Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Πιάσανε ακόμη έναν παρανοϊκό ρατσιστή που βασάνιζε γεροντάκια +vid




Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων και κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ιωαννίνων και κυρίως στην παραμεθόριο περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων

Συνελήφθη στα Κτίσματα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 25χρονος...
λαθρομετανάστης εξ Αλβανίας, μέλος της ομάδας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων 


Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άλλους τρεις υπηκόους Αλβανίας, μέλη της οργάνωσης, οι οποίοι αναζητούνται

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά δεκατρείς (13) υποθέσεις και ειδικότερα έξι (6) ληστείες και επτά (7) διαρρήξεις - κλοπές από οικίες

Χαρακτηριστικό της δράσης τους, ήταν το γεγονός ότι ενεργούσαν με ιδιαίτερη βιαιότητα και σκληρότητα, ασκώντας σωματική βία σε βάρος των ηλικιωμένων θυμάτων
Σε μία μάλιστα από τις ληστείες που διαπράχθηκε σε βάρος 90χρονου Έλληνα, συνεπεία των τραυμάτων που του προκάλεσαν, επήλθε ο θάνατός του

Οι έρευνες για τη διαπίστωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας και της ταυτοποίησης της συμμετοχής τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις συνεχίζονται

Διακριβώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες, με ιδιαίτερη σκληρότητα και βιαιότητα καθώς και κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ιωαννίνων και κυρίως στην παραμεθόριο περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων. 

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη την Κυριακή του Πάσχα (08 Απριλίου 2018) στα Κτίσματα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 25χρονος λαθρομετανάστης από Αλβανία, μέλος της ομάδας, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Ιωαννίνων, ενώ η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλους τρεις ομοεθνείς του, οι οποίοι αναζητούνται. 

Σε βάρος των παραπάνω εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ληστείας από την οποία επήλθε θανάσιμος τραυματισμός προσώπου από ιδιαίτερα επικίνδυνους δράστες και με ιδιαίτερη σκληρότητα, ληστειών κατά συναυτουργία και συρροή, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατ΄ εξακολούθηση, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα. 

Για την αποδόμηση του εγκληματικού δικτύου και τη διακρίβωση της παράνομης δραστηριότητας των μελών του, προηγήθηκε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διασταυρώθηκαν, αξιολογήθηκαν και αναλύθηκαν όλα τα στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν.
Μάλιστα σε ειδική ομάδα αστυνομικών από την προαναφερόμενη Υπηρεσία είχε ανατεθεί το ειδικότερο πεδίο της αναζήτησης, του εντοπισμού και της σύλληψης των μελών της εγκληματικής ομάδας. 

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι ανωτέρω δράστες, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2017, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών, με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο και κλοπών από οικίες ηλικιωμένων, τους οποίους στοχοποιούσαν, θεωρώντας τους «εύκολους στόχους». 

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης τους, διέπρατταν ληστείες με καλυμμένα - κατά περίπτωση - τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ενώ επιδείκνυαν ιδιαίτερη σκληρότητα, απειλώντας τα θύματά τους με διάφορα αντικείμενα (μαχαίρια, κυνηγετικό όπλο, ξύλινη ράβδο), μη διστάζοντας να τους δέσουν, να τους φιμώσουν και να τους τραυματίσουν ασκώντας σωματική βία, προκειμένου να τους υποδείξουν το σημείο απόκρυψης των χρημάτων. 

Σε μία μάλιστα από τις ληστείες που διαπράχθηκε σε βάρος 90χρονου Έλληνα, συνεπεία των τραυμάτων που του προκάλεσαν στο κεφάλι, επήλθε ο θάνατός του. 

Ως προς τη σύνθεση της "επιχειρησιακής ομάδας" των δραστών, αυτή διαφοροποιείτο σε κάθε εξόρμηση, ενώ στις περιπτώσεις των κλοπών, οι δράστες εισέρχονταν στις οικίες, διαρρηγνύοντας πόρτες, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα, και αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και ηλεκτρικές συσκευές. 

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί ότι η παραπάνω εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει τις παρακάτω υποθέσεις ληστειών:
  • Κατά το χρονικό διάστημα από (29-04) έως (01-05-2017), στο Κεράσοβο Πωγωνίου Ιωαννίνων, εισήλθαν σε σπίτι 90χρονου Έλληνα και αφού του άσκησαν σωματική βία, χτυπώντας τον με ξύλινο αντικείμενο στο κεφάλι και προκαλώντας του βαρύτατο τραυματισμό, τον εγκατέλειψαν και τράπηκαν σε φυγή, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των (750) ευρώ. Εξαιτίας δε των παραπάνω τραυμάτων, το θύμα πέντε περίπου μήνες αργότερα κατέληξε.
  • Την (17-05-2017) το πρωί στην Λίμνη Πωγωνίου Ιωαννίνων, εισήλθαν σε σπίτι Ελληνίδας, ηλικίας 100 ετών, την ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας, τη δέσμευσαν και τη φίμωσαν και αφού ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (240) ευρώ.
  • Την (01-06-2017) πρωινές ώρες στο Κεράσοβο Πωγωνίου Ιωαννίνων, εισήλθαν σε σπίτι 83χρονης Ελληνίδας και αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, τη δέσμευσαν και τη φίμωσαν, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (80) ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Την (01-07-2017) απογευματινές ώρες στα Κτίσματα Ιωαννίνων, λήστεψαν δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι ανέμεναν σε στάση λεωφορείου, αφαιρώντας από τον έναν με την απειλή μαχαιριού και κυνηγετικού όπλου, το χρηματικό ποσό των (20) ευρώ και (500) λεκ Αλβανίας.
  • Την (08-07-2017) το βράδυ στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, εισήλθαν σε σπίτι όπου διαμένει ζευγάρι Ελλήνων, ηλικίας 79 και 78 ετών και αφού χρησιμοποίησαν βία σε βάρος της 79χρονης με τη χρήση ξύλινης ράβδου, την έδεσαν και εξανάγκασαν τον 78χρονο να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των (420) ευρώ.
  • Την (27-09-2017) το πρωί στην Περίβλεπτο Ιωαννίνων, προσέγγισαν 88χρονη Ελληνίδα πεζή, την ώρα που επέστρεφε από την εκκλησία και αφού την ακινητοποίησαν με τη χρήση σωματικής βίας, αποχώρησαν χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
Επιπρόσθετα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις τετελεσμένων ή και αποπειρών κλοπών:
  • Το χρονικό διάστημα από 16-04-2017 έως 22-05-2017, στο Μαυρονόρος Πωγωνίου Ιωαννίνων, αφού παραβίασαν πόρτα σπιτιού, αφαίρεσαν κυνηγετικό όπλο.
  • Το χρονικό διάστημα από 16 έως 18-05-2017, στο Κεράσοβο Πωγωνίου Ιωαννίνων, διέρρηξαν πόρτα σπιτιού με τη χρήση μεταλλικού αντικειμένου, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
  • Το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2017, στο Κεράσοβο Πωγωνίου Ιωαννίνων, παραβίασαν παράθυρο οικίας, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.
  • Την 08/09-06-2017 στην Πωγωνιανή Ιωαννίνων, αφού έθραυσαν το τζάμι παραθύρου του Γυμνασίου, εισήλθαν στο εσωτερικό, χωρίς να αφαιρέσουν αντικείμενα.
  • Την 10-06-2017 στη Λίμνη Πωγωνίου Ιωαννίνων, διέρρηξαν οικία, από όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ καθώς και τα κλειδιά του σπιτιού και του αυτοκινήτου των ιδιοκτητών.
  • Την 29/30-09-2017 στην Κρύα Ιωαννίνων, διέρρηξαν σπίτι και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.
  • Το χρονικό διάστημα από 10-10 έως 17-11-2017, στην Κάτω Λαψίστα Ιωαννίνων, διέρρηξαν σπίτι και αφαίρεσαν τηλεόραση και ηχοσύστημα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της παράνομης δραστηριότητας της εγκληματικής ομάδας και η ενδεχόμενη συμμετοχή των μελών της και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου