Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Με αποδείξεις μέσω καρτών το αφορολόγητο από την 1η Ιουλίου ~ Μόνο με κάρτα οι αγορές άνω των 500 ευρώ


Aπό την 1η Ιουλίου τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για τις αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος, με τις οποίες θα «χτίζεται» το αφορολόγητο όριο. Όλες οι αλλαγές θα συμπεριληφθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή, στο οποίο θα προστεθούν και διατάξεις για τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, οι συναλλαγές μεταξύ των επιχειρήσεων θα γίνονται...
με ηλεκτρονικό τρόπο για ποσά άνω των 50 ευρώ (σύμφωνα με την τελευταία πρόταση), ενώ οι καταναλωτές θα πληρώνουν υποχρεωτικά με κάρτα για ποσά άνω των 500 ευρώ (από 1.500 ευρώ που είναι σήμερα).

Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου, η εφορία θα κάνει δεκτές και τις αποδείξεις που έχουν πληρωθεί με μετρητά, ενώ από το 2017 θα γίνονται αποδεκτές μόνον όσες δαπάνες έχουν πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικών συστημάτων. Ειδικότερα και σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης:

1. Αποδείξεις

• Μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες πρέπει να συλλέγουν αποδείξεις για το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου. Διαφορετικά θα χάνουν το αφορολόγητο όριο.

• Από την 1η Ιουλίου 2016 η εφορία θα κάνει δεκτές μόνον όσες αποδείξεις προέρχονται από συναλλαγές με ηλεκτρονικό τρόπο (με χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, e-banking). Ειδικά για το 2016 θα γίνουν αποδεκτές από την εφορία και οι αποδείξεις του πρώτου εξαμήνου του έτους που καταβλήθηκαν με μετρητά. Για το 2016 θα ισχύσει το υβριδικό μοντέλο 50% τουλάχιστον για δαπάνες με κάρτες ή μέσω τραπέζης και έως 50% το πολύ για δαπάνες με μετρητά

• Από το 2017, για να έχει κάποιος το όφελος του αφορολόγητου ορίου, θα πρέπει οι συναλλαγές του να έχουν πραγματοποιηθεί με τη χρήση χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.

Ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, η εφορία θα ζητάει συγκεκριμένο ύψος αποδείξεων. Δηλαδή για τις τέσσερις κατηγορίες αφορολογήτου που ισχύουν σήμερα –8.636 για φορολογούμενο χωρίς παιδιά, 8.863 ευρώ για φορολογούμενο με ένα παιδί, 9.090 ευρώ για φορολογούμενο με δύο παιδιά και 9.545 ευρώ για φορολογούμενο με τρία παιδιά και πάνω– θα ζητούνται αποδείξεις που θα ανέρχονται στο 10% του εισοδήματός τους. Για ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίζονται αποδείξεις ίσες με το 15% του εισοδήματος. Όσο αυξάνεται το εισόδημα, τόσο θα αυξάνεται και το ποσοστό των αποδείξεων που θα ζητάει η εφορία. Ωστόσο, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει υποχρέωση συλλογής αποδείξεων, καθώς δεν προβλέπεται από κάποιο νόμο, ενδεχομένως για το 2016 να ζητούνται λιγότερες αποδείξεις.

• Στο σχέδιο νόμου θα προστεθεί διάταξη στην οποία θα αναφέρεται ότι με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθορίζονται τα κίνητρα στους φορολογουμένους, με στόχο να επεκταθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος. Τα κίνητρα θα καθορίζονται σε ετήσια βάση από τον υπουργό Οικονομικών και θα προβλέπουν κληρώσεις δώρων (αυτοκίνητα, ταξίδια κ.λ.π.) καθώς και ακινήτων.

• Για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να διακρατούν τις αποδείξεις στο σπίτι τους. Οι τράπεζες θα αποστέλλουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το σύνολο των δαπανών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που είναι στο όνομά τους.

• Ολες οι αποδείξεις που συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι (πλην ΔΕΚΟ) θα γίνονται αποδεκτές από την εφορία. Από το 2017 οι συναλλαγές των φορολογουμένων με ιατρικά κέντρα, γιατρούς, αλλά και η δαπάνη φαρμάκων θα γίνεται μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Σε διαφορετική περίπτωση, θα απορρίπτονται από την εφορία και θα χάνουν την έκπτωση που προβλέπει ο νόμος.

• Οι συναλλαγές των πολιτών με καταστήματα λιανικής για αγορές άνω των 500 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα.2. Επιχειρήσεις

• Οι μεταξύ των επιχειρήσεων συναλλαγές θα γίνονται από την 1η Ιουλίου με χρεωστικές, πιστωτικές ή e-banking για ποσά άνω των 50 ευρώ.

• Από την 1η Ιουλίου όλες οι νέες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν θα πρέπει υποχρεωτικά να έχουν τα μηχανάκια POS.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, η φιλοσοφία της κυβέρνησης γύρω από το θέμα ηλεκτρονικής πληρωμής κινείται σε τέσσερις άξονες:

α) Παροχή κινήτρων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις για την υιοθέτηση των ηλεκτρονικών πληρωμών.

β) Καθιέρωση των ηλεκτρονικών πληρωμών σε διαδικασίες του Δημοσίου που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα με έναν απαρχαιωμένο και γραφειοκρατικό τρόπο.

γ) Θέσπιση κατάλληλου πλαισίου στον ιδιωτικό τομέα ώστε να δίνεται η δυνατότητα στον καταναλωτή (εφόσον το επιθυμεί) να πληρώνει με ηλεκτρονικά μέσα.

δ) Ο έλεγχος και η διασφάλιση των συναλλαγών, μέσα από διαδικασίες διασταυρώσεων, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και βεβαίως την αύξηση των δημοσίων εσόδων.


http://www.kathimerini.gr/861105/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/me-apodei3eis-mesw-kartwn-to-aforologhto-apo-thn-1h-ioylioy

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η μαχη αυτή θα κερδιθει, διοτι αν δεν κερδιθει, εχουμε τελειωσει σαυτο το τοπο".!!! https://youtu.be/xb1AWmLUpbQ?t=1s
ΚΑΛΑ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ?
ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΓΙΑ 99+ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΕΝΑ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ, ΕΝΑΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΑΣΜΕΝΟ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ?

ΔΩΣΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ, ΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ.!!!
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΧΕΡΣΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.!!

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΡΟΧΑΥΛΙΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ..!
ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ Ή ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΟΥΡΟΧΑΥΛΩΝ;
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?
ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ??

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΟΥΛΗ?? https://goo.gl/c3ls4x

Το ερώτημα που τίθεται πλέον επιτακτικά, είναι: Εμείς τι κάνουμε;
Α. Καθόμαστε και κοιτάμε τους πολιτικούς μας να μας ξεπουλάνε ασύστολα και τον κάθε «τεχνοκράτη» να μας πετσοκόβει κι άλλο; Μέχρι να μη μας μείνει καθόλου αίμα;
Ή
Β. Το παίρνουμε απόφαση να στείλουμε από εκεί που ήλθαν τους «δανειστές» και τους «εταίρους» μαζί με τους κόφτες τους και τους ελληνόφωνους υπηρέτες τους και παίρνουμε την Πατρίδα και τις ζωές μας πίσω;

Το Ε.ΠΑ.Μ. και εγώ, επιλέγουμε ξεκάθαρα το Β. Εσύ φίλε τι επιλέγεις; http://goo.gl/OaBEQ6

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ? ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΕΛΟΥΣ???
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΩΝ..!!

Μιλάμε για το σπίτι μας. Αφήνουμε ένα μάτσο ηλίθιους να εξουσιάζουν τη ζωή μας.
Επιτελους, ειμαστε λαος ή ένα συνονθυλευμα ανθρωπων; Ας παψουμε να ειμαστε δουλοι και να εχουμε συνειδηση δουλων, για να παψει επιτελους ενα προδοτικο οικονομικο πολιτικο κατεστημενο να κυβερνα έναν ολοκληρο λαο.!!

Ανώνυμος είπε...

@26 ΜΑΙΟΥ, ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΚΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΚΟΣ, ΟΤΑΝ ΘΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝΕ..ΤΟΤΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ..!!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΕΚΕΙ??????

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ Ή ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΟΥΡΟΧΑΥΛΩΝ;
ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΑΟΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, ΩΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ, ΑΙΣΙΧΤΙΡ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.!

ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΓΙΑ 99+ΧΡΟΝΙΑ ΕΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙ, ΕΝΑ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ, ΕΝΑΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΧΕΣΜΕΝΟ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ?

ΔΩΣΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΕΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΟΡΤΩΣΑΝΕ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΠΩΣ ΔΙΑΟΛΟ ΕΓΙΝΕ, ΜΕ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ, ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ.!!

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ, ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΕΝΑ ΧΕΡΣΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ.!!

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΥΡΟΧΑΥΛΙΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ..!
ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?
ΘΑ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ??

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΑΠΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.? https://goo.gl/c3ls4x

Το ερώτημα που τίθεται πλέον επιτακτικά, είναι: Εμείς τι κάνουμε;
Α. Καθόμαστε και κοιτάμε τους πολιτικούς μας να μας ξεπουλάνε ασύστολα και τον κάθε «τεχνοκράτη» να μας πετσοκόβει κι άλλο; Μέχρι να μη μας μείνει καθόλου αίμα;
Ή
Β. Το παίρνουμε απόφαση να στείλουμε από εκεί που ήλθαν τους «δανειστές» και τους «εταίρους» μαζί με τους κόφτες τους και τους ελληνόφωνους υπηρέτες τους και παίρνουμε την Πατρίδα και τις ζωές μας πίσω;
Το Ε.ΠΑ.Μ. και εγώ, επιλέγουμε ξεκάθαρα το Β. Εσύ φίλε τι επιλέγεις; http://goo.gl/OaBEQ6

Μετά από το πολυνομοσχέδιο καταλύθηκε στην Ελλάδα η έννοια του κράτους..
"Με δύο ατομικές βόμβες η Ιαπωνία έδωσε λιγότερα από εμάς κατά την συνθηκολόγηση".
https://www.youtube.com/watch?v=OEOqVLpHaPY
ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΧΑΠΑΤΑ?

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΞΕΓΑΝΩΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΕΛΟΥΝ?
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΝΑ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ?
ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΥΡΦΕΤΟ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΩΝ..!!

Δημοσίευση σχολίου