Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Οι ανατιμήσεις από 1 Ιουνίου λόγω νέων φόρων ΣΥΡΙΖΑ


«Τσουνάμι» ανατιμήσεων σε εκατοντάδες αγαθά και προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, και σε υπηρεσίες έρχεται από τον Ιούνιο, καθώς θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σταδιακά το πακέτο του 1,8 δισ. ευρώ, με τις αυξήσεις στους περισσότερους έμμεσους φόρους και την επιβολή νέων φόρων. 

Οι σημαντικότερες αυξήσεις έρχονται στα είδη διατροφής, ενώ άνοδος των τιμών θα υπάρξει και στα μέσα μεταφοράς.

Από την 1η Ιουνίου αυξάνονται οι φόροι σε καύσιμα, τσιγάρα, αυτοκίνητα αλλά και στην μπίρα, ενώ το επόμενο ισχυρό «κύμα» ανατιμήσεων στην αγορά που θα πλήξει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς έρχεται την 1η Ιουλίου με την αύξηση του ΦΠΑ σε δεκάδες αγαθά, υπηρεσίες και την εστίαση.

Θα είναι η έκτη φορά τα τελευταία χρόνια που αυξάνεται ο ΦΠΑ, ενώ απανωτές ήταν στα χρόνια των Μνημονίων οι αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα και τα τσιγάρα. Ωστόσο κάθε φορά που ψήλωναν οι συντελεστές η αύξηση των εσόδων δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς μειωνόταν η κατανάλωση. Αρκετές φορές μάλιστα, αντί για αύξηση των εσόδων προέκυψε μείωση, ενώ η ίδια η Κομισιόν σε παλαιότερη έκθεσή της έχει επισημάνει ότι σε περιόδους ύφεσης, αύξηση του ΦΠΑ οδηγεί σε χαμηλότερα έσοδα.

Κόντρα στη φορολογική ιστορία και την οικονομική θεωρία, όμως, η κυβέρνηση σε συμφωνία με τους δανειστές προχωρεί στην αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% και στους περισσότερους έμμεσους φόρους.
 

Το νέο πακέτο μέτρων

Την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή ένα ακόμη νομοσχέδιο, το οποίο θα ψηφιστεί την Κυριακή 22 Μαΐου και θα περιλαμβάνει:
 1. Αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, πετρέλαιο θέρμανσης, υγραέριο, κηροζίνη και φυσικό αέριο, από την 1η Ιουνίου. Η αύξηση του φόρου στη βενζίνη θα αποδώσει περίπου 200 εκατ. ευρώ κάτι που σημαίνει ότι η αύξηση του φόρου θα κινηθεί στα 8 - 10 λεπτά το λίτρο. Στον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης αναμένεται να επιβληθεί μικρότερη αύξηση, της τάξεως των 3 – 4 λεπτών, οπότε η μέση λιανική τιμή αναμένεται να ανέλθει στο 1,08 – 1,10 ευρώ. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η επίπτωση θα είναι της τάξεως των 5 λεπτών από το 1,35 στο 1,40 ευρώ ανά λίτρο σε επίπεδα μέσης τιμής με τα σημερινά επίπεδα διεθνών τιμών. Στο πετρέλαιο κίνησης, ο φόρος αυξάνεται από τα 330 στα 410 ευρώ το λίτρο (επιβάρυνση 8 λεπτών ανά λίτρο από το 1 ευρώ στο 1,08 ευρώ) και στο πετρέλαιο θέρμανσης ο ΕΦΚ αυξάνεται από τα 230 στα 280 ευρώ (από τα 75 λεπτά στα 81 λεπτά, επιβάρυνση έξι λεπτών ανά λίτρο).
 2. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην μπίρα και κατάργηση του ειδικού καθεστώτος έκπτωσης 50% στον ΕΦΚ για τις εταιρείες οινοπνευματωδών ποτών που εδρεύουν στα Δωδεκάνησα, από την 1η Ιουνίου.
 3. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα λοιπά προϊόντα καπνού από την 1η Ιουνίου. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα αποδώσει περίπου 100 εκατ. ευρώ. Με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου -και όχι με τη δημοσίευση του ΦΕΚ- θα αυξηθεί η τιμή σε τσιγάρα και προϊόντα καπνού. Η αύξηση θα κυμαίνεται από 0,50 έως 1 ευρώ. Ηλεκτρονικό τσιγάρο: Επιβάλλεται ειδικός φόρος κατανάλωσης στα υγρά που χρησιμοποιούνται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο. Το ύψος του θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού. Πρακτικά λοιπόν, μια συσκευασία 10 ml θα έχει αύξηση στη λιανική τιμή πώλησης κατά 1 ευρώ. Όπως και οι αυξήσεις στα προϊόντα καπνού, η συγκεκριμένη επιβάρυνση σχεδιάζεται να ενεργοποιηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2017.
 4. Εφαρμογή νέων συντελεστών υπολογισμού των τελών ταξινόμησης για τα αυτοκίνητα με βάση τις αγοραίες αξίες τους, από την 1η Ιουνίου.
 5. Αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, από την 1η Ιουλίου. Από την εφαρμογή του μέτρου αυτού αναμένεται να προκύψουν ανατιμήσεις σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών.
 6. Επιβολή φόρου 10% στη συνδρομητική τηλεόραση, από την 1η Ιουλίου. Αντίθετα, η επιβολή τέλους στο διαδίκτυο που εξεταζόταν θα έχει πενιχρά αποτελέσματα, μόλις 20 εκατ. ευρώ, και αποφασίστηκε να μην επιβληθεί τελικά.
 7. Επιβολή ειδικού φόρου 1-2 ευρώ το κιλό στις εισαγωγές καφέ. Για μη καβουρδισμένο καφέ, ο φόρος θα είναι 2 ευρώ ανά κιλό, για τον καβουρδισμένο, 3 ευρώ ανά κιλό και για τον στιγμιαίο, φόρος 4 ευρώ ανά κιλό. Οι επιβαρύνσεις στη λιανική με αυτά τα δεδομένα ξεπερνούν ακόμα και το 20%, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς. Από την 1η Ιανουαρίου 2017.
 8. Συνδρομητική τηλεόραση. Ειδικό τέλος 10% στους λογαριασμούς της συνδρομητικής τηλεόρασης από την 1η Ιανουαρίου 2017. Για λογαριασμό 50 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, προκύπτει επιβάρυνση 5 ευρώ κάθε μήνα. Από την 1η Ιανουαρίου 2017.
 9. Σταθερή τηλεφωνία. Ειδικό τέλος 5% στους λογαριασμούς της σταθερής τηλεφωνίας. Στα 100 ευρώ μηνιαίου λογαριασμού, 5 ευρώ επιβάρυνση, χωρίς ΦΠΑ. Από την 1η Ιανουαρίου 2017.
 10. Ξενοδοχεία. Φόρος διαμονής, ανά διανυκτέρευση, ανά δωμάτιο. Στα ξενοδοχεία τριών αστέρων η επιβάρυνση θα είναι 2 ευρώ ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση. Στα τεσσάρων αστέρων ο φόρος αυξάνεται στα 3 ευρώ και στα πέντε αστέρων στα 4 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Από την 1η Ιανουαρίου 2018.
 11. Ενοικιαζόμενα. Η διαμονή σε δωμάτιο τριών κλειδιών θα επιβαρύνεται με 0,5 ευρώ για κάθε ημέρα και στα 4 κλειδιά η επιβάρυνση θα είναι 1 ευρώ στον ημερήσιο λογαριασμό. Από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Το πακέτο 1,8 δισ. ευρώ  των  έμμεσων φόρων
 • Αύξηση ΦΠΑ στο 24% από 23%  (Ιούλιος 2016).
 • Αύξηση ΕΦΚ στην αμόλυβδη 8-10 λεπτά το λίτρο (Ιούνιος 2016).
 • Αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης 3-4 λεπτά το λίτρο (Ιούνιος 2016) .
 • Αύξηση ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, το υγραέριο και το φυσικό αέριο (Ιούνιος 2016).
 • Αύξηση ΕΦΚ στην μπίρα και κατάργηση της έκπτωσης 50% στα ποτά στα Δωδεκάνησα (Ιούνιος 2016).
 • Αύξηση ΕΦΚ στα τσιγάρα και καπνό (Ιούνιος 2016).
 • Αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων (Ιούνιος 2016).
 • Επιβολή φόρου 10% στη συνδρομητική τηλεόραση (Ιούλιος 2016).
 • Αύξηση ΕΝΦΙΑ (Σεπτέμβριος 2016).
 • Επιβολή τέλους διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία τριών αστέρων και άνω (2018).
 • Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης 1-2 ευρώ/κιλό στις εισα­γωγές καφέ (Ιανουάριος 2017).
 • Επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης  στα ηλεκτρονικά τσιγάρα (Ιανουάριος 2017).
Φόροι: Ολες οι ανατροπές για 8,5 εκατ. Ελληνες - 10 ερωτήσεις - απαντήσεις


Φόροι: Ολες οι ανατροπές για 8,5 εκατ. Ελληνες - 10 ερωτήσεις - απαντήσεις


Ανατροπές στη φορολογία των εισοδημάτων 8,5 εκατομμυρίων φορολογούμενων φέρνουν η νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος, τα νέα ποσά της μείωσης φόρου που είναι πλέον συνάρτηση με τον αριθμό των παιδιών μισθωτών και συνταξιούχων, η νέα κλίμακα υπολογισμού της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που επιβάλλεται σε όσους έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ αλλά και η αύξηση των συντελεστών για όσους αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα, η μερίσματα.

Οι πρώτοι που θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους νέους φόρους είναι οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με την ενεργοποίηση της νέας παρακράτησης φόρου στις μηνιαίες αποδοχές τους από τον Ιούνιο. Οι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά που βρίσκονται στα χαμηλότερα εισοδηματικά κλιμάκια θα διαπιστώσουν μειώσεις στις μηνιαίες αποδοχές τους έως έως και 23 ευρώ. Οι αλλαγές στο φορολογικό φέρνουν και αυξήσεις μισθών-συντάξεων για λίγους τυχερούς φορολογούμενους χωρίς παιδιά οι οποίοι (κυρίως) βρίσκονται στην εισοδηματική ζώνη των 30.000 - 40.000 ευρώ.
Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται στη φορολογία των εισοδημάτων που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2016 παρουσιάζει η «ΗτΣ» απαντώντας σε δέκα βασικά ερωτήματα.


1. Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος χωρίς παιδιά. Ποιο είναι το νέο αφορολόγητο όριο που θα έχω για τα εισοδήματά μου;
Φόροι: Ολες οι ανατροπές για 8,5 εκατ. Ελληνες - 10 ερωτήσεις - απαντήσεις
Με τις αλλαγές που έγιναν στη φορολογία εισοδήματος οι μισθωτοί και συνταξιούχοι χωρίς παιδιά θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους για τα εισοδήματά τους καθώς το έμμεσο αφορολόγητο όριο μειώθηκε από τις 9.545 ευρώ στα 8.636 ευρώ μετά το «ψαλίδισμα» της έκπτωσης φόρου από 2.100 ευρώ σε 1.900 ευρώ. Το έμμεσο αφορολόγητο όριο είναι πλέον συνάρτηση της οικογενειακής κατάστασης του φορολογούμενου και συγκεκριμένα διαμορφώνεται ανάλογα με τον αριθμό των προστατευομένων παιδιών ως εξής:
• σε 8.636 ευρώ για φορολογούμενους χωρίς παιδιά μετά τη μείωση της έκπτωσης φόρου στα 1.900 ευρώ.
• σε 8.864 ευρώ για όσους έχουν ένα προστατευόμενο παιδί λόγω της μείωσης της έκπτωσης φόρου στα 1.950 ευρώ.


• σε 9.090 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους με δύο προστατευόμενα τέκνα μετά τη μείωση της έκπτωσης φόρου στις 2.000 ευρώ.
• σε 9.545 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους με τρία ή περισσότερα παιδιά, όσο δηλαδή είναι και σήμερα, λόγω της διατήρησης της έκπτωσης φόρου στα 2.100 ευρώ.

2. Οσοι έχουν εισόδημα άνω των 20.000 ευρώ δικαιούνται έκπτωση φόρου;
Βεβαίως. Το ποσό της έκπτωσης φόρου μειώνεται κατά 10 ευρώ ανά χίλια 1.000 ευρώ του φορολογητέου εισοδήματος από μισθούς και συντάξεις.3. Ποια είναι η νέα κλίμακα φορολογία εισοδήματος και ποια εισοδήματα φορολογούνται με την κλίμακα αυτή;
Για τους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, συντάξεις, επιχειρηματική δραστηριότητα και αγροτική δραστηριότητα ο φόρος εισοδήματος για τα εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η Ιανουαρίου 2016 θα υπολογίζεται πλέον με την νέα φορολογική κλίμακα και τους εξής συντελεστές:
• 22% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ.
• 29% για το τμήμα του εισοδήματος από 20.001 έως 30.000 ευρώ.
• 37% για το τμήμα του εισοδήματος από 30.001 έως 40.000 ευρώ
• 45% για εισοδήματα που υπερβαίνουν τις 40.000 ευρώ.
Επιπλέον, σε όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%.


4. Ποιοι φορολογούμενοι δικαιούνται την έκπτωση φόρου που προβλέπει ο νέος νόμος;
Έκπτωση φόρου θα έχουν οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι αλλά και οι αγρότες. Η μείωση είναι συνάρτηση με τον αριθμό των προστατευόμενων παιδιών και κυμαίνεται από 1.900 έως 2.100 ευρώ.


5. Πώς θα φορολογούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες;
Τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων θα φορολογούνται με την ίδια κλίμακα που ισχύει για τους μισθωτούς με την διαφορά ότι για τους συγκεκριμένους φορολογούμενους δεν εφαρμόζεται το έμμεσο αφορολόγητο όριο. Αυτό σημαίνει ότι τα εισοδήματα των φορολογούμενων αυτών θα φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Ωστόσο για την πλειονότητα των ελεύθερων επαγγελματιών θα προκύψουν φοροελαφρύνσεις καθώς ο συντελεστής 26% που επιβάλλονταν στους έχοντες εισοδήματα έως 50.000 ευρώ μειώνεται στο 22% για έχοντες εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Επιπλέον, σε όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%.


6. Είμαι μισθωτός αλλά παράλληλα έχω εισοδήματα και από «μπλοκάκι». Πως θα φορολογηθώ;
Στην περίπτωση αυτή, τα εισοδήματα από τις δυο πηγές θα προστίθενται και θα φορολογούνται με την ενιαία κλίμακα. Στη συνέχεια θα αφαιρείται το ποσό της έκπτωσης φόρου που προβλέπεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και τον αριθμό των παιδιών. Ωστόσο η έκπτωση θα ισχύσει μόνο για το εισόδημα μόνο για το εισόδημα από μισθούς. Επιπλέον, στους έχοντες ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%.


7. Τι αλλάζει στην φορολογία των αγροτών;
Η αυτοτελής φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος με 13% από το πρώτο ευρώ καταργείται και στο εξής θα ισχύει και για τους αγρότες αφορολόγητο όριο εισοδήματος διαμορφούμενο από 8.636 έως 9.545 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων τέκνων και κλίμακα φορολόγησης με περισσότερους του ενός συντελεστές φόρου. Ταυτόχρονα όμως, ο νέος νόμος περιλαμβάνει διάταξη για τον συνυπολογισμό των βασικών αγροτικών ενισχύσεων στα ακαθάριστα έσοδα των αγροτών που λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό των φορολογητέων καθαρών εισοδημάτων τους. Οι βασικές αυτές ενισχύσεις θα προστίθενται στα έσοδα των αγροτών από τις πωλήσεις των προϊόντων τους και έτσι θα αυξάνουν το ύψος των συνολικών ακαθάριστων εσόδων που θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό των τελικών φορολογητέων αγροτικών εισοδημάτων.
Η φορολόγηση του αγροτικού εισοδήματος θα γίνεται με βάση φορολογική κλίμακα στην οποία θα ισχύουν συντελεστές φόρου 22% - 45%. Το αφορολόγητο θα παρέχεται στους αγρότες με την μορφή έκπτωσης φόρου, το ανώτατο ποσό της οποίας θα κυμαίνεται από 1.900 έως 2.100 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των προστατευομένων παιδιών. Επιπλέον, σε όσους αγρότες δηλώνουν ετήσια εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ θα επιβάλλεται η νέα αναμορφωμένη ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία θα υπολογίζεται με συντελεστές κλιμακούμενους από 2,2% έως 10%.


8. Πώς θα φορολογηθούν οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα; Ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερους φόρους;
Για τα εισοδήματα από ακίνητα, παραμένει η αυτοτελής κλίμακα φορολόγησης, αλλά οι συντελεστές φόρου 11% και 33% αυξάνονται σε 15% και 35%, ενώ προστίθεται και νέος ακόμη πιο υψηλός συντελεστής 45% για ετήσια ποσά ενοικίων και λοιπών εισοδημάτων από ακίνητα, πάνω από 35.000 ευρώ. Οι φορολογούμενοι που αποκτούν εισοδήματα από ακίνητα (ενοίκια κ.λπ.) μέχρι 12.000 ευρώ το χρόνο, θα δουν τα φορολογικά τους βάρη να αυξάνονται κατά 36,36%. Όσοι φορολογούμενοι αποκτούν εισοδήματα από ακίνητη περιουσία πάνω από 12.000 ευρώ και μέχρι 35.000 ευρώ το χρόνο θα πληρώσουν επιπλέον φόρο από 480 έως και 920 ευρώ το χρόνο. Οι φορολογούμενοι με ετήσια εισοδήματα άνω των 35.000 ευρώ από ενοίκια θα πληρώνουν φόρους αυξημένους κατά ποσά άνω των 1.000 ευρώ το χρόνο.


9. Για ποιες επιχειρήσεις αλλάζει ο φορολογικός συντελεστής;
Για τις προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε., κοινωνίες, συνεταιρισμοί κ.α.) που τηρούν απλογραφικά βιβλία. Οι επιχειρήσεις αυτές ο συντελεστής φορολόγησης των κερδών από επιχειρηματική δραστηριότητα που αποκτούν φορολογούνται πλέον με συντελεστή 29% και όχι με δύο συντελεστές (26% και 33% για κέρδη άνω των 50.000 ευρώ).


10. Πώς θα φορολογηθούν τα μερίσματα;
Ο συντελεστής φορολόγησης και παρακράτησης των μερισμάτων αυξάνεται από 10% σε 15%.Της Μαρίας Βουργάνα / Ημερησία

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξεσηκωθηκαμε με τους φορους, δεν ξεσηκωθηκαμε με την ανεργια, δεν ξεσηκωθηκαμε με οσους αυτοκτονησαν, δεν ξεσηκωθηκαμε που πρακτικα μας κοψανε το δικαιωμα για συνταξη και ως εκ τουτου δεν θα παρουμε συνταξη ποτέ, οι περισσοτεροι τουλαχιστον, δεν ξεσηκωθηκαμε σε οσους φυγανε εξαναγκης σε άλλες χωρες, δεν ξεσηκωνομαστε ΞΑΝΑ για νεους φορους και ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΜΕ ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ, ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ; ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ;

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΛΥΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ??????
https://youtu.be/0enb-BfGx9A?t=1h1m59s
ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟ, ΘΑ ΤΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ...ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ.!!!!

Τους δοκιμασαμε ολους, και τωρα τι μας μενει να κανουμε???
Οποιον αφορα η κατασταση αυτή, οποιον εχει επηρεασει τη ζωη του, και νιωθει ότι είναι ξεπουλημενο ολοκληρο το πολιτικο προσωπικο…ΤΟ ΕΠΑΜ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.

Δες το σαν μια γιορτή, μια γιορτή που θα κάνουμε όταν τους στείλουμε στο διαολο... https://goo.gl/fI7Ljp

"Αυτή η μαχη θα κερδιθει, γιατι αν δεν κερδιθει, εχουμε τελειωσει σαυτο το τοπο".!!!!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=yBDW_H4KlKI

Ετούτη η γη ανήκει στο γένος μας, στο λαό μας, και εκτός από τα ομόλογα που έχουν υπογράψει οι εγκάθετοι κυβερνήτες για να μας έχουν αλυσοδεμένους οι ντόπιοι και ξένοι ληστοσυμμορίτες, υπάρχει και ένα ομόλογο που από τον εποχή του Κολοκοτρώνη έχει μείνει ανεκπλήρωτο: το ομόλογο της ελευθερίας της Ελλάδος. Κι αυτό ήρθε η ώρα να πληρωθεί στο ακέραιο και με όλους τους τόκους υπερημερίας.

Δημοσίευση σχολίου