Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Γυμνοί Αθηναίοι καταλαμβάνουν ταράτσα στα Εξάρχεια


Ποιός είπε ότι η Αθήνα δεν είναι ερωτική; Όταν πέφτει το ηλιοβασίλεμα και μειώνονται οι αντιστάσεις, η πόλη κλείνει το μάτι σε όσους θεωρούν πως δεν είναι σέξι. Και αν κάπου ανάμεσα στα μνημόνια και τα επακόλουθά τους οι Αθηναίοι έχασαν την απόλαυση, το γέλιο, την πίστη στον έρωτα, αν έπαψαν να εξερευνούν το σώμα τους και να επιθυμούν, υπάρχουν κάποιοι που αναλαμβάνουν να τους το θυμίσουν.  Άνθρωποι που «εμπνέονται» από τις ταράτσες του κέντρου δίνοντάς τους μια απροσδόκητη διάσταση.
Ο Raul Hott από τη Χιλή είναι ο εμπνευστής του πρότζεκτ «Η Μεγάλη Διέγερση» με φόντο τον ευρωπαϊκό αστικό νότο και επίκεντρο τα Εξάρχεια. Αλλά γιατί στις ταράτσες μας;
Γιατί, όπως λέει, οι ταράτσες αυτής της πόλης δεν είναι σαν τις άλλες, μπορούν να μας «ανάψουν». Είναι σέξι γιατί είναι δημόσιες και ταυτόχρονα exclusive, σε αυτές σε λούζει το φως και είσαι πιο κοντά στον ουρανό. Ακούς τους αστικούς ήχους και γίνεσαι ένα με το ευρύτερο αθηναϊκό τοπίο, την αρχιτεκτονική που έχουν οι στέγες και τα μπαλκόνια τους. Έτσι, βήμα-βήμα και με τις κατάλληλες τεχνικές που θα υποδείξει το πρότζεκτ, απελευθερώνεσαι και ό,τι ήθελε... προκύψει.Σύμφωνα με τους fans του κινήματος «Ξαναμμένες Ταράτσες» η αρχιτεκτονική είναι εργαλείο στην προσπάθεια να ενισχυθεί η επιθυμία, ενώ ταυτόχρονα οι μουσικές της πόλης μπορούν να διεγείρουν τις αισθήσεις μας και να μας φέρνουν πιο κοντά. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ θα υποδείξει μάλιστα τις τεχνικές για να συμβεί αυτό με κυριολεκτικά πρακτικό τρόπο, με έμφαση στη σχέση αρχιτεκτονικής, επιθυμίας και μουσικής. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μιλάμε πλέον για την αρχιτεκτονική της Αθήνας αλλά για την αρχιτεκτονική της απόλαυσης.
 Η πρώτη φάση του πρότζεκτ θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 23 Ιουλίου σε μια ταράτσα των Εξαρχείων και συγκεκριμένα στη Θεμιστοκλέους 52. Για έναν καλλιτέχνη που δουλεύει στην Ελλάδα του 2018, το να πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα είναι η απόλυτη πρόκληση. Ωστόσο έχουν δηλώσει συμμετοχή ήδη αρκετοί Aθηναίοι που θέλουν να μάθουν από πρώτο χέρι πώς η ταράτσα μέσω της τέχνης μπορεί να σε οδηγήσει στην απόλυτη σεξουαλική απελευθέρωση.

 Οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιηθούν για να φτάσει κάποιος στο σημείο της μεγάλης διέγερσης, περιλαμβάνουν τεχνικές αναπνοής, διαλογισμού και ασκήσεις σωματικότητας όπως αποκαλύπτει ο καλλιτέχνης.http://www.athensvoice.gr/life/urban-culture/461537_gymnoi-athinaioi-katalamvanoyn-taratsa-sta-exarheia


Εxtra:

1 σχόλια:

r+w είπε...

Μια στιγμή έλειψα για να φέρω προφυλακτικά και κοίτα τι έκανα τα παλιόπαιδα ..

Δημοσίευση σχολίου