Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Καιρός ήταν! Εκπτωση 15% σε όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ για τους συνεπείς πελάτες
Φυσικά αυτό συμβαίνει επειδή ο κοσμάκης ξύπνησε και την κοπανάει για άλλους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και φοβούνται μήπως χάσουνε κι άλλους πελάτες! Μας ξέσκισαν στις υψηλές χρεώσεις από τότε που ανέβαινε διεθνώς το πετρέλαιο.

Θυμάμαι τις διαδοχικές αυξήσεις στη τιμή του ρεύματος από τη ΔΕΗ την περιοδο (2010-2014), λόγω αύξησης στη διεθνή τιμή του πετρελαίου έλεγαν. Εδώ και πολλούς μήνες που πέφτει η τιμή του, η ΔΕΗ κάνει το κορόιδο και μας παίρνει τα ευρώ κανονικά και με το νόμο.

Οπότε... σε μειώσεις κατά 15% στα τιμολόγια του ηλεκτρικού τόσο για οικιακούς καταναλωτές όσο και για τις επιχειρήσεις εφόσον είναι...
συνεπείς στην πληρωμή των λογαριασμών τους θα προχωρήσει η ΔΕΗ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μανώλης Παναγιωτάκης μιλώντας σήμερα στην Υποεπιτροπή Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών της Βουλής. Όπως είπε, η σχετική εισήγηση προγραμματίζεται να συζητηθεί την επόμενη Τετάρτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης και αναμένεται να εφαρμοστεί άμεσα.

Η μείωση των τιμολογίων συνδέεται αφενός με τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και φυσικού αερίου που επικρατούν τους τελευταίους μήνες και αφετέρου με την πρόοδο των διακανονισμών των ληξιπρόθεσμων οφειλών σύμφωνα με τη νέα ρύθμιση που τέθηκε πέρυσι σε εφαρμογή, αλλά και με την εντονότερη δραστηριοποίηση των εναλλακτικών προμηθευτών στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Ήδη στα αποτελέσματα τριμήνου η ΔΕΗ επεσήμανε συγκράτηση του ρυθμού αύξησης των προβλέψεων για επισφαλείς απαιτήσεις ενώ μέχρι σήμερα έχουν διακανονισθεί οφειλές συνολικού ύψους άνω των 430 εκατ. ευρώ από 145.000 πελάτες.

Στο ίδιο διάστημα η πτώση των τιμών των καυσίμων απέφερε όφελος για την επιχείρηση άνω των 150 εκατ. ευρώ, ενώ το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική αγορά διαμορφώθηκε στο 94,1%, (που σημαίνει ότι οι εναλλακτικοί προμηθευτές άγγιξαν το 6%), από 97,1% κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και τον Απρίλιο διολίσθησε περαιτέρω κάτω από το 92%. Στην κατεύθυνση μείωσης των τιμολογίων συμβάλλει και η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή.

Η ΔΕΗ εφαρμόζει ήδη πρόγραμμα επιστροφών 10% στα ανταγωνιστικές χρεώσεις για τις συνεπείς επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο χαμηλής και μέσης τάσης ενώ στους συνεπείς Οικιακούς πελάτες του 2015 επιστρέφεται εφέτος το διπλάσιο του παγίου σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό τους.

Στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής ο κ. Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε ότι τόσο το φετινό καλοκαίρι όσο και μεσοπρόθεσμα, αν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην τροφοδοσία των νησιών με ηλεκτρική ενέργεια. Ωστόσο θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα ο ενεργειακός σχεδιασμός ώστε να επιλεγούν οι πιο κατάλληλες και χαμηλού κόστους λύσεις μεταξύ των εναλλακτικών που περιλαμβάνουν διασύνδεση των νησιών ή ενίσχυση / εκσυγχρονισμό της τοπικής παραγωγής δεδομένου ότι η Κοινοτική νομοθεσία επιβάλλει περιορισμούς στη λειτουργία των παλαιών μονάδων, για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεδομένης της μείωσης του μεριδίου της στη λιανική με ρυθμούς επιταχυνόμενους τους επόμενους μήνες προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι, κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι η κίνηση αυτή της ΔΕΗ πέρα από τον περιορισμό των «κόκκινων λογαριασμών» αποσκοπεί στο να μη χάσει άλλους «συνεπείς» πελάτες. Διαφορετικά, η εταιρεία κινδυνεύει να μείνει εγκλωβισμένη με εκείνους που έχουν απλήρωτους λογαριασμούς, περίπου 2,3 εκατομμύρια συνδέσεις και ανάμεσά τους διάφοροι δημόσιοι οργανισμοί και φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα που χρωστούν συνολικά περί τα 261 εκατ. ευρώ, τους ευάλωτους καταναλωτές κ.λπ.


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεμπανα γ@ηθηουνε τα καθικια, αντι να κανουνε ρυθμισεις, μηπως να κατεβαζαν τις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΑΓΑΜΗΤΟΥ ΡΕΜΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΘΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ...ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ, ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗ ΟΥΡΑ.!!!

Δημοσίευση σχολίου