Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

420? Και που 'σαι ακόμα... ~ Κάτω τα χέρια από τη διαφθορά!


Πάνω από 420 εκατ ευρώ κερδίζουν, σε ετήσια βάση, τα ταμεία από τη διακοπή 52.571 συντάξεων που, όπως αποδείχθηκε από τις απογραφές και τις εσωτερικές διασταυρώσεις, παρανόμως κατέβαλαν σε μη δικαιούχους ή ακόμη και για λογαριασμό συνταξιούχων που είχαν αποβιώσει.

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα των απογραφών του 2011, του 2012 και εν μέρει του 2013 (οι έλεγχοι συνεχίζονται...
για τον εντοπισμό παράνομων καταβολών συντάξεων χηρείας και παροχών σε συνταξιούχους χωρίς ΑΜΚΑ και ΑΦΜ) που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης οι πληρωμές συντάξεων σε συνταξιούχους «φαντάσματα» φτάνουν, έως σήμερα, τις 51.551 (41.576 συντάξεις γήρατος + 9.975 συντάξεις χηρείας) στις οποίες προστέθηκαν, στο πλαίσιο του συνεχιζόμενου ελέγχου από το υπουργείο Εσωτερικών με βάση τα δημοτολόγια, άλλες 1.020 (συντάξεις χηρείας σε λογαριασμούς ατόμων που είχαν αποβιώσει). Στο πλαίσιο των ελέγχων έχουν εντοπιστεί και 57.368 ύποπτες περιπτώσεις (το 11% των 521.535 συντάξεων χηρείας και των άγαμων θυγατέρων) για τις οποίες σχεδιάζεται να γίνει ειδική απογραφή περί το τέλος Μαίου.

Στο ΙΚΑ 12.419, στον ΟΓΑ 5.126, στον ΟΑΕΕ 4.837, στο ΕΤΑΑ 1.151, στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ 21, στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα 86, στο ΤΕΑΔΥ 5.518, στο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας 830, στο Ενιαίο Ταμείο Τραπεζοϋπαλλήλων 794, στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) 1.253, στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων 2.484, στο ΝΑΤ 4.780 και στο Γενικό Λογιστήριο – συντάξεις Δημοσίου 2.277

9.975 μη δικαιούχοι συντάξεων χηρείας το 2013 (με βάση τις απογραφές των ίδιων των ταμείων και χωρίς να έχουν συνυπολογιστεί το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, το Δημόσιο και τα ταμεία των επιστημόνων όπου οι εσωτερικές διασταυρώσεις με βάση τα αρχεία των ταμείων και των δημοτολογίων συνεχίζονται). Στον ΟΓΑ 995, στο ΕΤΑΑ 5.205, στο ΤΕΑΠΑΣΑ 2.204, στο ΝΑΤ 1.167, στο ΕΤΑΤ 294 και στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ 110

1.020 συντάξεις χηρείας καταβάλλονταν σε συνταξιούχους που είχαν αποβιώσει: Στο ΙΚΑ 263, στον ΟΑΕΕ 433 και στο Δημόσιο 324.





Kάτω τα χέρια από τη διαφθορά!

Σύντροφοι

Δρουν απροκάλυπτα.

Χτυπούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας ανηλεώς, αναγκάζουν τα λαμπρότερα στρώματα των λαϊκών μαζών στην ανέχεια και την εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση ξεδιάντροπα ανακοίνωσε την ανάκληση 50.000 συντάξεων «μαϊμού» με ετήσιο κόστος περί τα 420 εκατ. ευρώ. Τα μνημονιακά μέσα τους, ακόμα πανηγυρίζουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση που είχε αποτέλεσμα «οικονομία» , όπως λεν με περίσσιο θράσος, κάποιων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Δεκάδες αγωνιστές, αξιωματούχοι των ΟΤΑ, σύντροφοι που έδωσαν τις ζωές τους στο κομματικό καθήκον, οδηγούνται στην φυλακή για «απιστία», «υπεξαίρεση» και «αναθέσεις μαϊμού», διωκόμενοι για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Σύντροφοι, έπεσαν οι μάσκες. Τα επικοινωνιακά τερτίπια της Τρόικας και των ντόπιων μαριονεττών της κατοχικής κυβέρνησης Τσολάκογλου δεν μας αποπροσανατολίζουν. Τα αδυσώπητα ντόπια τσιράκια της Τρόικας έχουν έναν στόχο. Τον δοκιμαζόμενο λαό.

Τον κατατρεγμένο κομματικό εργολάβο συγγενή δημάρχου, τον δοκιμαζόμενο επίορκο ιατρό, τον αδίκως επιδοτούμενο αγρότη, τον ψευτο-συνταξιούχο, τον κομματικά διορισμένο υπάλληλο. ‘Όλους αυτούς  που πλέον καλούνται  να κάνουν σκληρές θυσίες για να στηρίξουν την ανάκαμψη του κεφαλαίου.

Σύντροφοι. Η Τρικομματική κυβέρνηση-παρωδία  επιταχύνει το βηματισμό της, για να υπηρετήσει τα επικίνδυνα αντιλαϊκά σχέδια της. Οδηγούν την χώρα, ηθελημένα,  στην ύφεση.

Και ρωτώ σύντροφοι. Οι τεχνοκράτες «φωστήρες» τους, αυτοί οι «μαθητευόμενοι μάγοι» στην πλάτη του λαού,  πώς θα αναπληρώσουν τα ζεστά 420 εκατ. ευρώ το χρόνο που έπεφταν στην αγορά από την κατανάλωση των συντάξεων μαϊμού; Τα δισεκατομμύρια από τις μίζες των φαρμακευτικών; Την εργασία που προσέφεραν στις τοπικές κοινωνίες οι υμέτεροι εργολάβοι;
Ποιός ψυχρός τεχνοκράτης θα παρηγορήσει τις στρατιές αδίκως διορισμένων, που με την σκληρή κομματική πάλη τους, παραμέρισαν με το σπαθί  τους, τους επιτυχόντες στο αστικό, αρτηριοσκληρωτικό ΑΣΕΠ; Τον άμοιρο ελεύθερο επαγγελματία που δεν απέδιδε ΦΠΑ ώστε να μπορεί να ξεσκάσει από το άγχος της καθημερινότητας για 2 εβδομάδες στην Ντάτσα του στην Αράχωβα ή τα Κολχόζ του Ορνού.

Κανείς. Είναι ΑΝΑΛΓΗΤΟΙ.

Εμείς Λέμε. ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

ΟΧΙ στους τεχνοκρατικούς ακροβατισμούς τους. Κανείς προϋπολογισμός δεν εγκρίνεται από το Σοβιέτ αν δεν έχει μίζα η νομενκλατούρα. Καμιά μείωση στο εισόδημα του ψευτοτυφλού, του ΔΥ «άνευ αντικειμένου» του μεροκαματιάρη εργολάβου που περιμένει υπομονετικά έναν «διαγωνισμό» ΟΤΑ για να μπορεί να στείλει το παιδί του στο Κολλέγιο.

Σύντροφοι, οι λαϊκές μάζες έχουν βγάλει τα  συμπεράσματα τους. Δυναμώνουν την πάλη τους για την αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δεκαετίες αγώνων δεν θα σβηστούν μονοκονδυλιά. Σηκώστε τα χέρια ψηλά και βροντοφωνάξτε. «Κάτω τα χέρια από τη διαφθορά. Αυτή η μίζα είναι δικιά σας και δικιά μας».

Lavrenti Beria






3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα σας επειδη δεν μπορουσα να αναρτησω σχολιο στο θεμα με το δωρο του πασχα απο τον οαεδ θα θελα να ρωτησω αν δικαιουμαι δωρο απο τον οαεδ η αρχη τησ επειδοτησης αρχισε τον ιουλιο του 2012 κ τελειωνει τωρα τον ιουνιο του 2013 ειμαι παντρεμενη κ θα θελα να ρωτησω αν δικαιουμαι δωρο κ ποσο ευχαριστω πολυ ...

Ανώνυμος είπε...

Ναι δικαιούσθε ολόκληρο το Δώρο που είναι 180 ευρώ.

Στην ανακοίνωση γράφει ότι το ποσό προσαυξάνεται κατά 10% για κάθε μέλος της οικογένειας (σε περίπτωση παιδιών). Δεν γνωρίζω εάν καταργήθηκε το επίδομα για σύζυγο (+18 ευρώ).

Όπως και να έχει αύριο (όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ), θα μπούνε τα χρήματα στον τραπεζικό σας λογαριασμό.

Ανώνυμος είπε...

σας ευχαριστω πολυ ...

Δημοσίευση σχολίου