Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Παρανοϊκοί λάθρο ~ Ζουν ανάμεσά μας Νο654553115



Ένας καβγάς μεταξύ αλλοδαπών στην περιοχή της Ροτόντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ένα αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα έναν υπήκοο Μπαγκλαντές!

Σύμφωνα με πληροφορίες το θύμα κρατούνταν παράνομα από συμπατριώτες του σε περιοχή της Ηλείας, ενώ για την απελευθέρωση του πληρώθηκαν ακόμη και λύτρα στην... πατρίδα του.

Η δολοφονία εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι μάλιστα συνέλαβαν ήδη τον έναν από τους δράστες και εντόπισαν το θαμμένο πτώμα στην περιοχή της... Ανδραβίδας. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα, όλοι υπήκοοι Μπαγκλαντές. Μάλιστα, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν πως η πρακτική της αρπαγής αλλοδαπών από συμπατριώτες τους μέχρι να πληρωθούν λύτρα από τους συγγενείς τους είναι σχετικά συχνό φαινόμενο - ειδικότερα στην Αθήνα -, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση κατέληξε σε έγκλημα παρά το γεγονός ότι ο αδερφός του θύματος πλήρωσε περίπου 2.600 ευρώ.


Η εξιχνίαση από την ασφάλεια Θεσσαλονίκης

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται την περασμένη Πέμπτη, όταν αστυνομικοί από το τμήμα του Λευκού Πύργου συνέλαβαν ομάδα αλλοδαπών - όλοι υπήκοοι Μπαγκλαντές -, οι οποίοι ήρθαν στα χέρια στην περιοχή της Ροτόντας. Ωστόσο, όση ώρα βρίσκονταν στο τμήμα ένας από αυτούς υπέδειξε κάποιο συμπατριώτη του λέγοντας πως κρατάει όμηρο έναν συγχωριανό του ζητώντας λύτρα. Την υπόθεση ανέλαβε στη συνέχεια το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της ασφάλειας Θεσσαλονίκης και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για να εντοπιστεί ο αλλοδαπός, που αγνοούνταν. Τελικά, ένας από τους υπηκόους Μπαγκλαντές φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, υποδεικνύοντας και άλλα τέσσερα άτομα ως συνεργούς του. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αλλοδαποί κρατούσαν σε εγκαταλειμμένο χώρο στην Ανδραβίδα έναν συμπατριώτη τους και είχαν ζητήσει λύτρα από τον αδερφό του σε χωριό του Μπαγκλαντές, προκειμένου να τον αφήσουν ελεύθερο.


Τα χρήματα από συγγενείς

Στέλεχος της αστυνομίας εξηγεί πως τα χρήματα, περίπου 2.600 ευρώ, δόθηκαν τελικά από τον αδερφό του ατόμου που αγνοούνταν, ωστόσο οι φερόμενοι ως δράστες στραγγάλισαν το θύμα και το έθαψαν σε περιοχή έξω από την Ανδραβίδα. Μάλιστα, το άτομο που έχει ήδη συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη υπέδειξε το σημείο όπου βρέθηκε το δεμένο πισθάγκωνα πτώμα, ενώ εκτιμάται πως η δολοφονία πιθανότατα έγινε πριν από περίπου δέκα ημέρες. Αντρες του τμήματος κατά ζωής μετέβησαν στην περιοχή και εντόπισαν το θαμμένο πτώμα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών. Απίστευτη λεπτομέρεια, που δείχνει, όπως λένε αξιωματικοί, τις προθέσεις των δραστών; Ο λάκκος όπου έθαψαν το θύμα τους είχε σκαφτεί, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν τη δολοφονία.


Πηγή:Αγγελιοφόρος
Ρεπορτάζ Κατερίνα Αγοραστού

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου