Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Γιούφτοι έκλεψαν επιδόματα μέσω TAXIS

Σε μια πρωτοφανή κομπίνα είχαν επιδοθεί τρεις Ρομά για να εισπράττουν τα επιδόματα παιδιών που δικαιούνταν οικογένειες από την Αχαΐα, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς TAXISnet των δικαιούχων που είχαν κλέψει από λογιστικό γραφείο! Η απάτη αποκαλύφθηκε προχθές, μετά την καταγγελία που υπέβαλαν έξι γυναίκες, οι οποίες διαπίστωσαν ότι δεν τους είχαν πιστωθεί τα χρήματα για τα επιδόματα ανήλικων τέκνων τους και απευθύνθηκαν στην Αστυνομία, η οποία αμέσως άρχισε εντατική έρευνα. Στο μεταξύ, όμως, επιδόματα συνολικού ύψους 4.000 ευρώ είχαν κάνει φτερά!

Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας με την έρευνα που έκαναν έφτασαν στα ίχνη ενός μέλους της σπείρας, ο οποίος είχε προσέλθει σε ένα κατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών και είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία προσπαθώντας να πραγματοποιήσει ανάληψη χρημάτων από έναν λογαριασμό που είχε εκδοθεί επ’ ονόματι ενός συνεργού του.

Ο δράστης συνελήφθη και αποκαλύφθηκε η κομπίνα που είχε στήσει με ακόμα δύο Ρομά. Οπως διαπιστώθηκε, στις 29 Οκτωβρίου είχαν διαρρήξει ένα λογιστικό γραφείο και είχαν κλέψει από το εσωτερικό του δύο βιβλία που περιείχαν προσωπικούς κωδικούς TAXISnet περίπου 1.000 πολιτών. Χρησιμοποιώντας τους έμπαιναν στην πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων από δικαιούχους επιδόματος τέκνων, άλλαζαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους πιστώνονταν τα χρήματα και έβαζαν άλλα ΙΒΑΝ με δικαιούχους μέλη της σπείρας. Έτσι, έναν μήνα μετά τα επιδόματα δεν πιστώθηκαν στους δικαιούχους αλλά στους ίδιους!

Από την έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο συνεργών του συλληφθέντος είχαν κατατεθεί τα επιδόματα τέκνων τουλάχιστον 20 γυναικών, ενώ στους ίδιους λογαριασμούς εντοπίστηκαν συνολικά 14.000 ευρώ, τα οποία έχουν δεσμευτεί σε συνεργασία με την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Έτσι, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν τροποποιηθεί τα στοιχεία ΙΒΑΝ των τραπεζικών λογαριασμών και άλλων δικαιούχων επιδομάτων τέκνων και έχουν αφαιρεθεί χρηματικά ποσά.

Σε βάρος του Ρομά που συνελήφθη σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση, παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατά συναυτουργία, και πήρε τον δρόμο για τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη άνδρα και μιας γυναίκας, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται. Οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να εμπλέκονται και άλλοι στο κύκλωμα.

 

https://www.dimokratia.gr/ellada/539205/roma-eklepsan-epidomata-meso-taxis/

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου