Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021

Θεματοφύλακες και Ρουβίκωνες ~ Ένοχη Ακροδεξιά και αθώα Ακροαριστερά

Η δράση τους δεν ξεκίνησε με την αρπαγή του διευθυντή στο σχολείο του Αιγινίου Πιερίας. Άκουσα καθηγήτρια να λέει πως οι καθηγητές της σχολικής μονάδας είχαν δεχθεί επανειλημμένως απειλές, και οι εν λόγω είχαν επανειλημμένως διακηρύξει τις απόψεις τους με τη φυσική παρουσία τους στο σχολικό περιβάλλον. 

Οι καταγγελίες στην αστυνομία είχαν πάρει την άγουσα για τα αζήτητα. Οι ίδιοι, δεδομένου ότι η αστυνομία αγνόησε τις καταγγελίες, πίστεψαν ότι θα τους...

κατανοήσει. Και γι’ αυτό οδήγησαν τον αιχμάλωτό τους στο τμήμα, και όχι σε κάποια σπηλιά στον Όλυμπο. Δεν βρήκαν την κατανόηση που περίμεναν. Αυτή είναι η επιχειρησιακή πλευρά της υπόθεσης. Μένει να εξηγηθεί η αδράνεια της αστυνομίας. Και έτσι περνάμε στην πολιτική πλευρά.

Όπως προκύπτει, το τσούρμο διακατέχεται από ακροδεξιές εμμονές. Όρος φθαρμένος κι αυτός. Όταν η προοδευτική κοινότητα βαφτίζει «ακροδεξιό» οποιονδήποτε αποκλίνει από ό,τι η ίδια θεωρεί πολιτικώς ορθό, δεν αντιλαμβάνεται ότι φθείρει το λεκτικό της οπλοστάσιο. Δεν έχει όρους για να τον εντοπίσει και να τον διαχωρίσει από τη Δεξιά. Η Δεξιά αποδέχεται την κοινοβουλευτική νομιμότητα, όσο συντηρητική κι αν είναι. Εξάλλου, η συντήρηση είναι συστατικό της κοινοβουλευτικής νομιμότητας. Η «Ακροδεξιά», σαν αυτή των «Θεματοφυλάκων», δεν την αποδέχεται. Είναι μεταλλάξεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Δεν έχουν καμία σχέση με την κοινοβουλευτική Δεξιά, ούτε καν με την κοινοβουλευτική «Ακροδεξιά» – εντός εισαγωγικών. Σε αντίθεση με τους ομολόγους τους, τους «Ρουβίκωνες», οι οποίοι, μετά την «παρέμβασή» τους στο Κοινοβούλιο, πριν από κάτι χρόνια, πήγαν σπίτι τους με τα περιπολικά που τους προσέφερε η Βουλή, για να μην πληρώσουν ταξί. Αυτοί έχουν σχέσεις με την κοινοβουλευτική Αριστερά.

Ευτυχώς αυτούς τους βρήκαν, τους συνέλαβαν, θα τους δικάσουν. Όμως, πότε θα δικάσουν αυτούς που τους άνοιξαν τον δρόμο; Τους Ρουβίκωνες ή τους κουκουλοφόρους που εντοιχίζουν καθηγητές στα πανεπιστήμια και εξακολουθούν να απειλούν; Αυτοί «νομιμοποίησαν» αυτόν τον τρόπο δράσης. Ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι η οργανωμένη πολιτεία δεν θα ανεχθεί τέτοια φαινόμενα. Θα τον πιστέψω μόνον όταν μάθω ότι η αστυνομία κατάφερε να αποκαλύψει και να συλλάβει τους «γνωστούς-άγνωστους» κουκουλοφόρους, Ρουβίκωνες και το κακό συναπάντημα. Για να αποδείξει η οργανωμένη πολιτεία ότι υπάρχει και μας προστατεύει, οι «Θεματοφύλακες» πρέπει να υποστούν τις συνέπειες. Αν περιοριστούμε όμως σε αυτούς, απλώς θα επαναλάβουμε το στερεότυπο της ένοχης Ακροδεξιάς και της αθώας Ακροαριστεράς. Φτάνει πια.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου