Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

720 τάρτες με σκατά έφαγαν οι Ελβετοί


 
Περίπου 720 τάρτες με σοκολάτα, που μπορεί να περιείχαν βακτήρια ενδεικτικά της μόλυνσης από κόπρανα, πωλήθηκαν σε εστιατόρια του ομίλου ΙΚΕΑ στην Ελβετία πριν από έξι μήνες, όπως παραδέχτηκε σήμερα ο σουηδικός κολοσσός επίπλων και οικιακών ειδών.

Ο όμιλος ανασκεύασε την αρχική πληροφορία, που δημοσιοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου, και σύμφωνα με την οποία στην Ελβετία δεν είχαν σταλεί μολυσμένες τάρτες.

"Η περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε ότι...

720 τάρτες, των οποίων είχε παρέλθει η ημερομηνία λήξης -και μπορεί να περιείχαν βακτήρια- πωλήθηκαν σε εστιατόρια της ΙΚΕΑ στην Ελβετία πριν από έξι μήνες. Λυπούμαστε για το ό,τι οι ανακοινώσεις μας δεν ανέφεραν αυτήν την πληροφορία μέχρι σήμερα, 11 Μαρτίου 2013" αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της εταιρείας.

Το σκάνδαλο με τις μολυσμένες τάρτες ξέσπασε στην Κίνα, όπου οι τελωνειακές αρχές ανακάλυψαν το Νοέμβριο του 2012 ένα "υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων" σε τάρτες σοκολάτας και αμυγδάλου, που εισάγονταν από την Σουηδία από την ΙΚΕΑ της Σαγκάης.

Στις 5 Μαρτίου η IKEA ανακοίνωσε ότι αποσύρει από τις καφετέριες της σε 23 χώρες όλα τα γλυκά της ίδιας παρτίδας, που παρασκευάζονται από τον αποκλειστικό προμηθευτή της γι' αυτό το γλύκισμα, τη σουηδική εταιρεία Almondy.

Οι τάρτες αυτές, κομμένες σε 12 κομμάτια, στέλνονταν από τη Σουηδία σε καταστήματα της ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο. Και είχαν όλες την ίδια ημερομηνία λήξης, με προτεινόμενη κατανάλωση πριν από το έτος 2014.



1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΚΑΤΑΡΤΑ

Δημοσίευση σχολίου