Σάββατο, 12 Μαρτίου 2016

Πάροχοι ρεύματος ~ Συμφέρει να αλλάξω από τη ΔΕΗ; Πόσο φθηνότεροι είναι;


«Ξυπνά» η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τους επτά παρόχους να προσφέρουν χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος σε σχέση με τη ΔΕΗ.

Χρεώνουν φθηνότερα έως 10% την KWH σε σύγκριση με το τιμολόγιο της ΔΕΗ ενώ προφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες.

Το επιχείρημα της ανθρώπων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα και απλό.

Λένε ποιος σου χαρίζει έως 200 ευρώ το χρόνο για την ίδια κατανάλωση ρεύματος;


Ποιος σου ζητάει από ένα ευρώ έως 15 ευρώ το μήνα λιγότερα για την κατανάλωση ρεύματος.

Τα εκατομμύρια των νοικοκυριών και χρήστες της ΔΕΗ εμφανίζονται διστακτικοί στην αναζήτηση ενός παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας καθώς ακόμη δεν έχουν κατανοήσει τις οικονομικές διαφορές των τιμολογίων.

Η απλή αριθμητική με βάση την τιμή χρέωσης της Kwh δείχνει αμέσως το αποτέλεσμα.

Η μέση τιμή στην ιδιωτική αγορά διαμορφώνεται στα 0,085 ευρώ όταν το τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι στα 0,0946 όταν η κατανάλωση ρεύματος στο τετράμηνο ανέρχεται στις 2.000 Kwh.

Στην περίπτωση που η κατανάλωση ρεύματος ξεπερνά τις 2000 το τιμολόγιο για τους ιδιώτες διαμορφώνεται υψηλότερα στα 0,092 ευρώ ανά Kwh και για τη ΔΕΗ στα 0,1025.

Τα συμπεράσματα είναι εύκολα αφού φθάνει ένας πολλαπλασιασμός για να διαπιστώσει κάποιος το όφελος.

Τα νοικοκυριά μπορεί να αναρωτηθούν αξίζει τον κόπο για 200 ευρώ!

Η απάντηση δίνεται πολύ εύκολα από τις επιχειρήσεις που θέλουν να μείνουν στο ταμείο τους και ένα ευρώ περισσότερο αγοράζοντας την ίδια υπηρεσία.

Ήδη εταιρείες ηλεκτρικών ειδών αλυσίδες στην αγορά της εστίασης και επιχειρήσεις της γειτονιάς όπως είναι οι φούρνοι που εμφανίζουν μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος σπεύδουν προς τους ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για να μειώσουν τα κόστη λειτουργίας της επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιπλέον επιβαρύνσεις προς τρίτους δεν αλλάζουν και πληρώνονται και με το νέο πάροχο όπως και οι συντελεστές ΦΠΑ.

Οι εταιρίες Elpedison, ΗΡΩΝ, GREEN, VOLTERRA, Protergia, NRG και Watt & Volt.

Πάντως στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας συμμετέχουν μόλις τρείς εταιρείες.

Πρόκειται για τις Protergia την Elpedison και την Ήρων.

Τα μερίδια αγοράς των ιδιωτικών εταιρειών κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα που φθάνουν μόλις στο 5% για το σύνολο.

Η ΔΕΗ παραμένει ο ισχυρός παίχτης της αγοράς καθώς ελέγχει το 95%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μερίδιο της πρέπει να μειωθεί στο 50% μέχρι τα τέλη του 2020 προς χάρη της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, ως μνημονιακή υποχρέωση.

Τους τελευταίους μήνες περισσότεροι από 60.000 καταναλωτές πήγαν σε ιδιωτική εταιρεία παροχής ρεύματος διότι το προτεινόμενο τιμολόγιο χρέωσης είναι φθηνότερο από της ΔΕΗ.

Οι καταναλωτές μπορεί να ζητήσουν γραπτή προσφορά από τον υποψήφιο προμηθευτή, για να καταλήξουν στην πιο συμφέρουσα -οικονομικά- προσφορά δεν πρέπει να αρκεστούν σε αναφορές σε γενικά ποσοστά εκπτώσεων ή και σε τιμές που προσφέρουν οι εταιρείες ανά μονάδα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (δηλαδή kWh).

Επίσης είναι σκόπιμο να ζητήσουν εγγράφως μια οικονομική προσφορά με τις ισχύουσες τιμές της για ένα 12μηνο, βάσει των στοιχείων του ετήσιου «ενεργειακού προφίλ» τους, και να τους εκτιμήσει το κόστος για ένα 12μηνο με τις ισχύουσες τιμές του τωρινού προμηθευτή τους.


Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr


Σημείωση Krasoblog: 
Σε περίπτωση που θελήσετε να κάνετε υπολογισμό της διαφοράς κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει να συνυπολογίσετε τις διαφορές μεταξύ των χρεώσεων για...
-νυκτερινό ρεύμα, 
-για κοινωνικό τιμολόγιο και 
-τη χρέωση πάνω από τις 2.000kWh που είναι διαφορετική (στην ΔΕΗ μέχρι τις 2.000 είναι 0,0946 κι εάν τις ξεπεράσετε τότε ΟΛΗ η κατανάλωση υπολογίζεται με 0,10252
π.χ με κατανάλωση 2050kWh η συνολική χρέωση ανεβαίνει κατά  20 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ) 

-η έκπτωση αφορά την κατανάλωση ρεύματος κι όχι τις χρεώσεις για τα καμιά 10ριά χαράτσια που υπάρχουν στο λογαριασμό της ΔΕΗ (Δημοτικά τέλη, ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ, εκπομπές αερίων, φαινόμενο του θερμοκηπίου και της Παναγιάς τα μάτια...)


Δείτε το καταπληκτικό συγκριτήρι τιμών που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την πιο συμφέρουσα λύση για το σπιτικό σας:

http://allazorevma.gr/13 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειναι απαταιωνες... με επεισαν να παω στην protergia και εκει που πληρωνα λιγοτερα στην ΔΕΗ βρεθηκα να πληρωνω πολυ παραπανω! ελεος πια με τους απαταιωνες! ας μπει μια ταξη απο τις αρμοδιες αρχες!

Unknown είπε...

Μήπως να μας πεις ακριβώς τι πληρώνεις παραπάνω να καταλάβουμε και εμείς που δεν έχουμε Protergia αν πρόκειται για καλή εταιρεία;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε πες μας περισσότερα

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον δουλευει στη ΔΕΗ ο "Ανωνυμος" και μας δουλευει....

spade είπε...

Γιαυτο πρέπει να προσέχετε πως σας πουλάνε την προσφορά ! Δεν φταίνε οι εταιρίες αλλά ο υπάλληλος που σας ενημέρωσε ! Άλλωστε στο Ίντερνετ μπορείτε να βρείτε τις επίσημες χρεώσεις των εταιριών

spade είπε...

Την χαμηλότερη τιμή στην αγορά αυτή τη στιγμή την έχει ο ΗΡΩΝ ! Εργάζομαι σε συνεργαζόμενο Γραφείο που δουλεύει όλες τις εταιρείες θα πρέπει να προσέχετε πως ακριβώς είναι η προσφορά που σας κάνουνε για οποιαδήποτε πληροφορία ρωτήστε με θα σας εξυπηρετήσω ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Μόλις επικοινώνησε μαζί μου ένας υπάλληλος της ΗΡΩΝ και μου έκανε προσφορά μία μόνιμη έκπτωση 26% στον λογαριασμό μου αν χρησιμοποιήσω την εταιρεία τους για πάροχο. Δεν σκέφτηκα αν υπάρχει κάποια παγίδα και ποιά μπορεί να είναι αυτή. Γενικά δεν είμαι πολύ ενημερωμένη σχετικά με τις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος.

ΝΟΡΑ είπε...

Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος την ΗΡΩΝ για να μας πει αν είναι σωστή σαν εταιρεία? Καιρός να σπάσει κάποτε το μονοπώλιο της ΔΕΗ γιατί κλέβουν ασύστολα στους λογ/σμούς.Ότι θέλουν χρεώνουν και δεν βρίσκεις ποτέ το δίκιο σου. ΄Ετσι έσπασε και το μονοπώλιο του ΟΤΕ και τώρα μας παρακαλάνε.
ΝΟΡΑ

Stelios Xristakis είπε...

ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗ WAtt -volt?

enippeas είπε...

Είμαι εδώ και 6 μήνες στην Ήρων. Ενώ η μέση μηνιαία κατανάλωση είναι 376 kwh μου χρεώνουν 600 αντίθετα με τις μετρήσεις του δεδδηε

Achileas Koravos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
νικοσ χρηστακησ είπε...

δηλ στην Ηρων πληρωνεις παραπανω απο την Δεη?λες οτι γραφεις 376 και αυτη χρεωνουν 600KW καλα γυνεται αυτο?

Ανώνυμος είπε...

TELIKA DEN MPORIS NA KATALABIS KAI NA EMPISTEYTHIS KANENAN.!!!!!!!!!!!!! EGO AYTO KATALABA AN ALA KATANALONIS KAI ALA SOY XREONOYN TI MPORIS NA KANIS?????

Δημοσίευση σχολίου