, σε επαφή με τις αλβανικές, παρακολούθησαν στενά και από την πρώτη στιγμή την εξέλιξη επεισοδίου στο χωριό Βουλιαράτες Αλβανίας, όπου Έλληνας υπήκοος φέρεται να άνοιξε πυρ με όπλο καλάσνικοφ εναντίον οχήματος της αλβανικής αστυνομίας, η οποία και επιχείρησε τη σύλληψή του.
Πριν λίγο ενημερωθήκαμε επισήμως ότι σε ανταλλαγή πυροβολισμών με δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός.
Εκφράζουμε τη βαθειά λύπη μας για το θάνατο του Έλληνα ομογενή και τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του.
Σε κάθε περίπτωση, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι η επιχείρηση έφτασε σε σημείο απώλειας ανθρώπινης ζωής.
Αναμένουμε από τις αλβανικές αρχές την απόλυτη διαλεύκανση των συνθηκών υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο εν λόγω Έλληνας πολίτης και θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα".



Δήλωση του Αλβανικού ΥΠΕΞ για τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα
Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Δημοκρατίας της Αλβανίας, για το περιστατικό που συνέβη σήμερα στους Βουλιαράτες του Αργυροκάστρου, όπου έχασε τη ζωή του ο πολίτης Κωνσταντίνος Κατσίφας, εκφράζει τη λύπη του για την αδικαιολόγητη πολιτικοποίηση της εκδήλωσης στη γειτονική χώρα.

Οι περιστάσεις στις οποίες ο πολίτης Κατσίφας έχασε τη ζωή του, έχουν επίσημα ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές της Αλβανίας.
 Η Κρατική Αστυνομία εξήγησε λεπτομερώς ότι πρόκειται για ένα γεγονός απομονωμένο από τις σημερινές  δραστηριότητες στην περιοχή και μια κατάφωρη περίπτωση εξτρεμιστικής επιθετικότητας κατά της αλβανικής κρατικής αστυνομίας.
Το υπουργείο Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων εκφράζει την απογοήτευσή του για την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας, η οποία όχι μόνο δεν καταδικάζει την επίθεση με όπλο κατά των δυνάμεων ασφαλείας μας, αλλά μιλάει για ‘απαράδεκτη απώλεια ζωής’.
Κάνουμε έκκληση για σύνεση καθώς οι πολιτικές και διπλωματικές παρανοήσεις της υπόθεσης αυτής είναι σαφείς και άνευ προηγουμένου, διαβεβαιώνουμε τους γείτονές μας ότι η Αλβανία είναι μια ασφαλής και ειρηνική χώρα για όλους τους πολίτες της, συμπεριλαμβανομένων χωρίς διακρίσεις εκείνων της ελληνικής ιθαγένειας.




Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Κηφισίας στο ύψος της Φιλοθέης, καθώς πραγματοποείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Αλβανική πρεσβεία για τον θάνατο του ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις αλβανικές αρχές.

Οι συγκεντρωμένοι ανταποκρίθηκαν σε διαδικτυακό κάλεσμα Βορειοηπειρωτικών σωματείων Αθηνών και της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για τον θάνατο του 35χρονου.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τον θυμό και την αγανάκτηση για την δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσιφα από τις ειδικές δυνάμεις της Αλβανίας.
Εκατό και πλέον Αλβανοί αστυνομικοί όλων των βαθμίδων κυρίως ειδικές δυνάμεις, με την συνδρομή ελικοπτέρων και drone περικύκλωσαν τον ελληνόψυχο Βορειοηπειρώτη που από το πρωί υπερασπιζόταν την Ελληνική Σημαία που είχε υψώσει στο χωριό του τους Βουλιαράτες! 
Το απόγευμα της Κυριακής με πρόφαση την αυτοάμυνα οι επίλεκτοι των ειδικών δυνάμεων αποφάσισαν να τον εκτελέσουν όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ με δύο σφαίρες την μία στο κεφάλι και την άλλη στο στήθος. Εκατό και πλέον αστυνομικοί, drones, ελικόπτερα όλα αυτά εναντίων ενός νεου παιδιού που είχε ερωτευτεί την Πατρίδα.
Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι, δεν ήταν αυτοάμυνα των Αλβανών αστυνομικών αλλά του αδερφού μας Κωσταντίνου Κάτσιφα. Καλείται κάθε Έλληνας και Ελληνίδα να παραβρεθεί ΣΗΜΕΡΑ - ΤΩΡΑ στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 19:30 στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα. 

ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ










Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αμεση απελευθερωση και προσαρτηση βορειου ηπειρου!!!!!!!

τα τουρκαλβανικα κτηνη δολοφονησαν ακομα εναν ελληνα και μαλιστα ελληνάρα!
εχουν δολοφονησει χιλιαδες ελληνες (οχι εκατονταδες επαναλαμβανω
χιλιαδες) απο το 90 που εισεβαλλαν εδω μεσα, εχουν βιασει δεκαδες
χιλιαδες ελληνιδες εχουν σακαταψει στο ξυλο ,τραυματισει και
τρομοκρατησει εκατονταδες χιλιαδες και εχουν ληστεψει εκατομμυρια
ελληνες μεταξυ των οποιων και μενα!

δεν ξεχναμε δεν συγχωρουμε!!!!!!!
θαρθει η ευλογημενη ωρα του ιερου μισους….

Ανώνυμος είπε...

Οι Αλβανοί είναι σιγουρότατα ορκισμένοι εχθροί μας, όπως είναι και οι Τούρκοι, και οι Σκοπιανοί, και οι Βούλγαροι και λειτουργούν υπέρ των εθνικών τους συμφερόντων.

Οι κύριοι υπεύθυνοι της χθεσινής δολοφονίας δεν είναι άλλοι από τους «Έλληνες» προδότες, αυτούς που μας κυβερνούν και τους υπόλοιπους που παριστάνουν την «αντιπολίτευση»!

Διότι, η εντολή της δολοφονίας του Ήρωα Κατσίφα, δεν θα δινόταν ΠΟΤΕ αν οι Αλβανοί φοβόντουσαν τις συνέπειες που θα υπήρχαν από μία τέτοια ενέργεια. Γνώριζαν όμως πολύ καλά, πως οι κυβερνώντες την χώρα -στην οποία κατοικοεδρεύουν εκατοντάδες χιλιάδες ομοεθνείς τους και με το συνάλλαγμα που στέλνουν την κρατούν οικονομικά ζωντανή- πέραν από κάποιες χλιαρές ανακοινώσεις για τα μάτια του κόσμου, δεν πρόκειται να προβούν σε πράξεις αντιποίνων, όπως θα προέβαινε οποιοδήποτε σοβαρό κράτος της περιοχής!

Ίσα-ίσα, κάποιοι στην Αθήνα χάρηκαν κι όλας, που απηλλάγησαν από έναν θερμό πατριώτη, τον οποίο σίγουρα θα εύρισκαν μπροστά τους στην επικείμενη προδοσία του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού!

Οι πραγματικοί δολοφόνοι του Κωνσταντίνου Κατσίφα βρίσκονται ΕΝΤΟΣ των συνόρων! Το αίμα του ΗΡΩΑ να πέσει σ’ αυτούς και στα παιδιά τους!

Δημοσίευση σχολίου