Κυριακή 15 Απριλίου 2018

Οι μεγάλοι της Αναγέννησης ~ Λεονάρντο Ντα Βίντσι Επ.1


*Σαν σήμερα, 15 Απριλίου 1452, στην πόλη Αντσιάνο, κοντά στο Βίντσι της Ιταλίας γεννιέται ο ζωγράφος, γλύπτης, εφευρέτης, αρχιτέκτονας, μηχανικός και επιστήμονας, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι (Leonardo da Vinci) . Το πλήρες όνομα του ήταν «Leonardo di ser Piero da Vinci».


Από την εξαιρετική σειρά ντοκυμαντέρ του BBC "Οι μεγάλοι της Αναγέννησης".

Η συγκεκριμένη τριλογία ντοκυμαντέρ παρουσιάζει την ιστορία του πιο επινοητικού μυαλού στην ανθρώπινη ιστορία, όπως δεν έχει ειπωθεί ποτέ πρίν.

Ο καλλιτέχνης, ο επιστήμονας και ο μηχανικός Leonardo Da Vinci ήταν μία από τις μεγαλύτερες μορφές της Αναγέννησης κι όμως ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για αυτόν. Αυτό είναι το πορτρέτο μιας μεγαλοφυίας εξαιρετικής ποικιλομορφίας, που έζησε μια ζώη μεταβαλλόμενη από την επιτυχία στην αποτυχία.


Χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική γραφιστική και την εικονική πραγματικότητα, ο θεατής έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τα βήματα του Leonardo στην Ιταλία την περίοδο της Αναγέννησης. Η τριλογία, αναλύει επίσης τις αξιόλογες εφευρέσεις του,τις αναδημιούργει και τις εξετάζει. Ολα τα στοίχεια ενώνονται για να αποκαλύψουν τον πραγματικό Leonardo.

 


Ευχαριστούμε fal-jo


Ακόμη:

Οι μεγάλοι της Αναγέννησης ~ Λεονάρντο Ντα Βίντσι Επ.2
Οι μεγάλοι της Αναγέννησης ~ Λεονάρντο Ντα Βίντσι Επ.3
Μιχαήλ Άγγελος ~ Οι μεγάλοι της Αναγέννησης (1ο Βίντεο)
Μιχαήλ Άγγελος ~ Οι μεγάλοι της Αναγέννησης (2ο Βίντεο)
Κατεβάστε ~ Έργα του Leonardo Da Vinci
Τα μυστικά της Μόνα Λίζα (Βίντεο)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου