Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Τίτλοι τέλους για τα βιβλιάρια καταθέσεων


Όλα ηλεκτρονικά έως τα τέλη του έτους

Στην κατάργηση των βιβλιαρίων στους λογαριασμούς καταθέσεων μέσα στους επόμενους μήνες θα προχωρήσουν οι τράπεζες, με στόχο την εξοικονόμηση κόστους.

Αντί της ενημέρωσης του βιβλιαρίου οι πελάτες τους θα μπορούν να ενημερώνονται..
είτε από τα ΑΤΜ ή από τα εναλλακτικά δίκτυα για τις κινήσεις του λογαριασμού τους.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρει το moneyonline.gr, οι τράπεζες στρέφουν τους συναλλασσόμενους στο internet banking και στο mobile banking με διαφημιστικές καμπάνιες και ειδική ενημέρωση εντός των καταστημάτων.


Οι στόχοι έως το 2018

Στόχος τους είναι οι πελάτες τους να μάθουν εκτός από την ενημέρωση, να διενεργούν πληρωμές και μεταφορές κεφαλαίων μέσω των εναλλακτικών δικτύων.

Σήμερα εκτιμάται ότι 6 στις 10 πληρωμές οφειλών γίνονται μέσω e-banking και ο στόχος είναι μέχρι και το τέλος του 2018 το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 80%.

Ως προς τις μεταφορές κεφαλαίων, περίπου 8 στις 10 γίνονται μέσω των εναλλακτικών δικτύων και ο στόχος είναι μέσα στον επόμενο 1,5 χρόνο το ποσοστό αυτό να ανέβει στο 90%.

Οι υψηλές προμήθειες στην περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ο Ταμίας, αποτελούν ένα ισχυρό αντικίνητρο για την επίσκεψη σε κατάστημα.

4 σχόλια:

Slayer είπε...

ΡΕ ΔΕ ΠΑΝΑ ΓΑΜΗΘΕΙΤΕ ΛΕΩ ΓΩ?

Κρασοπατήρ είπε...

Μερικοί το εκλαμβάνουν ως ευχή αυτό...
Θα πρότεινα το "ΠΑΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΤΕ".

Ανώνυμος είπε...

Η Χρέωση μεταφοράς από τράπεζα σε τράπεζα θα καταργηθεί??????????????? Αν δεν γουστάρεις μια τραπεζα και πάς και τους πεις Αναληψη όλων και καταθέτεις σε άλλη άνευ κόστους πώς θα γίνετε.

Κρασοπατήρ είπε...

Πριν τα capital controls αυτό γινόταν δωρεάν με διατραπεζική επιταγή. Εκτός απροόπτου νομίζω ότι ισχύει και τώρα.

Δημοσίευση σχολίου