Μετά τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας και την απόσχιση -και- του Κοσσυφοπεδίου, ήρθε η ώρα της αμοιβής.
«Και επί τον ιματισμόν μου έβαλον κλήρον», είναι η συνέχεια, αλλά στην περίπτωσή μας δεν είναι γνωστό αν η μοιρασιά έγινε με κλήρο ή με άλλον τρόπο. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο: Μετά τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας και την απόσχιση -και- του Κοσσυφοπεδίου, ήρθε η ώρα της αμοιβής. Κάποιος πρέπει να πληρώσει τα έξοδα του πολέμου, όπως άλλωστε έγινε και στο...
Ιράκ, στη Λιβύη, και όπου αλλού εκστράτευσαν οι επιθυμούντες να εκδημοκρατίσουν την υφήλιο. Η πλέον πρόσφατη είδηση είναι αυτή της διενέργειας δημοπρασίας για την αγορά του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Κοσσυφοπεδίου. Το πρακτορείο Μπλούμπεργκ (δεν υπάρχει πιο έγκυρο σ’ αυτές τις περιπτώσεις) ανακοίνωσε ότι και η π. ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, κ. Μάντλιν Όλμπραϊτ θα συμμετάσχει στη δημοπρασία, μέσω της εταιρείας της Albright Capital Management LLC.
Για την ιστορία, δήλωση για συμμετοχή έχουν υποβάλει και ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Πορτογαλίας, οι εταιρείες Columbia Capital, British Τelecom Poland και Turksell. Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Κοσσυφοπεδίου έχει περίπου ένα εκ. χρήστες κινητής τηλεφωνίας και 100 χιλ. συνδρομητές σταθερής, στη χώρα με πληθυσμό 1,8 εκ. άτομα.
Η κ. Όλμπραϊτ, για όσους δεν θυμούνται, είναι η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Κλίντον, η οποία διέταξε τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας. Με τις δηλώσεις της δε, μας έδινε την εντύπωση ότι την στενοχωρούσε το γεγονός ότι υπήρξαν ζωντανοί Σέρβοι. Ήρθε επομένως η ώρα της αμοιβής της.
Όμως το σύστημα είναι δίκαιο. Δεν ήταν μόνον η κ. Όλμπραϊτ που υπερασπίστηκε τους αθώους Αλβανούς τους οποίους καταπίεζαν οι κακοί Σέρβοι (όπως ακριβώς οι κακοί Ινδιανοί καταπίεζαν το αμερικανικό ιππικό, σύμφωνα με τις ταινίες γουέστερν). Ήταν και ο στρατηγός Κλαρκ, διοικητής των επιτιθεμένων από το Στρατηγείο της Νάπολι. Δεν δικαιούται και αυτός αμοιβή;
Από την «Φωνή της Σερβίας» πληροφορούμαστε ότι σχεδόν δύο μήνες πριν, και ο στρατηγός Γουέσλυ Κλαρκ ζήτησε από τις Αρχές στην Πρίστινα άδεια για την εξερεύνηση των αποθεμάτων άνθρακα για την παραγωγή συνθετικού αργού πετρελαίου.
Δεν ήταν όμως μόνον αυτοί. Επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο Κοσσυφοπέδιο, ήταν ο Γάλλος κ. Μπερνάρ Κουσνέρ, ο οποίος ήταν πρόεδρος των «Γιατρών χωρίς Σύνορα». Και για να επιδείξει τον ανθρωπισμό του, αλλά και να κάνει γνωστό τον ρόλο όλων αυτών διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ, έδιωξε από το Κοσσυφοπέδιο την ελληνική αποστολή των «Γιατρών χωρίς Σύνορα», επειδή είχαν το θράσος να περιθάλψουν και Σέρβους, όχι μόνον Αλβανούς. Κι αυτός λοιπόν συνεργάζεται με ορισμένες επιχειρήσεις από το Κοσσυφοπέδιο.
Αλλά, δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός νυμφώνος, ούτε ο πρώην αναπληρωτής επικεφαλής της UNMIK, κ. Τζοκ Κόβι, ο οποίος κατέχει εξαιρετικά υψηλή θέση στην εταιρεία «Bechtel», που στο Κοσσυφοπέδιο και στην Αλβανία ασχολείται με κατασκευή αυτοκινητοδρόμων.
Αυτά τα ωραία συμβαίνουν, χωρίς προσχήματα πλέον. Μήπως για τους Κοσσοβάρους έγινε ο βομβαρδισμός και η απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου; (και να μη ξεχνάμε: «Πεδιάδα των κοτσυφιών», είναι το όνομα του).
Στη Σερβία, η δημοπρασία για τις Τηλεπικοινωνίες του Κοσσυφοπεδίου και το ενδιαφέρον της κ. Όλμπραϊτ, έχουν προκαλέσει μεγάλη κατακραυγή, δεδομένου ότι πρόκειται για την ιδιοκτησία του κράτους της Σερβίας. Είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση στη νότια σερβική επαρχία (όπως αποκαλούν το Κοσσυφοπέδιο, οι Σέρβοι). Γιατί την πωλούν αφού είναι κερδοφόρα, δεν χρειάζεται να απορούμε, αφού εμείς οι Έλληνες έχουμε πλούσια εμπειρία επ’ αυτού.
Το δίδαγμα της ιστορίας είναι, ότι έχουν σχεδιάσει προφανώς και για μας, την απομάκρυνση από το Μνημόνιο, όταν θα διαμοιράσουν και τα δικά μας ιμάτια.
Ο Μακεδών ~voria.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου