Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Ας μιλήσουμε για ποτήρια κρασιού που δεν σπάνε

Τα άθραυστα ποτήρια κρασιού συνήθως δεν είναι κατασκευασμένα από πραγματικό γυαλί αλλά από άλλα υλικά όπως  καλής ποιότητας πολυεστέρα.

Οπότε θα λέγαμε ότι είναι πιο κοντά στο...
ακρυλικό παρά στο κρύσταλλο ή στο γυαλί.  Ενώ συνήθως είναι ποτήρια που ανήκουν στην κατηγορία Indoors/outdoors, είναι αρκετά κομψά για να τα χρησιμοποιήσουμε μέσα στο σπίτι για ένα καλό δείπνο αλλά και πρακτικά ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε για σερβίρισμα έξω στον κήπο. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε πισίνες, παραλία, beach bars κ.ο.κ.

Ανθεκτικά ποτήρια κρασιού

Τα unbreakable-άθραυστα ποτήρια (που δεν σπάνε ποτέ) δεν είναι το ίδιο με τα ανθεκτικά (που σπάνε αν το επιδιώξεις). Αυτά που ονομάζονται ανθεκτικά ποτήρια κρασιού (break-resistant) φτιάχνονται από γυαλί αλλά εμπλουτίζονται και με άλλα υλικά για να γίνουν πιο ανθεκτικά στο σπάσιμο. Αυτά τα ποτήρια είναι ιδανικά για τις καθημερινές ανάγκες σερβιρίσματος και αρκετά κομψά για ένα επίσημο δείπνο, γιατί είναι σχεδόν άθραυστα από φυσιολογική φθορά. Έτσι, αν ένα τέτοιο ποτήρι πέσει πάνω στο τραπέζι κατά την διάρκεια του γεύματος, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα σπάσει. Όμως,  θα σπάσει,  αν πέσει σε πλακάκι ή μια σκληρή εξωτερική επιφάνεια, γιατί δεν συνίσταται για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.


 http://www.krasiagr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου