Πρόκειται για το Ξενοδοχείο στην Χρυσή Ακτή της Πάρου το οποίο απασχολούσε τον Πακιστανό λαθρομετανάστη που κατακρεούργησε και βίασε τη 15χρονη μαθήτρια και το πολυτελές εστιατόριο «Μπαρμπαρόσα» που απασχολούσε ανασφάλιστους υπαλλήλους. Υποτίθεται ότι έπρεπε να είχαν κλείσει. Και οι δύο επιχειρήσεις δεν έβαλαν ούτε μία ημέρα λουκέτο και λειτουργούσαν κανονικά, προς δόξαν της ελληνικής γραφειοκρατίας.
Όπως είχε γνωστό με απόφαση του υπουργού Εργασίας ζητήθηκε να κλείσουν οι δύο αυτές επιχειρήσεις επειδή απασχολούσαν ανασφάλιστους εργάτες και υπαλλήλους. Ο υπουργός εφάρμοσε για πρώτη φορά το νόμο 4052/2012 που προβλέπει κυρώσεις σε επιχειρήσεις που απασχολούν λαθρομετανάστες και ανασφάλιστους εργάτες. Και οι δύο όμως αυτές επιχειρήσεις παρέμειναν ανοικτές, προκαλώντας μάλιστα και την αντίδραση του Δημάρχου της Πάρου κ. Χρ. Βλαχογιάννη.
Τι ακριβώς είχε συμβεί; Όπως είπε ο Δήμαρχος η Αστυνομία έκανε την επίδοση της απόφασης του υπουργού δεν έγινε όμως καμία εκτέλεση της απόφασης, με αποτέλεσμα και οι δύο επιχειρήσεις να προσφύγουν δικαστικά για αναστολή της απόφασης.
Έτσι το Σαββατοκύριακο γέμισαν από πελάτες που ορισμένοι γνωρίζοντας την απόφαση του κ. Βρούτση (μεταδόθηκε απ΄ όλα τα ΜΜΕ) διερωτήθηκαν γιατί οι επιχειρήσεις αυτές παρέμειναν ανοικτές.
Ο Δήμαρχος λέει ότι ο νόμος που προβλέπει κυρώσεις σε επιχειρήσεις που απασχολούν ανασφάλιστους εργάτες «είναι καινούργιος και δεν εφαρμόστηκε καλά» και ζητεί από την πολιτεία και κυρίως από τον υπουργό Εργασίας «να κυνηγήσει την ανασφάλιστη εργασία στην Πάρο που καταστρέφει επιχειρήσεις».
Το Βήμα
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου