Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά τη διενέργεια ελέγχων και σε συνεργασία με το Τμήμα Χημικών Αναλύσεων & Οργανοληπτικών Δοκιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, προέβη σε...
δειγματοληψία Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων και κατά την οργανοληπτική αξιολόγηση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για ελαιόλαδα «ΛΑΜΠΑΝΤΕ*» που καθίστανται μη βρώσιμα ως έχουν.
Συγκεκριμένα,
πρόκειται για δύο παρτίδες ελαιολάδου με ονομασία «Εξαιρετικό Παρθένο
Ελαιόλαδο Λατζιμάς», συσκευασίας 1L, με αριθμούς παρτίδας : LOT 2140116Α
με ανάλωση πριν από : 30/01/2018 και LOT 3230116Α με ανάλωση πριν από :
30/04/2018. Τα προϊόντα τυποποιούνται από την επιχείρηση «Λατζιμάς
Α.Ε.» (EL 40 043), που βρίσκεται στο Πάνορμο Ρεθύμνου Κρήτης.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω παρτίδων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ ταυτόχρονα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τις εν λόγω παρτίδες των συγκεκριμένων προϊόντων (φωτογραφία κάτωθι), να μην τα χρησιμοποιήσουν.
http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=1679
*Λαμπάντε βιομηχανικό ελαιόλαδο:
Είναι ελαιόλαδο με κακή γεύση και οσμή ή με μέγιστη οξύτητα, εκφρασμένη σε ελαϊκό οξύ, μεγαλύτερη από 3,3g/100g λαδιού.
Το ελαιόλαδο της κατηγορίας αυτής προορίζεται για ραφινάρισμα ή για βιομηχανική χρήση.
Δεν μπορεί να καταναλωθεί, χωρίς ραφινάρισμα.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω παρτίδων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ ταυτόχρονα καλεί τους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί τις εν λόγω παρτίδες των συγκεκριμένων προϊόντων (φωτογραφία κάτωθι), να μην τα χρησιμοποιήσουν.
http://www.efet.gr/portal/page/portal/efetnew/news/view_new?par_newID=1679
*Λαμπάντε βιομηχανικό ελαιόλαδο:
Είναι ελαιόλαδο με κακή γεύση και οσμή ή με μέγιστη οξύτητα, εκφρασμένη σε ελαϊκό οξύ, μεγαλύτερη από 3,3g/100g λαδιού.
Το ελαιόλαδο της κατηγορίας αυτής προορίζεται για ραφινάρισμα ή για βιομηχανική χρήση.
Δεν μπορεί να καταναλωθεί, χωρίς ραφινάρισμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου