Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Πάροχοι ρεύματος ~ Συμφέρει να αλλάξω από τη ΔΕΗ; Πόσο φθηνότεροι είναι;


*«Πρεμιέρα» για την πώληση ηλεκτρικού ρεύματος από τα ΕΛΤΑ
  
«Ξυπνά» η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τους επτά παρόχους να προσφέρουν χαμηλότερα τιμολόγια ρεύματος σε σχέση με τη ΔΕΗ.

Χρεώνουν φθηνότερα έως 10% την KWH σε σύγκριση με το τιμολόγιο της ΔΕΗ ενώ προφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες. Το επιχείρημα της ανθρώπων της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας είναι ένα και απλό. Λένε ποιος σου χαρίζει έως 200 ευρώ το χρόνο για την ίδια κατανάλωση ρεύματος;


Ποιος σου ζητάει από ένα ευρώ έως 15 ευρώ το μήνα λιγότερα για την κατανάλωση ρεύματος.

Τα εκατομμύρια των νοικοκυριών και χρήστες της ΔΕΗ εμφανίζονται διστακτικοί στην αναζήτηση ενός παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας καθώς ακόμη δεν έχουν κατανοήσει τις οικονομικές διαφορές των τιμολογίων.

Η απλή αριθμητική με βάση την τιμή χρέωσης της Kwh δείχνει αμέσως το αποτέλεσμα.

Η μέση τιμή στην ιδιωτική αγορά διαμορφώνεται στα 0,085 ευρώ όταν το τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι στα 0,0946 όταν η κατανάλωση ρεύματος στο τετράμηνο ανέρχεται στις 2.000 Kwh.

Στην περίπτωση που η κατανάλωση ρεύματος ξεπερνά τις 2000 το τιμολόγιο για τους ιδιώτες διαμορφώνεται υψηλότερα στα 0,092 ευρώ ανά Kwh και για τη ΔΕΗ στα 0,1025.

Τα συμπεράσματα είναι εύκολα αφού φθάνει ένας πολλαπλασιασμός για να διαπιστώσει κάποιος το όφελος.

Τα νοικοκυριά μπορεί να αναρωτηθούν αξίζει τον κόπο για 200 ευρώ!

Η απάντηση δίνεται πολύ εύκολα από τις επιχειρήσεις που θέλουν να μείνουν στο ταμείο τους και ένα ευρώ περισσότερο αγοράζοντας την ίδια υπηρεσία.

Ήδη εταιρείες ηλεκτρικών ειδών αλυσίδες στην αγορά της εστίασης και επιχειρήσεις της γειτονιάς όπως είναι οι φούρνοι που εμφανίζουν μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος σπεύδουν προς τους ιδιωτικούς παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας για να μειώσουν τα κόστη λειτουργίας της επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιπλέον επιβαρύνσεις προς τρίτους δεν αλλάζουν και πληρώνονται και με το νέο πάροχο όπως και οι συντελεστές ΦΠΑ.

Οι εταιρίες Elpedison, ΗΡΩΝ, GREEN, VOLTERRA, Protergia, NRG και Watt & Volt.

Πάντως στον Ελληνικό Σύνδεσμο Ανεξάρτητων Εταιριών Ηλεκτρικής Ενέργειας συμμετέχουν μόλις τρείς εταιρείες.

Πρόκειται για τις Protergia την Elpedison και την Ήρων.

Τα μερίδια αγοράς των ιδιωτικών εταιρειών κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα που φθάνουν μόλις στο 5% για το σύνολο.

Η ΔΕΗ παραμένει ο ισχυρός παίχτης της αγοράς καθώς ελέγχει το 95%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μερίδιο της πρέπει να μειωθεί στο 50% μέχρι τα τέλη του 2020 προς χάρη της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, ως μνημονιακή υποχρέωση.

Τους τελευταίους μήνες περισσότεροι από 60.000 καταναλωτές πήγαν σε ιδιωτική εταιρεία παροχής ρεύματος διότι το προτεινόμενο τιμολόγιο χρέωσης είναι φθηνότερο από της ΔΕΗ.

Οι καταναλωτές μπορεί να ζητήσουν γραπτή προσφορά από τον υποψήφιο προμηθευτή, για να καταλήξουν στην πιο συμφέρουσα -οικονομικά- προσφορά δεν πρέπει να αρκεστούν σε αναφορές σε γενικά ποσοστά εκπτώσεων ή και σε τιμές που προσφέρουν οι εταιρείες ανά μονάδα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (δηλαδή kWh).

Επίσης είναι σκόπιμο να ζητήσουν εγγράφως μια οικονομική προσφορά με τις ισχύουσες τιμές της για ένα 12μηνο, βάσει των στοιχείων του ετήσιου «ενεργειακού προφίλ» τους, και να τους εκτιμήσει το κόστος για ένα 12μηνο με τις ισχύουσες τιμές του τωρινού προμηθευτή τους.


Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr


Σημείωση Krasoblog: 
Σε περίπτωση που θελήσετε να κάνετε υπολογισμό της διαφοράς κόστους ηλεκτρικής ενέργειας, θα πρέπει να συνυπολογίσετε τις διαφορές μεταξύ των χρεώσεων για...
-νυκτερινό ρεύμα, 
-για κοινωνικό τιμολόγιο και 
-τη χρέωση πάνω από τις 2.000kWh που είναι διαφορετική (στην ΔΕΗ μέχρι τις 2.000 είναι 0,0946 κι εάν τις ξεπεράσετε τότε ΟΛΗ η κατανάλωση υπολογίζεται με 0,10252
π.χ με κατανάλωση 2050kWh η συνολική χρέωση ανεβαίνει κατά  20 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ) 

-η έκπτωση αφορά την κατανάλωση ρεύματος κι όχι τις χρεώσεις για τα καμιά 10ριά χαράτσια που υπάρχουν στο λογαριασμό της ΔΕΗ (Δημοτικά τέλη, ΔΕΔΔΗΕ, ΥΚΩ, εκπομπές αερίων, φαινόμενο του θερμοκηπίου και της Παναγιάς τα μάτια...)


Δείτε το καταπληκτικό συγκριτήρι τιμών που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την πιο συμφέρουσα λύση για το σπιτικό σας:

http://allazorevma.gr/



«Πρεμιέρα» για την πώληση ηλεκτρικού ρεύματος από τα ΕΛΤΑ 
 
Ηλεκτρικό ρεύμα πωλούν από σήμερα (24 Απριλίου 2017) τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που στοχεύουν μέσω χαμηλών τιμολογίων στη δυναμική είσοδό τους στην αγορά.
Η χρέωση για τα νοικοκυριά είναι 0,0860 ευρώ/ κιλοβατώρα, για κατανάλωση μέχρι 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Για νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η χρέωση είναι 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η χαμηλότερη της αγοράς και 18% φθηνότερη από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τα ΕΛΤΑ η τιμή γίνεται ακόμα χαμηλότερη όταν ο καταναλωτής εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% και οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. «


163 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ειναι απαταιωνες... με επεισαν να παω στην protergia και εκει που πληρωνα λιγοτερα στην ΔΕΗ βρεθηκα να πληρωνω πολυ παραπανω! ελεος πια με τους απαταιωνες! ας μπει μια ταξη απο τις αρμοδιες αρχες!

Anonymous είπε...

Μήπως να μας πεις ακριβώς τι πληρώνεις παραπάνω να καταλάβουμε και εμείς που δεν έχουμε Protergia αν πρόκειται για καλή εταιρεία;

Ανώνυμος είπε...

Φίλε πες μας περισσότερα

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον δουλευει στη ΔΕΗ ο "Ανωνυμος" και μας δουλευει....

spade είπε...

Γιαυτο πρέπει να προσέχετε πως σας πουλάνε την προσφορά ! Δεν φταίνε οι εταιρίες αλλά ο υπάλληλος που σας ενημέρωσε ! Άλλωστε στο Ίντερνετ μπορείτε να βρείτε τις επίσημες χρεώσεις των εταιριών

spade είπε...

Την χαμηλότερη τιμή στην αγορά αυτή τη στιγμή την έχει ο ΗΡΩΝ ! Εργάζομαι σε συνεργαζόμενο Γραφείο που δουλεύει όλες τις εταιρείες θα πρέπει να προσέχετε πως ακριβώς είναι η προσφορά που σας κάνουνε για οποιαδήποτε πληροφορία ρωτήστε με θα σας εξυπηρετήσω ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Μόλις επικοινώνησε μαζί μου ένας υπάλληλος της ΗΡΩΝ και μου έκανε προσφορά μία μόνιμη έκπτωση 26% στον λογαριασμό μου αν χρησιμοποιήσω την εταιρεία τους για πάροχο. Δεν σκέφτηκα αν υπάρχει κάποια παγίδα και ποιά μπορεί να είναι αυτή. Γενικά δεν είμαι πολύ ενημερωμένη σχετικά με τις ιδιωτικές εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος.

ΝΟΡΑ είπε...

Έχει χρησιμοποιήσει κάποιος την ΗΡΩΝ για να μας πει αν είναι σωστή σαν εταιρεία? Καιρός να σπάσει κάποτε το μονοπώλιο της ΔΕΗ γιατί κλέβουν ασύστολα στους λογ/σμούς.Ότι θέλουν χρεώνουν και δεν βρίσκεις ποτέ το δίκιο σου. ΄Ετσι έσπασε και το μονοπώλιο του ΟΤΕ και τώρα μας παρακαλάνε.
ΝΟΡΑ

Unknown είπε...

ΕΧΕΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗ WAtt -volt?

enippeas είπε...

Είμαι εδώ και 6 μήνες στην Ήρων. Ενώ η μέση μηνιαία κατανάλωση είναι 376 kwh μου χρεώνουν 600 αντίθετα με τις μετρήσεις του δεδδηε

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

δηλ στην Ηρων πληρωνεις παραπανω απο την Δεη?λες οτι γραφεις 376 και αυτη χρεωνουν 600KW καλα γυνεται αυτο?

Ανώνυμος είπε...

TELIKA DEN MPORIS NA KATALABIS KAI NA EMPISTEYTHIS KANENAN.!!!!!!!!!!!!! EGO AYTO KATALABA AN ALA KATANALONIS KAI ALA SOY XREONOYN TI MPORIS NA KANIS?????

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως ολες οι εταιρειες αυτές ξεκινησαν να πουλανε το προιον τους κ επειδή τους νοιαζει το αμεσο κερδος και όχι να κρατησουνε τους πελατες δεν εκπαιδευουν σωστα το προσωπικο τους με αποτέλεσμα οι πωλητες να μην ενημερωνουν σωστα το κοσμο. Ακομη και τους τιμοκαταλογους να κοιτάξετε υπαρχουν πολλες παγιδες στα ψιλα γραμματα. Εγω με τη σειρα μου που δοκιμασα Ελπεντισον δεν θα τη συνιστουσα...Η προσφορα με το 1€/ημερα δεν αξιζει. Στον 2ο κιολας λογ/σμο μου ηρθε μαζεμενο το ποσο για τις ρυθμιζόμενες χρεωσεις για ολο το 5μηνο που ισχυει η προσφορα συν το ότι υπαρχει το οριο των 3000kwh/4μηνο που κ αυτές δεν μπορεις να τις καταναλώσεις όπως θελεις κ αν τις ξεπεράσεις εχεις άλλη χρεωση μετα. Το αποτέλεσμα...ενας λογ/σμος τοσο μεγαλος που ουτε η ΔΕΗ δεν μου ειχε ξαναστειλει τετοιο...

Αλίκη είπε...

Το πόσο καθικια ειναι μερικοι μπορουμε να το τσεκαρουμε με πολλους τρόπους. Οταν μας πλησιαζουν μερικοι που πουλανε αυτα τα ρεύματα μας το παίζουν καλοι κι ευγενικοι. Οσο τους τρεναρουμε και δεν απανταμε στο αν θα προχωρήσουμε η οχι στη συνεργασια , αρχίζουν σιγα σιγα και ξεδιπλωνουν τον 'καλο' τους χαρακτηρα. Εχω πρόσφατο παράδειγμα απο εναν 'κυριο' που μου παρουσιαστηκε ως πωλητής ρεύματος μεγαλης εταιρίας. Κι ενω ηταν ολο γλυκολογα στην αρχη, προφανως για να πουλήσει, οσο εγω δεν απαντούσα για το τι θα κανω τοσο αλλαζε χαρακτηρα. Μεχρι που μας απειλησε στο τελος . Την απειλή δεν θα την αναφερω εδω. Αλλα αυτοι ειναι! Κι αυτη η συμπεριφορα φυσικα ειναι απαράδεκτη και υποπτη. Γι αυτο να μην δινει κανεις μας απαντησεις υπο πιεση. Ας το ψαχνουμε πρώτα πολυ καλα και ας δινουμε χρονο στον εαυτο μας να αποφασίσει. Μην τρωτε αμασητη τροφη. Αυτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Εμείς έχουμε τη watt and volt εδώ και ενάμιση χρόνο. Δεν έχουμε κανένα παράπονο και φυσικά έχει χαμηλότερη χρέωση απ'τη ΔΕΗ. Και στην τελική βαρέθηκα να πληρώνω τους κηφήνες της ΔΕΗ με απολυτήριο Λυκείου.

nefeloma είπε...

8 ΜΗΝΕΣ ειχα Ηρωνα και εδω και 3 μηνες watt και volt οποτε οσοι λενε τα των ιδιωτικων ας μας πουνε και τα κατα της υποτιθεμενης κρατικης δεη

nrg provider είπε...

Στην nrg έχετε περίπου 85 ευρώ έκπτωση το χρόνο σε σχέση με τη ΔΕΗ χωρίς εκπλήξεις.

ellh athanasopoulou είπε...

Εβαλα την protergia τους πρωτους 4μηνες λαμβανα λογαριασμο απο50 εως 100 το πολυ το μηνα.εχθες ελαβα λογαριασμο 800€ πηρα τηλ κ μου ειπαν οτι μεσα σε 4μηνες καταναλωσα 4500kw ενω στη δεη καταναλωνα 2035κw με λιγα λογια η protergia για 4μηνες σε σπιτι 90τμ μου ζηταει 1100 € ελεος

Ανώνυμος είπε...

Η ΚΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ Κ ΘΕΩΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 0,075.ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΠΑΓΙΑ Κ ΔΕΝ ΜΟΥ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ.ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ...

Peter Kosmas είπε...

Σημασία έχει κάθε πότε μετράνε το ρεύμα , Το πρόβλημα με τις χρεώσεις είναι οτι η μέτρηση της ΔΕΗ γίνεται 3 φορές το χρόνο με αποτέλεσμα να είναι πολύ αυξημένες οι κιλοβατόρες και η χρέωση να έχει άλλη κλίμακα και στους φόρους . Άρα μπορεί να είναι κάποια εταιρία φτηνότερη αλλα τι να το κάνουμε εάν μετράει κάθε 3 μήνες που οι κιλοβατόρες μετριούνται σε υψηλότερη κλίμακα. Απ'οτι ξέρω η Protergia Μετράει κάθε μήνα και σου φέρνει λογαριασμό και σε ενημερώνει την ημέρα που θα γίνει η μέτρηση.

dolixodromia είπε...

Δεν υπάρχει "απάτη" ... όπλο όλων μας είναι η σωστή πληροφόρηση. Λάθη γίνονται και πολλές φορές εις βάρος των καταναλωτών που γίνονται έρμαια της άγνοιας τους. Εκπροσωπώντας έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους ενέργειας της αγοράς, θα σας έλεγα ότι τα οικονομικά οφέλη των εναλλακτικών παρόχων είναι δεδομένα, αλλά προσοχή στους ειδικούς όρους συμβολαίων και στα * ψιλά γράμματα.

Unknown είπε...

μωρε καλα ειμαι στην δεη ,,,με αυτα που διαβαζω τουλαχιστον καιω αρκετο ρευμα χειμωνα καλοκαιρι και δεν εχω προβλημα εαν ερθει μεγαλος λογαριασμος πανω κατω περιπου 4000 κιλοβατωρες το τετραμηνο αλλα παντα καθε 2μηνο πληρωνω τον λογαρισμο εχω και νυχτερινο ρευμα και αυτο βοηθαει την κατασταση ,αλλα ,εχω βολευτει ,πλυντηριο πιατων καθε βραδυ νυχτερινο ,πλυντηριο ρουχων μερα και στεγνωτηριο μετα μερα δεν τα κανω νυχτα κλιματισμος σχεδον 24 ωρο χειμωνα καλοκαιρι καλα ειναι οι καταναλωσεις και 2 φορες την νερα μαγειρεμα .ηθελα να κανω το προγραμμα της νατ και βολτ που εδεινε αυτες τις κιλοβατορες αλλα φοβηθηκα εαν τις περασω αρκετα ακριβω το ρευμα μετα και ετσι ειμαι στην δεη και δεν εχω σκοπο να αλλαξω

Mktir είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΠΕΙΔΗ στην ελλαδα μαθαμε να μην διαβαζουμε τα μικρα γραμματα επιλεξτε μια εταιρια ενεργιας οστε να ταιριαζει στα δικα σας μετρα οσο για τον ανωνυμο κυριο η κυρια δεν εχει σημασεια, η παραπανω εταιριες ειναι και παραγωγη ενεργιας δλδ εχουν εργοστασια παραγωγης ρευματος η Protergia Η Protergia είναι ο Τομέας Ενέργειας της ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, του μεγαλύτερου ιδιώτη παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα. Διαθέτει ένα ενεργειακό χαρτοφυλάκιο δυναμικότητας άνω των 1.200 MW, που ξεπερνά το 14% του ενεργού και αδειοδοτημένου εγκατεστημένου θερμικού παραγωγικού δυναμικού της χώρας.


Διαχειρίζεται όλες τις ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες της εταιρείας που περιλαμβάνουν μονάδες παραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο και μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκοί σταθμοί και μικρά υδροηλεκτρικά έργα).


Η Protergia δραστηριοποιείται και στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας με στόχο να προσφέρει ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και νοικοκυριά, εξυπηρετώντας τις ανάγκες των πελατών για ανταγωνιστικές τιμές και σύγχρονες, αξιόπιστες υπηρεσίες.



Ο εξελιγμένος τρόπος που προσφέρει το προϊόν της ανοίγει ένα καινούργιο δρόμο με νέες πιο φωτεινές δυνατότητες για χιλιάδες σπίτια και επιχειρήσεις. Το δρόμο προς το μέλλον της ενέργειας.
ΚΑΙ για να συμπληρω κατι που ισως να μην ξερετε μεχρι το 2020 η δεη prepei na exei dvsh ola ta oikiaka στης ιδιωτικες επιχειρησης θα κρατηση ενα 15 με 20% και τελος απο ανακηνωση η δεη μεχρι τελους του 17 θα εχει ανεβαση κι αλλο τα τιμολογια τους οποτε εγω απο την δικη μου πλευρα λεω ερευνα σωστη και να προτιματε χαμηλη κυλοβατορα τα υπολοιπα οπως ερτ δημτικα τελη και κατι αλλα ειναι παντου γιατι ειναι εντολη απο το κρατος το μονο που μπορουν να κανου η εταιριες ειναι να εχουν χαμηλη και παλι λεω κυλοβατορα οποτε η επιλογη ειναι ευκολη οτι ποιο χαμηλο κερδος για την τσεπη μας.

Unknown είπε...

Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας ? Ευχαριστώ

Unknown είπε...

Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας για ενημέρωση ? Ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

Πριν απο μερικές μέρες μου τηλεφώνησε κάποια κυρία απο την Protergia και μου πρότεινε μεγάλες εκπτώσεις σε σχέση με τη ΔΕΗ κτλ. Ζήτησα να μου στείλει τη σχετική σύμβαση για να την διαβάσω, κάτι που έκανε την ίδια μέρα. Θα παραθέσω ένα απόσπασμα που αφορά την περίπτωση που κάποιος θέλει να φύγει απο την Protergia πριν απο το υποχρεωτικό 18μηνο.

Κατ’ εξαίρεση των προβλεπόμενων στον Γενικό Όρο 6.2
της Σύμβασης περί μη επιβολής οποιασδήποτε επιβαρύνσεως στον Πελάτη λόγω καταγγελίας από μέρους του της
Συμβάσεως, σε περίπτωση που ο Πελάτης καταγγείλει τη Σύμβαση πριν από τη συμπλήρωση δεκαοκτώ (18) μηνών
από την ημερομηνία έναρξης της εκπροσώπησης του μετρητή της Εγκατάστασης του Πελάτη από τον Προμηθευτή,
ο Πελάτης θα επιβαρύνεται, ανάλογα με το χρονικό διάστημα εκπροσώπησης του μετρητή της Εγκατάστασής του
από τον Προμηθευτή, με το ποσοστό του παρακάτω Πίνακα επί του ποσού της διαφοράς, εφόσον θετική, μεταξύ του
συνόλου των επιμέρους Χρεώσεων Προμήθειας, που θα του είχαν επιβληθεί βάσει του αντίστοιχα εκάστοτε ισχύοντος
δημοσιευμένου τιμολογίου Protergia Οικιακό ή Protergia Οικιακό Ν αντίστοιχα (λαμβάνοντας υπόψη και την τυχόν
έκπτωση για εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών), και εκείνων που του επιβλήθηκαν λόγω της συμμετοχής του στην
«Προωθητική Ενέργεια Protergia Οικιακό/Οικιακό Ν–Night/4 μήνες». Ο Πελάτης υποχρεούται να καταβάλει το σχετικό
ποσό στον Προμηθευτή, το οποίο με την καταγγελία της σύμβασης θα καθίσταται άμεσα ληξιπρόθεσμο και απαιτητό.

Εαν κάποιος μπορεί να καταλάβει το παραμικρό απο την παράγραφο αυτή, ας το μεταφράσει στα ελληνικά, διότι εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω απολύτως τίποτα όσες φορές και αν το διάβασα.
Ούτε καν η ίδια η κυρία της Protergia δεν μπόρεσε να μου δώσει μια ξεκάθαρη εικόνα όταν την ρώτησα σχετικά.

Κρασοπατήρ είπε...

Καλημέρα, καλά κάνατε (ως οφείλατε) να ζητήσετε αντίγραφο του συμβολαίου. Μόλις χθες αναδημοσίευσα ανάρτηση με τα πολλά παράπονα των καταναλωτών από τους παρόχους.

http://krasodad.blogspot.gr/2017/09/blog-post_27.html

Στην περίπτωσή σας αυτό που αντιλαμβάνομαι με μια πρώτη ανάγνωση, είναι ότι και η Protergia κάτι δίνει ως ενοίκιο στην ΔΕΗ για να χρησιμοποιεί το δίκτυο, οπότε σε περίπτωση υπαναχώρησης του πελάτη, θα πρέπει να καλυφθεί αυτό το ποσό. Είναι σαν την "απόσβεση" της επιδότησης συσκευής κινητού τηλεφώνου.

Πάντως είναι λίγο τραβηγμένο αυτό που αναγράφει, ότι πρέπει να επιστρέψεις και τις τυχόν εκπτώσεις που θα είχατε όλο αυτό το διάστημα πριν τη διακοπή του συμβολαίου.

Με λίγα λόγια ΠΡΟΣΟΧΗ στους όρους του συμβολαίου.

j είπε...

Δεν μετρανε καθε μηνα φίλε μου ουτε 3 φορές το χρόνο. Το μστρημα είναι και θα είναι δουλειά της δεδηε. Οσο συχνα ερχοτανε με την δεη τοσο συχνα θα έρχονται και με τον νεο σου παροχο. Και κατι που ισχύει: η δεδηε δεν γνωρίζει τον παροχο σου και δεν την ενδιαφέρει κιόλας.

Free existence είπε...

Ημουν στην protergia και η ιστορθα εχει ως εξης...το καλοκαιρι 2 μηνες δεν ημουν στο σπιτι οποτε η καταναλωση περιοριζοταν στο ψυγειο και δεν ξερω τι αλλο....για αυτους του δυο μηνες χρεωθηκα 80€ εναντι και 40€ εκκαθαριστικος...
Καθολου αξιοπιστη στιε χρεωσεις...και οταν πηρα τηλεφωνο να ρωτησω τον λογο μου προτειναν να καταγραφβ την καταναλωση ρευματος και να τους παιρνω τηλ να τους ενημερωνω ωστε να διασταυρωσουν τους αριθμους με τη δεδδηε.....

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ WATT ΕΔΩ ΚΑΙ 1ΜΙΣΗ ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ,,,,ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ ΣΤΕΛΝΩ ΜΕΣΩ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΛΟΒΑΤΩΡΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ...ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΘΕΜΑ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ...




Unknown είπε...

καλησπέεεερα! να ρωτησω μιας κ επεσα νομιζω σε σωστο μπλογκ. Για την volton γνωριζει καποιος κατι? με πηραν σημερα το πρωι τηλεφωνο απο κει και αρχισα να ψαχνω γενικα ολες τις εταιριες και σχολια αν τυχόν υπάρχουν..... Ξέρει κάποιος κάτι???????
Διάβασα κ πριν σε κάποιο σχόλιο οτι αξίζει να πας εκει που πουλάνε πιο φθηνα την κιλοβατόρα και σε αυτούς μου είπε οτι η κιλοβατόρα είναι καπου 0,07κατι και το νυχτερινό 0,05κατι με την 15% εκπτωση αν πληρωνεις στην ωρα σου. και οτι το συμβόλαιο είναι αόριστο και οτι ερχεσαι και φευγεις οποτε θελεις και όλα ειναι ροζ και ροδινα... ενθουσιάστηκα απο την μία απο την άλλη με βάζει σε υποψίες χωρίς να ξέρω κατι.... ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Unknown είπε...

επίσης αν αποφασίσω να επιστρεψω στην δεη μετα πάλι ισχυει οτι θα πρεπει να πληρωσω 1000ευρω για καινουριο ρολοι μιας και θα το παρει η ΔΕΗ αν φυγω τωρα?????????

Ανώνυμος είπε...

Προς Kris DMU kele
Το ρολοι δεν το περνει ουτε η ΔΕΗ ουτε κανενας διοτι ειναι της ΔΕΔΗΕ.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας, διάβασα τα παραπάνω σχόλια και δεν έβγαλα άκρη ακόμα.
Έχω χρέωση με ΚΟΤ (κοινωνικό τιμολόγιο) και τα δύο περασμένα χρόνια δούλευα σαν εσωτερική επομένως είχα ελάχιστη κατανάλωση και δεν ασχολήθηκα με εναλλακτικούς παρόχους. Φέτος όμως θα μένω στο σπίτι και καθώς θερμαίνομαι με κλιματιστικό με απασχολεί πολύ το οικονομικό.
Σήμερα μου τηλεφώνησαν απο την ΚΕΝ και μου είπαν ότιχρεώνουν ΚΟΤ ανεξαρτήτως κατανάλωσης ( Η ΔΕΗ έχει κάποιο όριο στην κατανάλωση που είμαι σίγουρη πως θα ξεπεράσω φέτος).
Έχει κάποιος συνδεθεί στην ΚΕΝ;
Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα σας,

Διάβασα σχεδόν όλα τα παραπάνω σχόλια και έχω να πω τα εξής:
Σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι αξίζει κάποιος να αλλάξει τον πάροχο της ΔΕΗ πλέον δεδομένου ότι υπάρχουν πλέον πιο ανταγωνιστικές εταιρίες στην αγορά. Είτε μικρή είτε μεγάλη η κατανάλωση ενός νοικοκυριού/επιχείρισης σίγουρα το όφελος (μικρό ή μεγάλο) υπάρχει. Για όσους δεν το έχουν μπει στη διαδικασία να το ψάξουν είναι εύλογο να γνωρίζουν ότι η μόνη και πραγματική διαφορά είναι στην χαμηλότερη χρέωση ανά κιλοβατόρα που δίνουν οι ιδιωτικοί πάροχοι. Φόροι και Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις παραμένουν ακριβώς τα ίδια σε κάθε εταιρία καθώς αποδίδονται στο Κράτος και δεν τα επιβάλλει ούτε η ΔΕΗ ούτε οι ιδιωτικοί πάροχοι, οπότε αν κάποιος σας πει ότι αυτά θα μειωθούν ή θα αφαιρεθούν είναι ΨΕΜΑ. Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο δίκτυο, τα ρολόγια και την ποιότητα ρεύματος καθώς ο αρμόδιος για όλα αυτά συνεχίζει να παραμένει ο ΔΕΔΔΗΕ και όχι η ΔΕΗ (που πολλοί πιστεύουν). Για βλάβες και για καταμέτρηση των ρολογιών είναι επίσης αρμόδιος ο ΔΕΔΔΗΕ που είναι ο ανεξάρτητος κρατικός φορέας και βρίσκεται πάνω από όλους τους παρόχους (ΔΕΗ και ιδιωτικοί πάροχοι). Για του λόγου το αληθές αν δείτε και έναν λογαριασμό της ΔΕΗ αναφέρει ξεκάθαρα το τηλ. του ΔΕΔΔΗΕ για τέτοια ζητήματα. Η ΔΕΗ όπως και όλοι οι ιδιωτικοί πάροχοι το μόνο που κάνουν ουσιαστικά είναι να σας αποστέλλουν το λογαριασμό και με βάση της καταμέτρηση από τον ΔΕΔΔΗΕ (το 4μηνο) να σας κοστολογούν με βάση τα τιμολόγια τους. Επίσης, όλες οι ιδιωτικές εταιρίες έχουν μηνιαίο λογαριασμό (3 συνεχόμενοι μήνες έναντι και ο τέταρτος εκκαθαριστικός). Θεωρώ ότι είναι και πιο διαχειρίσιμος έτσι. Τώρα όσον αφορά αυτά που ακούγονται π.χ. η τάδε εταιρία άλλα μου είπε και άλλα έκανε, καλό θα είναι ο καταναλωτής να διαβάζει τους όρους της σύμβασης που πρόκειται να υπογράψει. Συνήθως στις εταιρίες που απαιτούν ένα χρονικό διάστημα παραμονής και δίνουν π.χ. 1 ευρώ τη μέρα ρεύμα ή νυχτερινή χρέωση για κάποιους μήνες κλπ, αν αποχωρήσει κάποιος νωρίτερα πληρώνει συνήθως το ποσό των εκπτώσεων που του είχαν κάνει για κάποιους μήνες. Αν σας φοβίζει κάτι τέτοιο μπορείτε να κάνετε και σύμβαση αορίστου χρόνου που δεν σας δεσμεύει. Επίσης κάτι πολύ σημαντικό: Το ότι η ΔΕΗ ή κάποιοι ιδιωτικοί πάροχοι είναι και παραγωγοί ρεύματος δεν τους κάνει περισσότερο αξιόπιστος ούτε έχει να κάνει με τον τελικό καταναλωτή. Διότι όλοι οι πάροχοι (ΔΕΗ και ιδιωτικοί) είτε παράγουν είτε όχι, αγοράζουν το ρεύμα από τον ΛΑΓΗΕ (το χρηματιστήριο του ρεύματος με λίγα λόγια) και το δίνουν σε κάποια ορισμένη τιμή στον καταναλωτή ανάλογα με τα κόστη που έχουν να καλύψουν οι εταιρίες. Η ΔΕΗ θα συνεχίζει να παραμένει ο πιο ακριβός πάροχος λόγω μνημονίου γιατί πρέπει να χάσει υποχρεωτικά το 50% του πελατολογίου της. Αν δεν το καταφέρει φημολογείται ότι είτε θα αυξήσει περισσότερο τα τιμολόγια της είτε θα "πουλήσει" μεγάλο ποσοστό του πελατολογίου της σε ιδιώτες. Οπότε κατά τη γνώμη μου δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιος να μην μπει στη διαδικασία τουλάχιστον να το ψάξει για να φύγει. Τέλος να αναφέρω πως όσοι ανήκουν σε ειδικά τιμολόγια π.χ ΚΟΤ δεν υπάρχει λόγος να φύγουν από τη ΔΕΗ γιατί είναι ακριβώς το ίδιο εκτώς αν υπερβαίνουν συνέχεια το όριο των κιλοβατόρων που τους έχει θέσει ο ΔΕΔΔΗΕ.Αυτά....
Υ.Γ.:Τα αναφέρω όλα αυτά διότι εργάζομαι σε ιδιωτικό πάροχο και έχω μελετήσει το όλο θέμα. Ελπίζω να έλυσα κάποιες απορίες σας. Ευχαριστώ

Unknown είπε...

Κανείς σας δε μίλησε για το ότι οι χαμηλές τιμές ισχύουν μόνο όταν η Οριακή Τιμή Συστήματος (ΟΤΣ) είναι εντός μιας συγκεκριμένης κλίμακας (συνήθως 40 με 60 ευρώ MWh), αν ξεφύγει η ΟΤΣ από το άνω όριο που θέτει η εταιρεία πολύ απλά την πάτησες και μπορεί να πληρώσεις πολύ παραπάνω από τη ΔΕΗ. Τελευταία συχνά πάει πάνω από 70ευρώ/MWh.
Οπότε εκτός της NRG που νομίζω ότι δεν εφαρμόζει όρια ΟΤΣ οι υπόλοιπες απλά δε συμφέρουν. Ακόμα στη ΔΕΗ είμαι γιατί προσπαθώ να διαβάσω τα ψιλά γράμματα των συμβολαίων. Πάντως οι περισσότερες εταιρίες αν όχι όλες είναι απατεώνες. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ πριν υπογράψετε και μην ακούτε τους άσχετους τηλεφωνικούς πωλητές που δε ξέρουν καν τι είναι η ΟΤΣ.

Ανώνυμος είπε...

Δείτε αυτό από το συμβόλαιο της Elpedison για να καταλάβετε τι λέω:
6.1 Ο Προμηθευτής θα αναπροσαρμόζει την Χρέωση Προμήθειας όπως αυτή αναγράφεται στον Τιμοκατάλογο ακολουθώντας τις διακυμάνσεις:
α. Της Οριακής Τιμής του Συστήματος (ΟΤΣ), όπως προκύπτει από τον Ημερήσιο Ενεργειακό Προγραμματισμό και
β. Των Λογαριασμών Προσαυξήσεων 2 και 3 (ΛΠ2, ΛΠ3), όπως παρέχονται επισήμως από τον ΑΔΜΗΕ,
ως εξής:
Εφόσον το άθροισμα που προκύπτει από α) τη μέση ωριαία ΟΤΣ, η οποία υπολογίζεται ως ο μέσος όρος της ΟΤΣ του μήνα κατανάλωσης και των δύο προηγούμενων μηνών, προσαρμοσμένης για τις απώλειες Δικτύου, και β) τη μέση μηνιαία χρέωση για τον ΛΠ2 και τη μέση μηνιαία χρέωση για τον ΛΠ3, παραμένει εντός εύρους 0,045-0,055 €/kWh, η Χρέωση Προμήθειας που θα καταβάλλει ο Πελάτης δεν θα αλλάζει.
Σε περίπτωση που το κατά τα ως άνω οριζόμενο άθροισμα κυμαίνεται άνωθεν ή κάτωθεν του προαναφερθέντος εύρους, τυχόν τέτοια μεταβολή θα αντικατοπτρίζεται ισόποσα στη Χρέωση Προμήθειας για κάθε μήνα.
Η ΟΤΣ προκύπτει σε ημερήσια βάση από τον Ημερήσιο Ενεργειακό Προγραμματισμό, δημοσιεύεται αρμοδίως από τον ΑΔΜΗΕ στη διεύθυνση: http://www.admie.gr/leitoyrgia-dedomena/leitoyrgia-agoras-ilektrikis-energeias/anafores-dimosieyseis-a goras/, ενώ οι χρεώσεις του ΑΔΜΗΕ για τον Λογαριασμό Προσαυξήσεων-2 (ΛΠ-2) και τον Λογαριασμό Προσαυξήσεων-3 (ΛΠ-3), δημοσιεύονται στην διεύθυνση: http://www.admie.gr/leitoyrgia-dedomena/ekkatharisi/ekkatharisi-logariasmon-prosayxiseon/

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι, εν όψει των αλλαγών στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ με την εισαγωγή και περιουσιακών κριτηρίων που ουσιαστικώς θα εξαιρέσει πολλούς από μας από τις ευεργετικές ελαφρύνσεις του (άσχετα που τα εισοδηματικά μας κριτήρια δεν έχουν αλλάξει και συνεχίζουμε να χειμαζόμαστε οικονομικώς...) σκέφτηκα να θέσω κι εγώ τα δικά μου ερωτήματα σ' αυτό το forum μήπως τυχόν και πάρω κάποια ξεκάθαρη απάντηση προκειμένου να επιλέξω σε ποιόν ιδιωτικό πάροχο θα μεταφερθώ. Η κατανάλωση μου ανέρχεται σε 1.250, 1.930 και 990 κιλοβατώρες αντίστοιχα για τα τρία τετράμηνα του έτους (το τσιμπημένο αφορά την καλοκαιρινή περίοδο λόγω κλιματισμού) και πληρώνω πάντα εμπρόθεσμα. Η ερώτηση μου έχει ως εξής: να προτιμήσω να μεταφερθώ σε κάποιον ιδιωτικό πάροχο όταν εξαιρεθώ από το ΚΟΤ ή μήπως καλύτερα πρώτα να δοκιμάσω να ενταχτώ στο νυχτερινό της ΔΕΗ (παρόλο που κάτι τέτοιο θ' αλλάξει τους βιορρυθμούς μου γιατί δεν έχω συνηθίσει να κάνω νοικοκυριό τις βραδυνές ώρες...)? Εσείς θα προτείνατε κάποιον από τους άλλους παρόχους ως φερέγγυο σε όσα υπόσχεται ή θα είμαι για πάντα χαμένη στη μετάφραση των ψιλών γραμμάτων των συμβάσεων που ούτως ή άλλως δε νομίζω πως είμαι σε θέση να κατανοήσω. Με δυό λόγια για κάποιον καταναλωτή που πληρώνει στην ώρα του, υπάρχει ανάμεσα στους διάφορους παρόχους και κάποιος αξιόπιστος για να μεταφέρει τον λογ/σμο του εκεί. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Unknown είπε...

TO IΔΑΝΙΚΟΤΕΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ KWH ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ Κ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΟΧΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ είπε...

Ειμαι προσφατος συνεργατης της ΚΕΝ και ενω εχω ΚΟΤ αλλαξα παροχο. Εγω πιστευω οτι ολές ειναι αξιοπιστες μεχρι αποδειξεως του εναντιον.... Τα τιμολογια δεν εχουν μεγαλες διαφορες ωστοσο δεν βρισκω κανεναν λογο να ειναι καποιος στην ΔΕΗ εκτος αν θελει να πριμοδοτει τους παχουλους μισθους των συνδικαλιστων της. Η ΚΕΝ δινει και πολυ καλα bonous στους συνεργατες της. Να ειχτε ολοι καλα

Ανώνυμος είπε...

Μακριά από την Elpedoson πρόκειται για εταιρεία μεγάλων απατεώνων. Μακριά. Για εξηγήσεις πάρτε με στο 6972261133

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ (ΜΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ)
ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠ ΤΗΝ Δ.Ε.Η. ΥΠΟΘΕΤΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑ!(ΔΗΛ. ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΤΙ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΕ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟ)
ΩΡΑΙΑ ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ!
ΕΑΝ ΟΜΩΣ (ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ) ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟΝ ΠΑΡΟΧΟ, ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΙ ΑΡΑΓΕ ΓΙΝΕΤΑΙ???
ΜΠΟΡΕΙ Ν ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ?????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Ανώνυμος είπε...

Προς απάντηση του προηγούμενου σχόλιου:

Αν έχεις κάνει διακανονισμό στη ΔΕΗ και αλλάξεις πάροχο θα πρέπει να εξακολουθείς να τον τηρείς κανονικά και να πληρώνεις τις δόσεις σου στη ΔΕΗ. Διαφορετικά η ΔΕΗ έχει το δικαίωμα να στείλει αίτημα στον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή της παροχής σου ακόμα και αν έχεις συνάψει συμφωνία με άλλο πάροχο. Αίτημα διακοπής ρεύματος στην παροχή σου μπορεί να σταλεί και παραμένοντας στη ΔΕΗ αν δεν τηρείς κανονικά τις δόσεις σου. Γιατί αν δεν πληρώσεις μια δόση παύει να ισχύει ο διακανονισμός και φαίνεται το ποσό ως ληξηπρόθεσμο στον επόμενο λογαριασμό. Αυτό είναι σίγουρο! Και φυσικά εξαρτάται από το ποσό της οφειλής/διακανονισμού που έχεις αν θα σε αναλάβει και ο νέος πάροχος. Συνήθως οι πάροχοι είτε δέχονται πελάτες με καθόλου οφειλή/διακανονισμό είτε το ποσό αυτό θα πρέπει να είναι μικρό ( της τάξης των 500-600 ευρώ για οικιακά τουλάχιστον - για επαγγελματικά ποικίλλει).

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας όλα τα προηγούμενα σχόλια εγώ δεν έβγαλα συμπέρασμα αν τελικά αξίζει κάποιος να φύγει από την ΔΕΗ. Αν μάλιστα έχει κανονικές καταναλώσεις συν το βραδυνό τότε μάλλον με την αλλαγή παρόχου δεν κερδίζει και πολλά. Η εμπειρία όμως που έχω από την αλλαγή τηλεφωνικού παρόχου από ΟΤΕ σε WIND δεν είναι και η καλύτερη (αδιαφορία, αμφιλεγόμενη ποιότητα και ανύπαρκτο service).Αυτό που κάνουν όλες αυτές οι εταιρείες είναι να σου ρίχνουν το τυράκι για να σε βάλουν στο παιχνίδι και αφού σου αραδιάσουν ένα ματσο χαρτιά που τα υπογράφεις χωρίς να τα καταλαβαίνεις και χωρίς να προλάβεις να τα διαβάσεις, μετά σε χωρεύουν στο ταψί με διάφορα τερτίπια στις χρεώσεις γνωρίζοντας ότι δεν μπορείς να βγάλεις άκρη εκτός αν προσλάβεις τον Λυκουρέζο για νομικό σύμβουλο. Για μένα καλός είναι ο ανταγωνισμός και η ιδιωτική πρωτοβουλία αλλά έχω μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις κρατικές εταιρείες ακόμη και αν είναι ακριβότερες παρά στον κάθε αλεξιπτωτιστή που κοιτάει μόνο το κέρδος. Αλλωστε ό,τι πληρώνεις παίρνεις.

Τινα είπε...

Γεια σας εγώ μεταφέρονται εντός ολίγων ημερών στην Ήρων παραγωγό ηλεκτρικού ρεύματος και όχι μεταπωλητη!μου δίνει νυχτερινό ρεύμα για πάντα ανεξάρτητα τις κιλοβατώρες σε αντιθεση με την δεη που ειναι κλιμακωτα και πάγιο 4.50 τον μήνα σε αντίθεση παλι με την ΔΕΗ που είναι στα 6.50 !ξεκαθαρα και με διαφανεια ουτε ψιλα γραμματα ουτε χοντρα!και με την ερευνα που εχω κανει δεν με συμφερει η δεη επ ουδενη λογο!

Ανώνυμος είπε...

Τίνα μάλλον δεν έχεις δει καλά τους όρους του Ήρων. Ο Ήρων έχει 4,50 ευρώ πάγιο το ΜΗΝΑ ενώ στη ΔΕΗ το πάγιο σου ήταν 6,80 ευρώ το 4μηνο (δηλ 1,70 ευρώ το μήνα). Αν βαλεις 4,50 * 4 (μήνες) βγαίνει 18 ευρώ μόνο το πάγιο.

Ανώνυμος είπε...

Και πάλι συμφέρει την Τίνα...

Unknown είπε...

Σωστος ο φιλος

Ανώνυμος είπε...

Σκέφτομαι και εγω να παω elpedison. Με 0,076 η κιλοβατόρα και 0,066 το νυχτερινό. 1 ευρώ την ημέρα για 4 μήνες(μεχρι 3000κλβ) και μετά 20% εκπτωση στον λογαριασμο για δυο χρόνια. Σε περίπτωση που θέλω να ξαναγυρίσω, εαν δεν μείνω ευχαριστημένος απο elpedison και αφότου τελειώσει το διετές συμβόλαιό μου, πλήρώνω κάτι στην δεη; Σας ευχαριστώ!

ΑΝΤΙΚΕΣ-ΛΑΙΚΗ ΤΕΧΝΗ{www.aggeliopolis.gr } καταστημα " ΠΑΛΑΙΟΠΩΛΕΙΟ " είπε...

Αν έχεις κάνει διακανονισμό με ΔΕΗ και δεν τον πληρώσεις σε όποια εταιρεία και να πας θα στο κόψουν το ρεύμα.Προσφατα συνέβη με μια γνωστή μου Παρότι ο καινούργιος πάροχος τους είχε πει ότι δεν τους ενδιαφέρει αν χρωστάνε ή όχι στην ΔΕΗ όταν τους έκοψαν το ρεύμα η η άντληση του ήταν δεν σας το κόψαμε εμείς αλλά η δεη

Grey Mattets είπε...

Ούτε μήνας δεν πέρασε ..
Ιδού:
AΓAΠHTE ΠEΛATH, ΘA ΘEΛAME NA ΣAΣ ENHMEPΩΣOYME OTI ΣTON ΛOΓAPIAΣMO ME HMEPOMHNIA EKΔOΣHΣ 07/02/18 EK ΠAPAΔPOMHΣ ΔEN EΓINE OPΘOΣ YΠOΛOΓIΣMOΣ THΣ XPEΩΣHΣ ΔHMOTIKΩN TEΛΩN. ΓIA THN AΠOKATAΣTAΣH AYTOY, EXEI HΔH EKΔOΘEI KAI ΣAΣ EXEI AΠOΣTAΛEI ΔIOPΘΩTIKOΣ ΛOΓAPIAΣMOΣ ME HMEPOMHNIA EKΔOΣHΣ 12/01/18. ΓIA THN EΞOΦΛHΣH TOY ΛOΓAPIAΣMOY, ΠAPAKAΛOYME OΠΩΣ ΛABETE YΠOΨH ΣAΣ TO TEΛIKO ΠOΣO ΠOY ANAΓPAΦETAI ΣTO ΔIOPΘΩTIKO ΛOΓAPIAΣMO. AΠOΛOΓOYMAΣTE ΓIA THN ANAΣTATΩΣH.

Αυτό είναι το πρώτο κόλπο.

mitasfigis είπε...

Έκανα το λάθος να διαλέξω για πάροχο μου την ΗΡΩΝ.
Η εταιρία είναι απαράδεκτη. Απο τις πρώτες οφειλές κιόλας ( είναι αναπόφεκτο με τις σημερινές χρεώσεις να είμαστε συνεπείς στις πληρωμές μας), δίνεται εντολή από την εταιρία για την διακοπή του ρεύματος χωρίς ξεκάθαρη προειδοποίηση. Έπειτα το ποσό που απαιτείται για την επανασύνδεση είναι πολύ μεγάλο και όταν πλέον γίνει η κατάθεση του ποσού αυτού, σπαταλάς πολλές ωρες στην αναμονή του τηλεφώνου μέχρι να συνενοηθείς με την εταιρία και να γίενι η επανασύνδεση. Ζητώ επαναληλημένα διακανονισμό των οφειλών μου, ψστε να μπορέσω να αλλάξω πάροχο και με αγνοούν.
Πραγματικά απαράδεκτοι, έχω εγκλωβιστεί.

JohnnieK είπε...

Παντως αν παιρνει καποιος το 15% της ΔΕΗ με εγκυρη εξοφληση δεν συμφερει να παει πουθενα.
Με πηραν απο ΗΡΩΝ με προσφορα ωυχτερινου για ολη την ημερα, κατι που ακουγεται πολυ οικονομικο ΑΛΛΑ κναοντας την αναλυση προεκυψαν τα παρακατω.

Tα ετησια kw που καταναλωνω ειναι 3500 και αρα δινω στην ΔΕΗ 3500Χ0,0946 + ΠΑΓΙΑ 12Χ0,4 = 336 ΕΥΡΩ
Ομως παιρνω την εκπτωση συνεπειας που ειναι 15% = 50 ευρω και το κοστος βγαινει 286 ευρω.

Με ΗΡΩΝ εχω
3500Χ0,0659 = 230
+ 12 Χ 4,5 = 54 (ΧΡΕΩΝΕΙ 4.5 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΝΩ Η ΔΕΗ ΜΟΝΟ 0.4)
ΣΥΝΟΛΟ 294
και με υποχρεωση πληρωμης με παγια εντολη και 24 μηνες συμβολαιο.

Αρα????

Παναγιώτης Αλευράς είπε...

Και εμένα μου τη σπάνε οι φεητζήδες τα άπλυτα κουμμούνια αλλά για να πάω σε ιδιωτική πρέπει να περάσει πολύς καιρός ακόμα όπως και με την τηλεφωνία που χρειάστηκαν κάποια χρόνια για να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ εταιρεία GREEN

Ανώνυμος είπε...

κανεις λαθος..οταν παει πανω απο 2000 κιλοβατωρες ειναι γυρω στα 0.1070...πολυ περισσοτερο δλδ

Ανώνυμος είπε...

Ξεκινησα διαδικασια να παω στην Protergia και μιλησα με εναν πωλητη της και συμφωνησαμε σε ολα οσα μου ειπε. Την τελευταια μερα που μιλησαμε για να καταληξουμε κατεγραψα την συνομιλια μας για να μην μου αλλαξουν κατι στην πορεια και απο την στιγμη και περα που υπαρχει ενημερωση οτι η κληση μας καταγραφεται ειμαι εντελως νομιμος. Κατοπιν αυτου του εστειλα με email την συνομιλια μας για επιβεβαιωση. Οταν μου ηρθαν τα συμβολαια ειχαν στην εγγυηση ενα νουμερο τρελλο που ουδεποτε ειχαμε συζητησει και ουδεποτε ειχα συμφωνησει σε κατι τετοιο. Πηρα τηλεφωνο και μιλησα με τον πωλητη και του εξηγησα να μην μου αρνηθει τι ειχαμε συμφωνησει γιατι ειναι καταγεγραμμενη η συνομιλια μας και την εχει και ο ιδιος. Αρχισε να μου λεει οτι εκανε λαθος και η εγγυηση ειναι αυτη που γραφει στο συμβολαιο η σωστη. Ξεκινας μια συνεργασια δηλαδη με αναξιοπιστια και αντιδικιες για καταστρατηγηση των συμφωνηθεντων. Δεν εχουν καταλαβει οτι στο εμποριο οτι συμφωνησει ο υπαλληλος και λαθος να κανει αναλαμβανει το λαθος η ιδια η εταιρεια. Αν θελει να θεωρειται σοβαρη και αξιοπιστη. Εγω θα προχωρησω σε καταγγελια στην ΡΑΕ γιατι δεν μπορει η Protergia να με θεωρει ηλιθιο και αγραμματο και οτι μου πασαρουν θα το υπογραψω. Εκτος αυτου θα τους γραψω και στις εφημεριδες να μαθει ο κοσμος τι σημαινει Protergia. Οποιος θελει αποδειξεις πολυ ευχαριστως να τις προσκομισω.

Asimakopoulos είπε...

Έμεινα πελάτης στην ΗΡΩΝ για 6 ημέρες. Οι kwh που κατανάλωσα λόγω του ότι πρόκειται για το εξοχικό μου ήταν μηδέν kwh. Το ποσό που με χρέωσαν για 0 kwh είναι 137,43 ευρώ. Για όποιον έχει οποιαδήποτε αμφιβολία μπορώ να σκανάρω τον λογαριασμό. Μην υπογράφετε μαζί τους εάν δεν μελετήσετε ενδελεχώς το τεράστιο πακέτο με τα απίστευτα μικροσκοπικά και δυσδιάκριτα γράμματα που θα σας στείλουν να υπογράψετε.

Taxis είπε...

Τελικά συμφερουν οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος;

Ανώνυμος είπε...

Είναι απορίας άξιο πως οι έλληνες καταστρέφουν ελαφρά τη καρδία την περιουσία τους. Αντί να εναντιωθούν στην υποχρεωτική καταστροφή της ΔΕΗ και εν γένει του συστήματος ενέργειας που πλήρωσαν οι ίδιοι και οι πατεράδες τους συζητάνε αν θα πληρώσουν 5 ευρώ λιγότερο ή περισσότερο. Τα σχόλια εδώ, εκτός της παντελούς απουσίας οικονομικής-κοινωνικής σκέψης, δείχνουν συμπλεγματική συμπεριφορά εναντίον των μισθών υπαλλήλων της ΔΕΗ. Φυσικά είναι λαμόγια πολλοί εξ αυτών. Η ΔΕΗ φταίει ή η νοοτροπία του Έλληνα; Θα πάψει να είναι λαμόγιο αν πληρωθεί από ιδιωτική εταιρεία; Τι συνέβη με τον ΟΤΕ; Πουλήθηκε στους γερμανούς για ένα κομμάτι ψωμί και τώρα διαμαρτύρεστε για τη δυναστεία των γερμαναράδων καπιταλιστών. Τι να πώ. Τίποτε άλλο παρά τη διαπίστωσή μου. Το αβόλευτο λαμόγιο εκδικείται το βολεμένο.
Έχετε ποτέ σκεφτεί γιατί τα μνημόνια υποχρεώνουν τη συρρίκνωση της ΔΕΗ;

Κώστας είπε...

Όλοι εσείς που κατηγορείτε την ΔΕΗ, μόλις ανακοινώση πρόσληψη προσωπικού τρέχετε να υποβάλετε τα χαρτιά των παιδιών σας. Είδατε πολούς παρόχους να κάνουν προσλήψεις; Τούς συγγενείς τους βάζουν να τηλεφωνούν και απο κεί και πέρα μην τον είδατε τον παναή !!!

Unknown είπε...

Προσοχή με την εταιρεία Volton !!
Είμαι εν μήνα στην εταιρεία, και εφαρμόζει τακτικές μετάβασης από την ΔΕΗ τέτοιες που να φενεται ότι στη ΔΕΗ έχω καταναλώσει 0 kW , σε 110 μέρες και 823 KW σε 10 μέρες στη VOLTON!! Αυτό συνεπάγεται ταλαιπωρία για να πάρεις επιστροφή από την ΔΕΗ και ταυτόχρονα υπερβολική χρέωση Υ. Κ.Ω μιας και υπολογίζεται όχι σαν 824 ανά 4 μήνο, αλλά αναλογικά 823 σε 10 μόλις μέρες ! Αυτό σήμαινε 45 ευρώ επιπλέον στον λογαριασμό που το καρπωνεται η εταιρεία VOLTON! Έτσι την πάτησα και τώρα εισπρατω αδιαφορία από μέρους τους! χίλιες φορές ΔΕΗ

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά και εγώ θα συμφωνήσω, 1000 φορές ΔΕΗ!! Συνεργάστηκα με την Watt & Volt για μικρό χρονικό διάστημα και είμαι πλήρως απογοητευμένη απο την συνεργασία μας. Εξαπατήθηκα εξαρχής απο την τηλεφωνική πώληση (μεγάλη προσοχή στη σύμβαση που θα υπογράψετε, μην έχετε εμπιστοσύνη!!) Αυξημένες τιμολογήσεις, πολύ κακής ποιότητας εξυπηρέτηση πελατών κοκ. Έχω στείλει εγγράφως τα παράπονά μου περιμένοντας να μου απαντήσουν με σεβασμό ως πελάτη και εισέπραξα μια μούντζα και μια διαταγή πληρωμής. Μακριά για να μην την πατήσετε όπως εγώ..

ovik είπε...

Για protergia κανεις?

Ανώνυμος είπε...

Παιδια με συγχωρειτε αλλα οι περισσοτερη γραφετε οτι ναναι.

Δίνεται θετικη η αρνητικη γνωμη χωρις να εχετε καταλαβει τιποτα.


Απατεωνες δεν ειναι καμια εταιρεια.
Απλα η καθε μια σας παρουσιαζει ενα προγραμμα με τους δικους της ορους.

Ολες οι εταιρειες εχουν το ιδιο κοστος κιλοβατωρας αναλογα με την ΟΤΣ.

η διαφορες μεταξυ των εταιρειων ειναι μικρες. Το σιγουρο ειναι οτι ειναι φτηνοτερες απο την ΔΕΗ σχεδον σε ολες τις περιπτωσεις.

Επισης τις κιλοβατωρες που σας χρεωνουν ειδικα στους εναντι λογαριασμους τους δινει ο ΔΕΔΔΗΕ και δεν βαζουν αυτες αυθαιρετα οτι γουσταρουν!

Εγω θα σας προτεινω την watt volt γιατι ειναι νομιζω η μοναδικη που δεν σε δεσμευη και δεν εχει ρητρα αποχωρησης.

Επισης ειναι και η μοναδικη που προσφερει και αλλες υπηρεσιες που σκοπο εχουν την εξοικονομηση ενεργειας.

Και τελος για καποιον παραπανω που εγραψε για προσληψεις των ιδιωτικων εταιρειων να τον πληροφορησω οτι η αγορα ενεργειας αυτη την στιγμη ειναι η ποιο ανεβασμενη απο ολα τα επαγγελματα

arxiloxos είπε...

Είμαι στα ΕΛΤΑ.Και πρόσφατα ανακάλυψα ότι "κατά λάθος" μου χρέωσαν τον εξοφλητικο στο3μηνο και όχι στο τετράμηνο
Εποικηνωνησα μαζί τους και αρες Μάρες κουκουναρες.Μετα ειθελα να ξαναγυρίσω στην ΔΕΗ.Εκει μου ζήτησαν ένα σωρό χαρτιά με αποκορύφωμα ηλεκτρολογική μελέτη του ακινήτου,που στοιχίζει κάνα 80ρι,κάτι που καμιά άλλη εταιρία δεν ζήτησε.Τωρα σκέφτομαι για την watt&volt αλλά με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα τελικά όλες είναι ΓΤΠ...

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα με πήραν απο την Protergia (τηλ. 2111032600) και μετά απο μία ώρα συζήτηση μου είπαν ότι θα μου στείλουν το συμβόλαιο με έναν κούριερ για να το υπογράψω. Τους λέω, πώς μπορώ να υπογράψω ένα συμβόλαιο χωρίς να το διαβάσω πρώτα, μου λένε ότι ο κούριερ δέν θα έχει χρόνο να περιμένει. Τούς ζήτησα να μου το στείλουν με email για να το μελετήσω πρίν μου το στείλουν να το υπογράψω και δέν δέχτηκαν σε καμμία περίπτωση. Καλά, αυτά τα ζώα για πόσο ηλίθιους (για να μήν πω κάποια άλλη λέξη) μας περνούν; Θα έπρεπε να ντρέπονται. Αιστάνθηκα ότι με περνούσαν για πολύ μαλ..α.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα με πήραν από την Protergia (τηλ. 2111032600) και μετά από μία ώρα συζήτηση μου είπαν ότι θα μου στείλουν το συμβόλαιο με έναν κούριερ για να το υπογράψω. Τους λέω, πώς μπορώ να υπογράψω ένα συμβόλαιο χωρίς να το διαβάσω πρώτα, μου λένε ότι ο κούριερ δεν θα έχει χρόνο να περιμένει. Τούς ζήτησα να μου το στείλουν με email για να το μελετήσω πριν μου το στείλουν να το υπογράψω και δεν δέχτηκαν σε καμιά περίπτωση. Καλά, αυτά τα ζώα για πόσο ηλίθιους (για να μην πω κάποια άλλη λέξη) μας περνούν; Θα έπρεπε να ντρέπονται. Αισθάνθηκα ότι με περνούσαν για πολύ μαλ..α.

Ανώνυμος είπε...

Για τον Ανώνυμο που έγραψε για τις ΥΚΩ στη Volton... οι σχετικές χρεώσεις αποδίδονται στο κράτος και δεν τις καρπώνεται καμμία εταιρεία. Άρα αυτό που λες δεν ισχύει.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, το σχόλιο της 13 και 14 Ιουλίου δέν ήταν για την Protergia, λάθος έκανα, ήταν για την ELPEDOSON.

Ανώνυμος είπε...

Γνωρίζει κάποιος για την VOLTON ,εαν αξιζει σαν εταιρεία με τις χρεώσεις τις που προωθεί ?

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά,το πάγιο 59 ανά έτος και κτλ ψιλά γράμματα δεν τα ανφερεις;περιεργο;αααα για πες μας και για το +13% φπα.συμφωνω για τους κηφήνες παρελθόντος αλλά εάν εσυ ως ποιο μορφωμένος έκανες τις πράξεις πάγιο 59 ευρώ ανά έτος και Φ.π.α θα έβλεπες ότι απλά τη δίνεις τα ίδια λεφτά.Εσυ της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης Πώς σου ξέφυγε και πιάστηκε μπούφος

Ανώνυμος είπε...

τι χαζα λέτε.....η μέτρηση δεν αλλάζει σε όποια εταιρεια κ εαν είστε....το ρολόι μετρητής είναι της Δεη κ ειναι στανταρ....όλο χαζά ακούω

Ανώνυμος είπε...

Λσθος...ψάξε το

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ

Ανώνυμος είπε...

Για τη VOLTERRA εχει καποιος αποψη?Μετα απο αρκετο καιρο που εψαξα καταληγω εκει,ειναι η μονη εταιρεια που δεν ηθελε αμεση απαντηση ,χωρις παγιο ,χωρις χρονικη δεσμεση και αρκετα χαμηλη χρεωση

Unknown είπε...

31/10/18 Καλημέρα,σήμερα ζήτησα απο την εταιρεία protergia να μου στείλουν γραπτά,προσφορές κ όρους για το ρεύμα που προσφέρουν κ εισέπραξα ένα μεγάλο Όχι..Μόνο τηλεφωνικά λέγονται αυτά,μου είπε η υπάλληλος..τι να πω..

Unknown είπε...

Καλημέρα
Διαβάζοντας όλα τα σχόλια θα ενημερώσω ότι ειμαι στην Protergia εδώ και 15 μηνες. Ειναι λιγο ποιο φτηνη από την Δεη και χρεωνοντας ανα μηνα κανει το εξης για να μην ερχονται όλοι οι λογραριασμοι φουσκωμενοι. Το πρωτο μηνα χρεωνει ολες τις προσθετες χρεωσεις ΥΚΩ ΔΗΜΟ κλπ μαζι με καποιο συμβολικο ρευμα. τον 2ο και το 3ο μηνα χρεωνει εναντι ρευματος και το 4ο σου στελνει τον εκκαθαριστικο. Το τελευταιο καλοκαιρι ειχα 1932 κλβωρες κανονικο και 827 νυχτερινο. Ρευμα 199,95 ευρω ρυθμιζομενες 150,22 ευρω Δημος 51 ευρω φπσ κλπ συνολο 4μηνιας απο 16/3/2018 εως 16/7/2018 510,26 ευρω. τον αντιστοιχο χειμωνα με 3023 κλβωρες κανονικο και 1269 νυχτερινο ειχα 313,74 ευρω ρευμα και 321,03 ρυθμιζομενες. συν ΥΚΩ δημο ΚΛΠ Συνολο χειμωνα απο 16/11/2017 εως 16/3/2018 832,49 ευρω Τα συμπεράσματα δικα σας. Για οποιον εχει προσθετες ερωτησεις το Email μου ειναι stexat@msn.com ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως οι περισσότεροι πάροχοι ενδιαφέρονται να κάνουν συμβόλαια με χρονική δέσμευση, κι όχι ανοικτά.
Αυτό είναι το πρώτο που θα πρέπει να αποφεύγουμε...

Ανώνυμος είπε...

Μην αλλαζεται απο την ΔΕΗ.....υποσχονται πολλα οι διαφορες εταιρειες και στο τελος τρεχεται σαν τους παλαβους να μαζεψετε τα ασυμαζευτα...οποιος φυγει απο την ΔΕΗ και θεληση να επιστρεψει παλι πισω θα τρεχει και δεν θα προλαβαινει απο τα χαρτια που πρεπει να μαζεψει....μην ακουτε λοιπον λογια και περνουν τα μυαλα σας αερα....

Ανώνυμος είπε...

Η ELPEDISON ΜΟΥ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ 25% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΩ 30% ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΑ ΣΤΗ ΔΕΗ.ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΜΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΡΗΤΡΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ 30% ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.ΠΗΓΑ ΣΤΗΝ ELPEDISON ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ 30-40 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018 ΜΟΥ ΧΡΕΩΣΑΝ ΡΗΤΡΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑ 20 ΕΥΡΩ.ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ.ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΠΤΩΣΗΣ 15% ΛΟΓΩ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΕ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ.ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ, ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ.ΤΕΛΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΔΕΗ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ.

Unknown είπε...

Τελικά ρε παιδιά ποια εταιρεία αξίζει για ανοικτό συμβόλαιο, και όχι δεσμευτικο

Unknown είπε...

Περιμένω οποίος θέλει μου απανταει

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως περισσότερο και από το μη δεσμευτικό, είναι το να μην έχει ρήτρα αναπροσαρμογής κλπ το όποιο συμβόλαιο θα κάνει κάποιος.

Ανώνυμος είπε...

Watt+volt απατεωνες. Μαγαζι Ευοσμου.
Κρυφες χρεωσεις στον λογαριασμο.
"Ρητρα κοστους προμηθειας":3,60€ ΤΟΝ ΜΗΝΑ χωρις τον φπα. Χωρις να σε ενημερωσουν. Και μετα σκας και τους τα πληρωνεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ είπε...

GREEN Αύξηση στην τιμή ημερήσιας Kwh από 0,0760 σε 0,0925 χωρίς καμία ενημερωση δηλαδή ίσα με της ΔΕΗ (0,0946).

Unknown είπε...

MHN ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ELPEDISON ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΙΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΝΔΙΚΤΙΚΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙ 1000 Κh ΤΟ ΜΗΝΑ Κ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΗΝΕΤΕ Κ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ 350 Κh EKTOΣ ΟΤΙ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΠΑΝΟ Κ ΣΤΟΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΧ 200 ΚΗ ΔΕΝ ΓΥΝΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΥΤΟ

Ανώνυμος είπε...

Μακρια απο την VOLTON. Aλλα υποσχονται κ αλλα κανουν. Εφυγα απο την ΔΕΗ για καλυτερα κ πηγα στα χειροτερα. Γραφουν στην σελιδα τους οτι ο συζηγος του ιδιοκτητη της παροχης δικαιειται ΚΟΤ εφοσον ο συζηγος ειναι δικαιουχος. Μετα απο 2 μηνες κ ενω μεχρι τοτε μας ελεγαν οτι περιμεναν την σχετικη βεβαιωση απο την ΔΕΔΗΕ οτι ο συζηγος ειναι δικαιουχος του ΚΟΤ, (και πραγματι ειναι με επισημη εγκριση απο το αρμοδιο site με κωδικους taxis) μας ειπαν απο την volton οτι δεν δικαιειται. Mε αποτελεσμα αντι να εχω χρεωση 0,0047 να με χρεωνουν με 0,0089. Ζητησα να γινει αλλαγη στο ονομα που θα ερχεται ο λογαριασμος για να μπορεσει επιτελους να βεβαιωσει η Δεδδηε οτι δικαιουμαι κοινωνικο τιμολογιο, και ενω μου ειπαν οτι θα ερθει εκαθθαριστικος λογαριασμος με τις kw μου στελνουν μια χρεωση που με αναγκαζει να πληρωσω τελη για ερτ και δημο 110 ευρω, δηλαδη για ολο τον χρονο. Με λιγα λογια πληρωσα 209 ευρω για 703 κιλοβατορες που καταναλωσα σε 68 μερες. Εστειλα παλι εγγραφα με το ονομα μου για να ενταχθω στο ΚΟΤ με χαμηλοτερη χρεωση εχει περασει ενας μηνας και ακομα περιμενω. Ωστοσο συνεχιζουν να ερχονται οι λογαριασμοι με διπλασια χρεωση. Ακομα περιμενω να μου στειλουν το δωρο για την εγγραφη μου στην εταιρια τους οπως αναγραφοταν στο συμβολαιο. Μετα απο τρεις μηνες τιποτα. ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

ΤΑΚΗΣ είπε...

είμαι στι volton ένα εξαμηνο…..χαλια….μου βαλαν 20 ευρω ρητρα αναπροσαρμογης...στο συμβολαιο εχω χρεωση 0,073 την κιλωβατορα...αλλα με την ρητρα αναπροσαρμογης φτανει οσο η τιμη της κιλωβατορασ στη ΔΕΗ....το μετανιωσα….

Ανώνυμος είπε...

Volton 30 ευρω επιπλεον ποσο ως ρητρα προσαρμογης. Ντροπη που να απευθυνθουμε καθως δεν τα ελεγαν στο τηλεφωνο

Ανώνυμος είπε...

Σκέφτομαι σοβαρά να κινηθώ νομικά εναντίον της volton κ πιο συγκεκριμένα της υπαλλήλου που αλλά Μ έλεγε κ άλλα εφάρμοσαν. Ενδιαφέρεται κάποιος άλλος να βρει το δίκιο του; Να ρωτήσουμε εναέδικηγορο ναδούμε τι μπορούμε να κάνουμε;

Unknown είπε...

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΗΝ watt & volt ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΔΕΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΆΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ...

Νίκος fly είπε...

Και εγώ έχω πρόβλημα με την volton, αλλά είχαμε συμφωνήσει και αλλά χρεώνουν. Έχω και την αλληλογραφία . Ποιός μπορεί να με βοηθήσει Πως να κινηθώ νομικά?

Ανώνυμος είπε...

Σκέφτομαι να πάω στο φυσικό αέριο Αττικής. Έχει συνεργαστεί κανείς μαζί τους;

Unknown είπε...

Παιδιά τελικά μόνο ΔΕΗ!!!
Μουφα όλες εταιρείες ,άσε που δεν μετράνε καθόλου κ βάζουν ότι ...θέλουν,δεν έχεις άδικο!!! Εγώ είμαι Ήρων κ περνώ το μπούλο!!!
Λαμόγια όλες!!

Unknown είπε...

Εκεί δουλεύεις?? Άσε ρε ...σεταμας...τσ.τσ

Ανώνυμος είπε...

ΝΑΙ ρε μεγαλε μονο ΔΕΗ... χαχαχαχαχαχαχα! ασε ρε λαμογιο και εσυ. Σας χαλασανε την μοστρα οι εταιρειες ε?

Unknown είπε...

Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω για την watt?τη λέει επειδή δεν αντέχω άλλο στην ΔΕΗ

παναγιωτης είπε...

Τελικα αξιζει να φυγεις απο την δεη

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΝ EINAI ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΣΤΗ VATT KAI VOLT ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΑΝ ΣΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ
ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ.

Drummer είπε...

ΜAΚΡΙΑ απο ELPEDISON. Χρεωνουν ΟΤΣ (οριακη τιμη συστηματος) χωρις να σε εχουν ενημερωσει. Στην τελικη σου βγαινει πιο πολλα απ τη δεη. Προς γνωση και συμμορφωση...

Unknown είπε...

Ο δεδηε εξακολουθεί και μετραει,ενημερωσου πρωτα πριν μιλήσεις

Διαμαντης είπε...

Καποιος ας μου πει αν το ΚΟΤ θα ισχυει και στις ιδιωτικες εταιριες συγκεκριμενα για την ΗΡΩΝ.

Απο κει και περα διαβαζοντας ΟΛΑ τα σχολια εχω να σας πω οτι, το ρολοι το μετραει η ΔΕΔΔΗΕ και οχι η ΔΕΗ ή η ΗΡΩΝ ή η protergia ή οποια αλλη εταιρια βαλετε...τις kw τις μετραει παντα η ΔΕΔΔΗΕ!!! οποτε αν προκειψει λαθος στις kw απευθυνεστε στη ΔΕΔΔΗΕ! Επισης ακομα ΚΑΙ στη ΔΕΗ μπορεις να πληρωνεις μηνιατικο λογαριασμο δηλωνοντας ο ΙΔΙΟΣ τις kW ωστε να μην ερχετε ο ΕΝΑΝΤι ανεβοκατεβατος..!

Τωρα, εγω ειμαι στη ΔΕΗ με ΚΟΤ, οι kW μου ειναι 1690 το τετραμηνο. Το ΚΟΤ εχει οριο 1700kw, αν τις ξεπερασεις χρεωνεσε την τιμη της kw κανονικα. Για να μη το ρισκαρω θελω να αλλαξω στην ΗΡΩΝ, σε περιπτωση που ξεπερασω τις kW θελω να χρεωνομαι με 0,065 στην ΗΡΩΝ και οχι με 0,09 οπως η ΔΕΗ. Απο κει και περα, τα περισσοτερα σχολια σας ηταν για 5-10 ευρω διαφορα απο μια ιδιωτικη και τη ΔΕΗ βαζοντας εκτπωσεις και οτι αλλο βρεικατε.. δε θα σταθω εκει ειναι ανουσιο. ***To 0,09 δεν ειναι ακριβες, δε θυμαμαι μετα το 9 τα ψιλα νουμερα.

Αυτο που με ενδιαφερει ειναι.
- το ΚΟΤ μπαινει στην ΗΡΩΝ; και αν Ναι ποσο παει η τιμη της kW με ΚΟΤ;

---σχετικα με το παραπανω, ο αναλυτικος της ΔΕΗ για το ΚΟΤ γραφει: 1690kw x 0,09 = 152 ευρω. Για το ΚΟΤ γραφει: 1690kw x 0,075 = 126 ευρω.. Δηλαδη η εκπτωση εχει ως εξης, 152ευρω ρευμα - 126 ευρω ΚΟΤ = 26ευρω πλήρωνω με την εκπτωση του ΚΟΤ, σαν να πληρωνω 0,015 την kW. Οποτε πως θα διαμορφωθει το ΚΟΤ στην ΗΡΩΝ;

Παπ είπε...

Αυτές οι ιδιωτικές εταιρείες κάνουν ενα μεγάλο κόλπο που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος.σου λένε 0,0626 π.χ. η κιλοβατώρα όμως με οριακή τιμή συστήματος συνήθως 40-60.Δηλαδη αν η χονδρική τιμή προμήθειας αυξηθεί πάνω από 60 αρχίζουν τα κλάματα και οι πρόσθετες χρεώσεις. Οπότε πρόβατα επιλέγουμε εταιρείες χωρίς οριακή τιμή συστήματος.ποιες είναι αυτές;προφανώς η ΔΕΗ και πιθανών τα ΕΛΤΑ που εισήλθαν πρόσφατα στην αγορά ενέργειας.Ολα τα άλλα είναι παραθυμια.

Παπ είπε...

ΔΕΗ κιλοβατώρα 0,0946 με εκπτωση συνέπειας 0,085 και πάγιο τετραμήνου 1,5 ευρώ μονοφασική.
ΕΛΤΑ κιλοβατώρα 0,086 με έκπτωση συνέπειας 0,077 και 1 ευρώ πάγιο τετραμήνου και πιθανόν δεν έχει οριακή τιμή συστήματος και πρόκειται για εταιρεία δημοσίου.

Παπ είπε...

Πάντως αν κάποιος δεν θέλει δημόσια εταιρεία όπως ΔΕΗ ΕΛΤΑ μια καλή εταιρεία είναι η ζενίθ η οποία παρέχει έκπτωση και στη οριακή τιμή συστηματος από όσο ξέρω.δηλαδη η ζενίθ έχει οριακή τιμή 45 μέχρι 55. Αν η μέση τιμή προμήθειας είναι 65 αυτή τη στιγμή νομίζω, τότε 0,065-0,055=0,010. Οπότε αν το τετράμηνο εχεις 1000 kwh , η επιβάρυνση είναι δέκα ευρώ.η ζενίθ συνήθως έχει έκπτωση στο μισό, οπότε πέντε ευρώ παραπάνω στη χρέωση πέραν της τιμής που έχει αυτή τη στιγμή 0,0674.

EKTORAS είπε...

Ειμαι στην VOLTON απο εκει που πληρωνα στην ΔΕΗ 140euro το τετραμηνο πληρωνω τωρα 237 το τετρανηνο οι τυποι ειναι απατεωνες αισχιστου ειδους μακρια απο αυτους.Το προβλημα ειναι πως να ξεμπλεξω γιατι εχουν ποινη 90 ευρω ετσι και φυγεις πριν το 18 μηνο.Θα γυρισω ξανα στην ΔΕΗ τουλαχιστον αυτοι μετρανε το ρολοι.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ.

nikos είπε...

Είμαι εξωτερικός συνεργάτης στην προτεραία οποίος θέλει βοήθεια στο οτιδήποτε σε
σχέση με το ρεύμα μπορεί να μου στείλει ένα μαιλ στο nikolaounikolaos28@gmail.com
Με τα στοιχεία του και θα τον καλέσω όσο ποιο γρήγορα γίνετε να του λύσω όποια απορία έχει

Ανώνυμος είπε...

Μετακινήθηκα από τη ΔΕΗ στη VOLTON στις 13 Φεβρουαρίου 2019. Τέλη Απρίλη πλήρωσα το πρώτο έναντι που ήταν 70€, μια χαρά λέω!!!! 21 Μαίου μου ήρθε εκκαθαριστικός (για 82 ημέρες) και κρατηθείτε, το ποσό ήταν 593€ για 2600KWH. Αν αφαιρέσουμε 102€ της εγγύησης μπορείτε να κάνετε τον υπολογισμό και να κρίνετε. Να ενημερώσω ότι από πέρισυ η ΔΕΗ από τις αρχές Μαίου 2018 μέχρι τη διακοπή το Φεβρουάριο του 2019, έχω πληρώσει για 3660kwh το ποσό των 802€. Δηλαδή για 245 μέρες πλήρωσα στη ΔΕΗ 802€ και για 82 ημέρες στη VOLTON θα πληρώσω χωρίς την εγγύηση το ποσό των 561€. Να συμπληρώσω ότι για το ποσό αυτό το ρεύμα ανέρχεται στα 188€, έτσι τουλάχιστον φαίνεται στο λογαριασμό. Σας αφήνω τα παραπάνω στην κρίση σας και στην κρίση που θα πάθετε.

Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμος: δηλαδή, πλήρωσες για 2600 KWh 188 ευρώ. Αυτό κάνει με ένα γρήγορο υπολογισμό 0.07231/KWh. Για αντίστοιχη κατανάλωση στη ΔΕΗ θα πλήρωνες 2600*0,10252=267 ευρώ, δηλαδή 80 ευρώ παραπάνω. Άρα πού ακριβώς είναι το πρόβλημά; Οι λοιπές χρεώσεις και φόροι, τέλη κτλ είναι καθορισμένα με νόμο για όλους...

Ανώνυμος είπε...

Πληρώνεις

Ανώνυμος είπε...

Η ELPEDISON EINAI ΠΡΑΓΜΑΤΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ....ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ.....ΧΕΩΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ.....ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ....ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ..... ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.....ΤΡΕΛΛΗ ΑΠΑΤΗ......

Unknown είπε...

Φίλε άσε τις μαλακιες που σε χρέωσαν 3000 κιλοβατώρες παραπάνω.. καταρχήν δεν κάνει τη μέτρηση ο πάροχος που είδε τώρα αλλά η δεδηε...μαλλων βάλτος είδε.. Κάνε ανάρτηση παλιό λογαριασμό από τη ΔΕΗ και ένα του τωρινού παρόχου να σε πιστέψουμε..αλλα μάλλον δεν θα το κάνεις...

Unknown είπε...

Από ότι κατάλαβα από όλα αυτά το καλύτερο είναι η ρευματοκλοπη,έτσι και αλλιώς κάποια στιγμή θα στο κόψουν με όλα αυτά που θα χρωστάς,ας το ρισκάρεις και όσο πάει,κλέφτες αυτοί, υποχρεωτικά κλέφτης και εσύ χαχαχαχα

Unknown είπε...

Μπράβο και μακάρι να το κάνεις

Unknown είπε...

Μετά από όλα αυτά που διάβασα ανέβαλα την σύμβαση που θα υπεγραφα αύριο κι αυτό γιατί όντως δεν μπορώ να καταλάβω τους όρους της σύμβασης έτσι όπως τα γράφουν...

Unknown είπε...

ΕΧΩ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ WATT + VOLT ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΗΔΑΜΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΣΤΙΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΠΕΡΙΠΟΥ -40%. ΕΓΓΥΗΣΗ ΜΗΔΕΝ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΠΟΥ ΣΠΑΕΙ ΣΕ 30 ΜΕΡΕΣ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΔΩΡΟ ΚΑΡΤΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΑΧΡΙΑΣΤΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ;

Unknown είπε...

Σε ευχαριστούμε! Από τις πιο σοβαρές και ολοκληρωμένεςαπαντήσεις

Captain A. Tankerman είπε...

Προσοχή!!! Την πάτησα. Μηνιαίο πάγιο 3.90Ευρώ και από 15 Ιουνίου 5.50Ε.που ισοδυναμεί ή υπερβαίνει την έκπτωση 30%. Άσε που ανησυχείς να μην ξεπεράσεις την συμφωνημένη 4μηνιαία κατανάλωση π.x.. 2000 KWh

Ανώνυμος είπε...

Γοα σε όλους.
Το θέμα δεν εμπεριέχει πολιτική αλλά καθώς πολιτική είναι όλα στη ζωή μας, ας μην έχουμε παρανοήσεις.
Λοιπόν...ο ιδιώτης πάροχος, ως επιχειρηματίας ζητά το κέρδος. Το κέρδος όμως έρχεται με την δημιουργία υπεραξίας του προιόντος. Αρα με απλά μαθηματικά αν αγοράζεις 10 και πουλάς 9,8 απλά...χάνεις. Το κόλπο στην περίπτωση της χώρας μας είναι απλό.
Με εντολή της αγαπημένης μας Ευρώπης (ο κουμανταδόρος με τις ευλογίες μας) γίνεται συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης του δημόσιου οργανισμού προς όφελος του ιδιώτη. Ο εκβιασμός της μνημονιακής ελίτ για πτώση 50% στην πελατειακή της δύναμη, είναι μια απολύτως αντισυνταγματική πρακτική. Με το ζόρι στον ιδιώτη. Ε ΟΧΙ.
Πέραν αυτού, αν τουλάχιστον ο κάθε ιδιώτης είχε τσίπα να συμπεριλάβει στην επιχειρηματική του προσπάθεια εκτός από το φυσικό κέρδος και την σκεπτική της ενασχόλησης με προσφορά ενός αναγκαίου αγαθού για όλους, τα πράγματα θα ήσαν ίσως λίγο καλύτερα. Όμως η μοναδική σκέψη είναι το χρήμα και η μοναδική πρακτική προσέλκυσης του πελάτη είναι η μερική εξαπάτησή του με γλυκόλογα αρχικά και εν συνεχεία η αυθαιρεσία στην αντιμετώπιση του τιμολογιακού μηχανισμού προς αυτόν.
Οσο και αν σερβίρουν το δόλωμα, ας μην είμαστε επιρρεπείς στο δάγκωμα. Η μέχρι τώρα εμπειρία από τον ιδιώτη εκτός πολύ ολίγων εξαιρέσεων (που είναι αρκετά μικρής ακόμα χρονικής διάρκειας συνδέσεις για να έχουμε καθαρή εικόνα) δείχνει οτι ουδείς πάροχος δεν αξίζει εμπιστοσύνης. Δεν υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι. Ολοι είναι επιχειρηματίες και ο νούς τους είναι μόνο το κέρδος, εκμεταλλευόμενοι την καθοδηγούμενη από την Ευρωπαϊκή ελιτ αγορά του αγαθού της ενέργειας. Ενός αγαθού που μαζί με το νερό και την υγεία θα έπρεπε να είναι αποκλειστικώς παρεχόμενα από το κράτος σε κόστη που θα κάλυπταν όχι κερδοσκοπία αλλά το κόστος της παραγωγής-διάθεσης και βελτίωσης των υποδομών. Όταν όμως αυτά τα αγαθά γίνονται μέσα κερδοσκοπίας, η άνοδος των τιμολογίων είναι μονόδρομος. Ας στηρίξουμε την ΔΕΗ, που ναι μεν ως Ελληνική κρατική επιχείρηση βρίθει λαμόγιων και κηφήνων, όμως είναι ΔΙΚΗ μας αφου με τα χρήματά μας έχει δημιουργηθεί, αυτή παράγει το αγαθό που οι άλλοι καρπώνονται, και που τεχνηέντως προσπαθούν με νόμους και αντισυνταγματικές μεθόδους να απαξιώσουν. Η ΔΕΗ είναι δημιούργημα του λαού και κανένα λαμόγιο πολιτικός ή συμφέρον δεν πρέπει να παίζει με την περιουσία μας. Και μόνον ο νόμος για τον περιορισμό του πελατειακού ποσοστού της ΔΕΗ στο 50% αρκεί για μένα να γίνει βάση για την άρνησή μου να πάω σε άλλο ιδιώτη πάροχο. Το κόλπο βρωμάει πουστιά καπιταλιστική. Σημειωτέον... ΔΕΝ έχω καμία σχέση με την ΔΕΗ. Είμαι απλός καταναλωτής και απλά την γνώμη μου καταθέτω.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΩΤΟΣ είπε...

ειμαι στον ηρων1 τετραμηνο και ηδυο πρωτη λογαρισμοι ηταν περιπου τησ δεη τωρα εγω την καταμετρηση και την στελνω οπρωτοσ λογαριασμοσ ηταν 42,68 πολυ καλα να δω και την συνεχειακαι θα σασ πω !!!

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ας μου πει κάποιος με σιγουριά για τη watt - volt ..είναι όντως απάτη;;;

Unknown είπε...

Δεν φταίνε η εταιρίες???? Μα τη λέτε αυτοί ευθύνονται για την εκπαίδευση του πωλητή άρα 100% ευθύνη έχουν η εταιρίες....απατεώνες!!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΕΝ ...Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΑΤΗ.ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΑΚΟΥΣΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ

Ανώνυμος είπε...

σημερα,μαθηματικα υπολογισμενα η ΕΛΙΝ κ η ΕΛΠΕΝΤΙΣΟΝ εχουν την χαμηλοτερη χρεωση για κατηγορια Γ1Ν-χωρις φυσικα να ειμαι πελατης,απλα ως ερευνα αγορας.
Τα παραπνω μπορουν ευκολα να υπολογιστουν απο τον τσιγγουνη tsi.gr
Eντυπωση μου κανει πως οι περισσοτερες εταιριες ειναι ουσιαστικα ακριβοτερες(& πολλες με πολυ μικρη διαφορα απο τη ΔΕΗ)
,και απορω πως πολλοι καταναλωτες τις επιλεγουν.
Ειναι αποριας αξιον πως ξεγελιεται ο κοσμος και νομιζει κανει οικονομια ενω αυτο δεν ισχυει.

Ανώνυμος είπε...

Τι εννοείς για την ΚΕΝ;

Ανώνυμος είπε...

https://www.tsig.gr/lang-el/electricity

Michael είπε...

Και το σκέφτομαι για watt and volt

Βεργουλης είπε...

ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ..ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΠΑΠΟΥ.ΚΑΛΛΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΟΤΗ ΚΟΨΙ Η ΚΕΦΑΛΑΣΑΣ ..ΔΟΥΔΗΣ ΧΑΡΙΖΗ ΚΙΧ...

Becky είπε...

Τους 3 πρώτους μήνες ικανοποιημένη. Το περισσότερο που είχα πληρώσει ήταν 100 ευρώ ως την ημέρα που έλειπα 2 μήνες λίγο διακοπών το καλοκαίρι. Και μέσα σε αυτούς τους μήνες είχα πατήσει 4 φορες το πόδι μου στο σπίτι και ο λογαριασμός ήρθε 400 ευρώ... Γιατί? Κανείς δεν ξέρει... Και που πήρα τηλέφωνο δεν έβγαλα άκρη Έχουν τον τρόπο τους αυτοί

Unknown είπε...

Είσαι ευχαριστημένος;;

Ειρηνη είπε...

Παιδιά στην προτεργια πληρώνεται εγκυηση???

Simos είπε...

Οι περισσοτεροι μιλατε αναλογα κατα ποσο καταλαβατε και κατα πως σας μιλησε ο κος ηη κα της καθε εταιρειας ,απολατε μια κοτσανα αναλογα με τον εκνευρισμο σςα και οποιον παρει ο χαρος.
α) Παγια τακτικη των ιδιωτων ειναι να δινουν στην ΔΕΔΗΕ μικροτρερη ενδειξη το μετρητη για να καρπωνονται την διαφορα και αυτο γινεται κατα την μεταβιβαση απο την ΔΕΗ στον ιδιωτη, οπως καταλαβαινεται ενω ο πρωτο λογαριασμος εξοφλησης απο την ΔΕΗ ειναι χαμηλος ο εξοφλητικος που ερχεται απο τον ιδιωτης ειναι αυξημενος καθ'οτι εκλεψε την ΔΕΗ αλλα στην ουσια ωφελημενος ο ιδιοκτητης καθ'οτι η χρεωση ειναι μικροτερη.
β) μην υπογραφεται συμβολαιο με χρονικη δεσμευση και να σας το υπογραμιζουν να φαινεται γιατι γινεται βαρετο να διαβαζεται το κατεβατο.
γ Μερικες εταιρειες κανουν εκπτωση οταν εξοφλειται ο λογαριασμος μεσω συγκεκριμενης τραπαζας,καλυτερα να σας κανουν την εκπτωση χωρις Τραπεζα
δ) Να σας διευκρινιζουν οταν λενε δωρο 50 Ευρω στον πρωτο λογαριασμο γιατι μετα ερχονται και λενε οτι τα 50 ευρω ειναι για οσους δηλωσουν δυο μετρητες.
ε)Μην δεχτειτε οριο στην καταναλωση η συμφωνημενη τιμη να ειναι ανεξαρτητου καταναλωσης (νυχτερινη)
ζ)Να βαζουν τον ορο οτι δεν θα κανουν καμια αυξηση προφασιζομενοι οτι δηποτε του βολευει ηηη τουλαχιστον να δεσμευονται για τα επομενα δυο χρονια (σε περιπτωση που κανουν αυξηση μετα το περας του οριου δυο χρονων αλαζετε παροχο αν δεν σας αρεσει)
η) Να μαθετε ολοι να μετρατε τις ενδειξεις του μετρητη και τις κρατησεις που κανεις μας δεν γλυτωνει για να μην γραφετε οτι σας καπνισει

Unknown είπε...

Πώς
Μπορώ να επιστρέψω από προτεργια

ξανά στη
ΔΕΗ??

Ανώνυμος είπε...

Είμαι στην ΚΕΝ από τον Ιανουάριο του 2018 .Δίνω κάθε 25 του μήνα την ένδειξη του ρολογιού ιντερνετικά στην εταιρεία.Περσι πέρασα φυσικό αέριο ατομικό..Οι λογαριασμοί κατέβηκαν εντυπωσιακά ..Πληρώνω κάθε μήνα από 39-69 ευρώ συνολικά εκκαθαριστικό λογ/μο..και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη Για 90 τετραγωνικά .Κουζίνα πλυντήριο ηλ.συσκευες στο φουλ..Μόνο τον Ιούλιο μου ήρθε 75 ευρώ μηνιαίος λόγω αιρ κοντισιον.Πολυ καλή εξυπηρέτηση πληρωμή μέσω ίντερνετ μέσω του My Ken

Unknown είπε...

Γειά σας Σκέφτομαι να φύγω από την ΔΕΗ και να πάω στην volton. Τελικά συμφέρει η όχι. Θα ήθελα μια απάντηση παρακαλώ. Αν κάποιος γνωρίζει σχετικά το θέμα..!!!

giouri είπε...

Ήδη η δεη ετοιμάζεται να μειώσει και αυτή τα τιμολόγιά της...Καλο είναι να περιμένουμε...

Ανώνυμος είπε...

Πήγα στην Ηρων και όσα πλήρωσα εκεί σε τρεις μήνες γιατί τόσο έμεινα, στη ΔΕΗ τα πληρωνα σε τεσσερις. Όταν τους έπαιρνα τηλέφωνο για να μου εξηγήσουν για τις μεγάλες χρεώσεις μου έλεγαν "Καλά κυρία μου, μη κάνετε έτσι και παθετε και τίποτα". Στα τηλέφωνα δεν τους έβρισκα, τελικά ξανά γύρισα στη ΔΕΗ, είναι πολύ πιο αξιόπιστη.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ Η ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ WATT+VOLT, ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΔΙΟΤΙ ΔΙΝΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ ΘΑ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΟΠΟΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΧΩ ΑΜΕΣΗ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΜΟΥ ΣΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΙΣΩ ΕΑΝ Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΕ ΤΗΝ WATT+VOLT

Unknown είπε...

Elpentison 8 mhnes twra .24wres vyxterino.Glitwneis lefta eidika se polles kllobatwres.

Unknown είπε...

H timh ths kilwbaywras me oles tis xrewseis mesa(foroi.dhmos dedhee k.t.loipa kymainetai metaξy 10 kai 12 lepta me ELPENTison .ME Th DEH 17 ews 21 LEPTA.OK kerdos kalo gia ftwxopoihmenoys

Unknown είπε...

30 EYRW to mhna exw glitwsei pros to paron me elpentison sto 8mhno peripoy.

Unknown είπε...

To kleidi ths ypueshs telika einai sth timh ths kilobatwras kai sto pagio poy prodferoyn.tipotaALLO
OLA TAAlla einai idiwes xrewseis me deh.dhladh glitwneis lefta mono apo thn katanalwsh

Unknown είπε...

H elpentison den moy ekane kamia ayjhsh, logw timhs OTSYSTYMATOS.,stoys 8 mhnes.

Ανώνυμος είπε...

Elpedison έχει ΟΤΣ και την ονομαζει Ρήτρα αναπροσαρμογης στην δεύτερη σελίδα κάτω απο τον πινακα Α ΧΡΕΩΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

Simos είπε...

Γυρναω ΔΕΗ .....δυο εταιρειες εχω αλλαξει και τελικα με παραμυθιαζουν εσυ που λες οτι δεν σου εκανε αυξηση κοιτα τι χρεωση σου κανει για να μην κανει αυξηση ενω αν εοχες τιμη νυχτερινου θα εβλεπες μια μικρη διαφορα....πηγα στην αλλη που ειρωνευεται και ενω λειπω στο εξωτερικο και τους εχω ειδοποιηση οτι το πορτονι ειναι κλειστο και αν θελουν τους περναω τις ενδειξεις που λαβαινω σε φωτο απο τον γειτονα που του εχω αφησει το κλειδι, αυτοι αδιαφορουν και μου περνουν στον λογαριασμο τον μεσο ορο του περασμενου χρονου ενω λενε οτι δεχονται και τηλεφωνικα ενδειξεις , λενε και το αλλο οτι για να της περασω στο συστημα θα μου στειλουν μηνυμα στο τηλ για να μπω ,Ψεμα ποτε δεν εχω λαβει μηνυμα και επιχειρηματολογουν οτι το συστημα αναβαθμιζεται ομως την εκπτωση που 45% την καρρπωνονται καταλληλα

Ανώνυμος είπε...

φίλε Σίμο δεν έχεις δίκιο σε αυτά απου λες. Οι εταιρείες δεν μπορούν να ξέρουν εάν το σπίτι είναι κλειστό η όχι γιατί ο ΔΕΔΔΗΕ στέλνει την ένδειξη κάθε 4 μήνες.
Τώρα στην watt volt που είμαι εγώ μπορείς και στέλνεις όποτε θέλεις ένδειξη και σου βγάζουν εκκαθαριστικό.

Τέλος , εάν πας πίσω ΔΕΗ μπορεί ο έναντι λογαριασμός να σου έρχεται λιγότερα αλλά στο 4μηνο θα χρεωθείς με 0,110 /kWh αντί 0,070 η 0,080 ανάλογα. χαμένος θα είσαι

Ανώνυμος είπε...

Πήγα στην ELPEDISON τον Νοέμβριο του 2020. Με επιβεβαίωσε ο υπάλληλος ότι το τιμολόγιο θα περιλαμβάνει την τιμή για κάθε KWh (νυχτερινό ημερήσιο) 0,06390 και τοις γνωστές λοιπές χρεώσεις. Τον ρώτησα σίγουρα δεν υπάρχει καμία άλλη επιβάρυνση και μου απάντησε σίγουρα, μόνο την εγγύηση 120 ευρώ που θα φανεί στα δύο πρώτα τιμολόγια από 60 ευρώ.
Με κορόιδεψε βέβαια γιατί σε κάθε τιμολόγιο προσθέτουν μια ρήτρα προσαρμογής που ανεβάζει την τιμή του KWh 0,09325 σχεδόν σαν της ΔΕΗ.
Εννοείται ότι είμαι σε διαδικασία να φύγω. Επικοινώνησα με την ΕΚΠΟΙΖΩ και μου είπαν να συμπληρώσω κάποια φόρμα καταγγελίας συμβάσεως και να την στείλω για να έχω την κάλυψη που δικαιούται ο καταναλωτής.
Αν και ενημερώθηκα από άλλη εταιρία ηλεκτρικού ρεύματος ότι έχω δικαίωμα να αποχωρήσω χωρίς καμία επιβάρυνση αρκεί να έχω εξοφλήσει την κατανάλωση ρεύματος στον προηγούμενο πάροχο.
Έχει κανένας εμπειρία από παρόμοια περίπτωση?
Επίσης αν υπάρχουν πληροφορίες για την NRG Ενεργειακή Α.Ε. θα με ενδιέφερε να μάθω.

Πάροχοι Ρεύματος είπε...

Ασχολούμαι εδώ και χρόνια με τους πάροχους ηλεκτρικής ενέργειας ως σύμβουλος επιχειρήσεων. Η δική μου εμπειρία μου λέει το εξής. Μην βιαζόσαστε να αλλάξετε πάροχο ρεύματος. Όλες οι εταιρείες σου λένε μόνο τα θετικά. Έτσι ακούς τα πλεονεκτήματα τους για να σε πείσουν, όπως συμβαίνει με κάθε εταιρεία που διαφημίζει το προϊόν της. Αυτό που συμβουλεύω τον καθένα και την καθεμία είναι να κοιτάξει πέντα πραγματάκια πριν αλλάξει πάροχο.

Για την σύγκριση προμηθευτών ρεύματος και τις χαμηλές τιμές που προσφέρουν απαιτείται να αφιερώσετε λίγο χρόνο λοιπόν:

• Ελέγξτε όλα τα δεδομένα και τις λεπτομέρειες.
• Πάρτε προσφορές από όσους περισσότερους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος μπορείτε.
• Πάρτε μία δεύτερη γνώμη από κάποιον γνωστό σας.
• Σκεφτείτε κατά πόσο είναι συμφέρουσες οι προσφορές με κριτήριο τη δική σας κατανάλωση σε ρεύμα.
• Ζητήστε διευκρινήσεις σε όσα θέματα δεν καταλαβαίνετε.
• Ρωτήστε να μάθετε τι γίνεται στην περίπτωση που δεν υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής του λογαριασμού.


Εκτός από τις οικονομικές τιμές, τις εκπτώσεις και τις προσφορές θα πρέπει να αξιολογήσουμε και κάποια άλλα στοιχεία του προμηθευτή όπως:
• Τις προσφερόμενες υπηρεσίες (υπηρεσία εξυπηρέτησης, συχνότητα αποστολής λογαριασμών, τρόπους πληρωμής).
• Την ελάχιστη διάρκεια του οικονομικού συμβολαίου.
• Το κόστος (εάν υπάρχει) σε περίπτωση που θέλουμε να διακόψουμε τη σύμβαση πριν τη λήξη της.
• Τους όρους και το ύψος καταβολής της "εγγύησης πληρωμών".
• Ενεργοποίηση υπηρεσίας μετά την υπογραφή του συμβολαίου.

PLATYPUS είπε...

WATT+VOLT ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΝΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΜΜΟΥΘ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΑΙΜΟΥ ΕΞΩΔΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟ ΤΑΧΑ ΑΠΟ ΔΕΔΗΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΚΟΒΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ(ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΔΙΑΚΟΠΤΗ, ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΟ ΚΟΥΤΙ). ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΣΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΑΓΟΡΆΣ. ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

HellKat είπε...

Οι εταιρείες λένε στους πωλητές τι να πουν.....

HellKat είπε...

Protergia ε? Και εγώ το ίδιο, στην αρχή 48-50€ το μήνα, ο πρώτος εκκαθαριστικός τον 4ο μήνα 100€ λέω οκ εκκαθαριστικός είναι. Μετά άρχισαν τα παράξενα που άρχισαν να .ου στέλνουν και έναντι 100€....λέω μπααα
Άλλαξα πήγα elpedison, περιμένω να μου έρθει ο πρώτος λογαριασμός εκεί και τα κερατιάτικα της protergia για την αποχώρηση....

HellKat είπε...

Ο ΔΕΔΗΕ μετράει και τους δίνει τιμές και στον τέταρτο μήνα που είναι εκκαθαριστικός έρχονται κερατιάτικα. Έχουν το καλό όμως ότι μπορείς να ανεβάζεις τις τιμές απ' το ρολόι εσύ για να σου στέλνουν ακριβή λογαριασμό κάθε μήνα.

lll είπε...

ΕLPEDISON η μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ. Χρεώσεις που φτάνουν στον ουρανό. Η χειρότερη εταιρεία.Με τσάκισαν στους λογαριασμούς.

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ.ΓΙΑ 20 ΜΕΡΕΣ ΟΥΤΕ ΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Κ ΗΡΘΕ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΛΟΓ.152Ε ΜΠΑ ΛΕΩ ΛΑΘΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ..ΡΗΤΡΕΣ ΚΛΠ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ Κ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΩ ΑΛΛΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.ΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΠΑΡΕΙ ΑΝ ΦΥΓΩ? ΑΝΕΡΓΗ ΕΙΜΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ.ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ

Unknown είπε...

Lol
χαχα!!!

Simos είπε...

Καθηστε ΔΕΗ αν φυγετε θα ψαχνοσαστε

sakis είπε...

ΚΛΕΦΤΕΣ , ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ μάλλον είναι για φούντο και κάνει κυκνιο ασμα με υπερβολικά φουσκωμένους λογ/σμους
Πλήρωσα για 125 μέρες 1231 ευρώ για 3175 KW ( στον εκκαθαριστικό 750 ευρώ . Το καλό το κρατούσαν για το τέλος ) .Στο τηλέφωνο μου λένε εχει πέσει το σύστημα και δεν βλέπουν την καρτέλα μου . ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ .
ΧΡΕΩΣΑΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ 59 ευρω για να έχω χαμηλή κιλοβατορα για τον επόμενο χρόνο.
Μέσα σε 2 μέρες τα πλήρωσα και ξανά πίσω στη δεη στα σταθερα προγραμματα .
ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ στις αρμόδιες υπηρεσίες ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑ για τον τελικο λογ/σμο που θα έρθει ., https://gr.revieweuro.com/attica/watt-and-volt-1031531

ΛΕΥΤΈΡΗΣ είπε...

Έχω και εγώ θέμα με την valt kai volt 3 χρόνια είμαι.. Τον 1 χρόνο ήταν καλά μετά το 2 χρόνο που μας έβαλαν να κάνουμε νεο συμβόλαιο τα είδα όλα!! Εκεί που πληρώναμε τον 1 χρόνο 70 και 60 ευρώ 2 χρόνια τώρα μέχρι και τώρα που σας τα λέω πληρώνουμε κάτι τρελά πόσα όπως 150 ευρώ έναντι και εκκαθαριστικα πάνω από 250 ευρώ το αστείο είναι πώς τα Χριστούγεννα του 2021 πλήρωσα 75 ευρώ και είχα απορία μήπως έγινε θαύμα? Τον Ιανουάριο του 2022 τον μήνα που πέρασε δηλαδή μάς ήρθε μήνυμα στο κινητό ότι πρέπει να πληρώσουμε 245 ευρώ ΕΝΑΝΤΙ!! μακριά από αυτή την valt kai volt γιατί μετά από αυτό εγώ θα φύγω το ίδιο και ο αδερφός μου που αυτός είναι σε άλλο σπίτι με δικιά του οικογένεια δουλεύουν από το πρωί μέχρι 20:00 και τους έρχεται κάθε μήνα να πληρώνουν 130 ευρώ και εκκαθάριση πάνω από 180 ευρώ ΜΕΓΆΛΗ ΑΠΆΤΗ

Αριελσ είπε...

Ευτυχώς που διάβασα όλα τα σχόλια σας γιατί ήμουν έτοιμη να υπογράψω συμβόλαιο Πράγματι είναι απατεώνες Όλοι κάνουν παράπονα για όλες τις εται ρειες τον πρώτο χρόνο χαίρονται και μετά τρώνε χαστούκια Παραμένω στην ΔΕΗ τουλάχιστον δεν το κόβει έτσι ευκολα!!!!

Simos είπε...

Μην σας μπερδευουν με την τιμη της κιλοβατωρας ,η τιμη ουτως η αλλως ειναι φθηνη, η απατη ειναι σε χρεωσεις που αναφερονται στα ψιλα γραμματα και που δινουμε το δικαιωμα στην εκαστοτε εταιρεια να κανει υπογραφοντας το συμβολαιο μιας και ολοι μας βασιζομενοι στα διαφημιστικα σποτ ηηη στα λεγομενα καποιου εξωτερικου συνεργατη ο οποιος μετα αλλαζει σταση και ποιος τον κυριο ειδε.Η εκποιζω που υποτιθεται οτι δημιουργηθηκε για να στηριξει τον καταναλωτη και να δημιουργει ισσοροπιες ειναι μερος του συστηματος δεν βοηθαει σε τιποτα πριν την υπογραφη του συμβολαιου σου λενε απλα προσεχε τι υπογραφει και μετα σου λενε δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα αφου υπεγραψες ακομα και σε καταφανερη απατη εκ μερους των ιδιωτων

Αγις Νικολής Λυδάκης είπε...

Αποψή μου Δεή ειναι καλύτερα.. Ελπεντισον και πρωτέργεια που ήμουν...χρεώνανε τρελλά ...άσε και το σπουδαιότερο..οσο ήμουν δεη πλήρωνα κάθε 2 μήνες και είχα το κεφάλι μου ήσυχο...από τοτε που έφυγα...συνεχώς ασχολούμε με το τι χρεώνουν και πως το χρεώνουν...το σκυλομετάνοιωσα..που εφυγα από δεή..

Δημοσίευση σχολίου