Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Κάνας άχρηστος πούστης θα παραιτηθεί;


Ήταν θέμα χρόνου να υπάρξουν αθώα θύματα, από τη στιγμή που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες πολεμικά όπλα στη χώρα μας στα χέρια επικίνδυνων λαθρομεταναστών και που το δικαστικό & σωφρονιστικό μας σύστημα, θυμίζει παιδική χαρά.

Μια 25χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της τα ξημερώματα του Σαββάτου στη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών μεταξύ αστυνομίας και  κακοποιών στα Ίσθμια.


Οι κακοποιοί (πιθανότατα τρία άτομα) είχαν νωρίτερα ληστέψει τον ιδιοκτήτη ταβέρνας στην περιοχή Παλαιοκούνδουρα στην Παλαιά ΕΟ  Αθηνών-Θηβών.

Από εκεί διέφυγαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο, για να ακολουθήσει καταδίωξη μέχρι την περιοχή των Ισθμίων στην παλαιά οδό προς Επίδαυρο, όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό με την 26χρονη. Η κοπέλα περνούσε τυχαία από την περιοχή και βρέθηκε ανάμεσα στα διασταυρούμενα πυρά.

Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κορίνθου όπου στις 3 τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η βολίδα που προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό της 25χρονης έχει βληθεί από πολεμικό τουφέκι τύπου καλάσνικοφ και προέρχεται από τα πυρά των κακοποιών, που λήστεψαν ταβέρνα το βράδυ στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. οι κακοποιοί θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, έχουν βαρύ οπλισμό και επέβαιναν σε όχημα τζιπ μάρκας Subaru Forester χρώματος μαύρου με αριθμό κυκλοφορίας ΥΡΟ 1394, το οποίο αφαίρεσαν κατά τη ληστεία στην ταβέρνα.

Μάλιστα αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να πρόκειται για δραπέτες φυλακών, ακόμη και από την πρόσφατη ομαδική απόδραση των Τρικάλων.


Μιλούσε με το φίλο της στο κινητό, όταν πυροβολήθηκε 

Τη στιγμή που η σφαίρα από το καλάσνικοφ χτύπησε την άτυχη 25χρονη, η κοπέλα μιλούσε στο κινητό με το φίλο της. Εκείνος ειδοποίησε το ασθενοφόρο.

Η κοπέλα, μάλιστα, που εργαζόταν στη ρεσεψιόν ξενοδοχείου στα Ίσθμια και επέστρεψε στο σπίτι της στην Κόρινθο, πρόλαβε να τηλεφωνήσει και στην προϊσταμένη του λογιστηρίου του ξενοδοχείου. Οταν την παρέλαβε το ασθενοφόρο κι όταν έφτασε στο νοσοκομείο της Κορίνθου, ήταν ζωντανή. Δυστυχώς, ξεψύχησε περίπου στις 03.00 τα ξημερώματα.

Η ιατροδικαστική γνωμάτευση αναμένεται την επόμενη Δευτέρα.


Ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία ,ότι είναι δραπέτης των φυλακών Τρικάλων ,ένας από τους τρείς δράστες της ένοπλης ληστείας, σε ταβέρνα στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών και της καταδίωξης που ακολούθησε, με την ανταλλαγή πυροβολισμών, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 25χρονης, στα Ίσθμια Κορινθίας. Πρόκειται για τον Αλβανό Μάρκο Κόλα 36 ετών , έναν από τους οκτώ δραπέτες που διαφεύγουν και ο οποίος είχε συλληφθεί στο παρελθόν, μετά από μάχη, στο Βύρωνα όπου και πάλι είχε σκοτωθεί από σφαίρες, αστυνομικών τότε , ένας πολίτης. Πριν από λίγο εντοπίστηκε ,από τις αστυνομικές δυνάμεις, το τζιπ που είχαν κλέψει οι δράστες, από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, εγκαταλελειμένο ,σε αγροτική περιοχή ,στο Σολωμό Κορινθίας. Το τζιπ θα μεταφερθεί για έρευνα στα Εγκληματολογικά εργαστήρια.






























0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου