Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ρατσιστές ισλαμοφασίστες εκτέλεσαν Έλληνα +Βίντεο


Νεκρός είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που έχει στην κατοχή του το ΥΠΕΞ, ο Έλληνας, ο οποίος απήχθη στις 16 Φεβρουαρίου από τρομοκρατική οργάνωση στη Νιγηρία.

Ήταν στέλεχος λιβανέζικης εταιρίας και εργαζόταν στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας, όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό και απήγαγαν επτά άτομα.


Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ακόμα ότι η οργάνωση, μετά την ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση, δεν επικοινώνησε ούτε διατύπωσε, σε οποιαδήποτε φάση, αιτήματα για την απελευθέρωση των ομήρων.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται επίσης:

«Καθ' όλο το διάστημα που μεσολάβησε, η ελληνική πλευρά κατέστησε σαφές, σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, ότι αποδίδει κορυφαία προτεραιότητα στην προστασία της ασφάλειας των ομήρων. Αυτό καθόρισε τη στάση μας σε κάθε πτυχή του χειρισμού της υπόθεσης. Με βάση την ενημέρωση που έχουμε, δεν υπήρξε επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων.

» Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απαγωγή του Έλληνα πολίτη, ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία ήταν σε συντονισμό με τις άλλες ελληνικές αρμόδιες Υπηρεσίες και τηρούσε διαρκώς ενήμερη την οικογένειά του.

» Για την επαφή και το συντονισμό με τις Υπηρεσίες των λοιπών εμπλεκομένων χωρών συστάθηκε Ειδική Ομάδα με εξειδικευμένα στελέχη, η οποία πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τις αντίστοιχες ομάδες των άλλων χωρών.

» Η πρεσβεία της Ελλάδας στη Νιγηρία ενισχύθηκε με υψηλόβαθμο προσωπικό και τα στελέχη της, διπλωμάτες και αξιωματικοί της Αστυνομίας, ανέλαβαν τις επαφές με τις νιγηριανές αρχές και τις επιτόπιες Πρεσβείες, ενώ οι πρεσβείες της Ελλάδας στις εμπλεκόμενες χώρες βρίσκονταν σε επαφή με τα αντίστοιχα υπουργεία Εξωτερικών.

» Σημειώνεται τέλος, ότι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα σε διαρκή επικοινωνία με τους ομολόγους του των λοιπών εμπλεκομένων χωρών.

» Ο υπουργός Εξωτερικών επικοινώνησε με τη μητέρα του θύματος, στην οποία εξέφρασε την οδύνη και την αμέριστη συμπαράσταση του ιδίου και της Πολιτείας αυτές τις δύσκολες ώρες».


«Νεκροί και οι επτά» λέει η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Associated Press, η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Ansaru υποστηρίζει ότι σκότωσε και τους επτά ομήρους που κρατούσε από το Φεβρουάριο.

Το μήνυμα που ανέβηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα συνοδεύεται και από φωτογραφίες που εικονίζουν πτώματα, τα οποία φέρεται να είναι των ομήρων.

Η αναφορά της Ansaru δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθεί εξαρχής από τις Αρχές ασφαλείας στη Νιγηρία, αναφέρει το Associated Press.

Οι επτά όμηροι–ήταν τρεις από το Λίβανο και από ένας από την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Ιταλία και τις Φιλιππίνες– εργάζονταν σε κατασκευαστική εταιρεία. Είχαν απαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου από τη Τζαμάαρα, 200 χιλιόμετρα βόρεια του Μπάουτσι, πρωτεύουσας του ομώνυμου κρατιδίου.




Πακιστάν: Ισλαμοφασίστες πυρπόλησαν 100 σπίτια χριστιανών

Εκατό σπίτια χριστιανών στην πόλη Λαχόρη του Πακιστών πυρπόλησαν το βράδυ του Σαββάτου ισλαμιστές, μετά από αρνητικό σχόλιο που είχε κάνει τρεις ημέρες νωρίτερα για τον Μωάμεθ μεθυσμένος χριστιανός, ο οποίος μάλιστα συνελήφθη.

Πακιστάν: Ισλαμιστές πυρπόλησαν 100 σπίτια χριστιανών



Περισσότεροι από 3.000 εξοργισμένοι μουσουλμάνοι εισέβαλαν στην Τζόζεφ Κόλονι, μια χριστιανική γειτονιά της Λαχόρης (ανατολικά), μετά τη σύλληψη του χριστιανού, ο οποίος κατηγορείται ότι είχε κάνει τρεις μέρες νωρίτερα βλάσφημα σχόλια κατά του προφήτη Μωάμεθ.

Από το βίαιο επεισόδιο δεν προκλήθηκαν θύματα.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 60 πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή στις βιαιότητες και ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη του Πουντζάμπ υποσχέθηκε ότι οι υπεύθυνοι θα παραπεμφθούν στο αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας δικαστήριο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου