Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

Η περίπτωση Διώτη & η μαφία που κυβερνά τον τόπο


«Έχει σχέση η αντικατάσταση του Ι. Διώτη με την περίφημη έρευνα του ΣΔΟΕ που αποκαλύφθηκε το καλοκαίρι για άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών πολιτικών προσώπων για τα οποία υπάρχουν υποψίες άλλα κυρίως καταγγελίες για αδικαιολόγητο πλουτισμό;».,

ήταν η προφανής ερώτηση που υποβλήθηκε από το Capital.gr σε ανώτερη πηγή: «Καμία», ήταν η απάντηση.

«Τότε γιατί τον άλλαξαν;», η επόμενη ερώτηση...
 «Γιατί η ..Μεσσηνία έχει ρεύμα», η αποστομωτική απάντηση...

Απάντηση που πιθανόν αδικεί τον νέο ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ, Στ. Στασινόπουλο , η οποία όμως εκπορεύεται από αυτά που κάποια σάιτ της ιδιαίτερης πατρίδας του της Καλαμάτας έγραψαν : «Συνεχίζεται η αξιοποίηση των Μεσσήνιων».


Ο Καλαματιανός εφοριακός έρχεται στο ΣΔΟΕ


Ο τίτλος αφορά βέβαια και την πολιτική καταγωγή του νέου ειδικού γραμματέα αφού είναι αυτό που λένε «άνθρωπος του Σαμαρά». Αυτό όμως αρκούσε για να «φαγωθεί» ένας επιτυχημένος επικεφαλής του ΣΔΟΕ, την παραμονή του οποίου φέρονται να ζήτησαν και το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αλλά και άνθρωποι από τη ΝΔ;

Ένα πρόσωπο από τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Μεσσήνιος εφοριακός και παλαιότερα επικεφαλής του πολιτικού του γραφείου στην Καλαμάτα, ο Στέλιος Στασινόπουλος είναι ο νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ ο οποίος θα αντικαταστήσει τον πρώην εισαγγελέα Ι. Διώτη, τον άνθρωπο δηλαδή που «εξάρθρωσε» τη 17Ν και υπερπολλαπλασίασε τα έσοδα που φέρνει στο κράτος η συγκεκριμένη υπηρεσία.


Πρόκειται για επιλογή προσόντων ή όπως έγραψε μεσσηνιακό μπλόγκ «συνεχίζεται η αξιοποίηση των Μεσσήνιων;».

Το σίγουρο είναι πώς ο απερχόμενος Ιωάννης Διώτης, ένα πρόσωπο που επιλέχθηκε τον Μάϊο του 2011, ως «σημαία» κατά της φοροδιαφυγής βρισκόταν σε ευρεία σύσκεψη παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τη στιγμή της ανακοίνωσης πως αντικαθίσταται από τον εφοριακό κ. Στασινόπουλο.

Μάλιστα ουδείς, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, του είχε ανακοινώσει τίποτα, πολλώ δε μάλλον ουδείς τον είχε προετοιμάσει πως υπάρχει θέμα αντικατάστασης του. Χαρακτηριστικό δε είναι το περιστατικό λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Στουρνάρα, τον περασμένο Ιούνιο, όταν έγινε η πρώτη μεταξύ τους σύσκεψη:

«Υπουργέ, προφανώς και η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας», φέρεται να του είπε ο κ. Διώτης. «Αυτό είναι σα να μην το άκουσα», φέρεται να του απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. Άγνωστο βέβαια αν ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας ήταν ενήμερος της αντικατάσταση ενός στενού του συνεργάτη.


Τα 1.000 πολιτικά πρόσωπα

Ο ίδιος ο πρώην εισαγγελέας έμαθε την κατάργησή του από τα ΜΜΕ και κι ενώ βρισκόταν σε σύσκεψη για έσοδα με τον Γιάννη Στουρνάρα. Τον άμεσο πολιτικό του προϊστάμενο, ο οποίος προ καιρού είχε απορρίψει κάθετα οποιαδήποτε σκέψη του Ιωάννη Διώτη για παραίτηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης. Πληροφορίες αναφέρουν άλλωστε πώς ούτε ο Γ. Στουρνάρας ήξερε αυτήν την αντικατάσταση, αλλιώς θα είχε φροντίσει να μην κάνει την σύσκεψη με τον Ι. Διώτη την ημέρα της ανακοίνωσης πως φεύγει από το ΣΔΟΕ. Άνθρωποι από το περιβάλλον του πρώην εισαγγελέα λένε πάντως πώς θα φροντίσει να αποστασιοποιηθεί για μια περίοδο και αν χρειαστεί θα επανέλθει με μια δημόσια τοποθέτηση. Η απάντηση πάντως ανθρώπων που γνωρίζουν για την αιτία της αντικατάστασης και τυχόν σύνδεση με την υπόθεση των πολιτικών προσώπων είναι «δύσκολο, δε ξέρω».

Η συγκεκριμένη έρευνα πάντως είναι ιδιαίτερα σοβαρή καθώς περιλαμβάνει εξονυχιστικό έλεγχο στα περιουσιακά στοιχεία περισσοτέρων των 1.000 πολιτικών προσώπων, όπως πρώην υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων, δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών, περιφερειαρχών, διοικητών οργανισμών, ακόμη και καθηγητών Πανεπιστημίου που χρημάτισαν είτε σύμβουλοι υπουργών είτε υπηρέτησαν σε δημόσια θέση. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση διαφάνειας που έγινε στη χώρα μας για πολιτικά πρόσωπα ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρξε και σε ποιες περιπτώσεις ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που αποτελεί τη μοναδική κατηγορία για πολιτικούς που δεν παραγράφεται. Ήδη έχει δοθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εντολή για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών για τουλάχιστον δύο πρώην υπουργούς, δύο πρώην βουλευτές και μιας νυν βουλευτού, αφού υπήρξαν καταγγελίες για δυσαναλογία ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία που παρουσίασαν στο «πόθεν έσχες» τους και στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Επιπλέον, διεξάγεται έρευνα και σε άλλους τρεις πρώην υπουργούς που θα κληθούν να δικαιολογήσουν πώς απέκτησαν τα σπίτια ή τις βίλες, τα εξοχικά, τα σκάφη και τα πολυτελή αυτοκίνητα που βρέθηκαν στην κατοχή τους.


Πολιτικοί Λόγοι;

Άλλες πηγές πάντως θύμιζαν πώς ο Ι. Διώτης, ένα πρόσωπο που διακρίθηκε στην υπόθεση «εξάρθρωση 17Ν» , μπορεί να έχει ιδιαίτερη σχέση με τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη με τον οποίο συνεργάστηκε στενά σε αυτές τις υποθέσεις, αλλά πολιτικά ποτέ δεν θεωρήθηκε εξαρτώμενος ή ταυτισμένος. Παρ’ όλα αυτά και το 2004 επί κυβέρνησης Καραμανλή ο Ι. Διώτης καταργήθηκε από εισαγγελέας της αντιτρομοκρατικής, κίνηση που προκάλεσε έκπληξη. Την ίδια και μεγαλύτερη από αυτή που προκάλεσε και η αντικατάστασή του από τη θέση του ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ.



 Του Παναγιώτη Στάθη / capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου