Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Είσαι άπλυτος αναρχομπαχαλάκιας, αντιφα κλπ; ~ Δες από τί κινδυνεύεις


Σε όλους μας έχει τύχει να παραλείψουμε ένα ντους – ίσως γιατί γυρίσαμε αργά, ίσως γιατί ήμασταν πολύ κουρασμένοι. Για τους περισσότερους ανθρώπους η προσωπική υγιεινή είναι πρωτίστης σημασίας.

Έχετε όμως αναρωτηθεί ποτέ, τί συμβαίνει στους άπλυτους ακροαριστερούς  και στο σώμα τους, που «παραλείπουν» το μπάνιο για έναν ολόκληρο χρόνο;

365 ημέρες. Είναι πολύς καιρός.
Σύμφωνα με τους ειδικούς θα συνέβαιναν τα εξής:Θα μυρίζατε
Ο Cameron Rokhsar, κλινικός καθηγητής δερματολογίας στο Mt. Sinai Medical Center στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα βακτηρίδια και το νεκρό δέρμα αναμιγνύονται με τον ιδρώτα.


Ίσως να προκαλούνταν μολύνσεις
Αν κοπείτε, ίσως έχετε περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξετε μια λοίμωξη, σύμφωνα με τον Rokhsar, λόγω της μεταφοράς περισσότερων βακτηρίων στο δέρμα σας.


Θα ήμασταν επιρρεπείς σε δερματικές παθήσεις
Όταν δεν κάνουμε μπάνιο τότε σωματικά υγρά, όπως ο ιδρώτας, η ατμοσφαιρική ρύπανση, αλλά και τα νεκρά κύτταρα μπορεί να μείνουν για καιρό πάνω στο δέρμα μας και έτσι προκαλούνται διάφορες δερματικές παθήσεις, ενώ μπορεί να αντιμετωπίσετε και προβλήματα ακμής.
Κρούστες βρωμιάς στο δέρμα
Όταν το δέρμα είναι βρώμικο τότε εμφανίζεται το Dermatitis neglecta, η επιστημονική ονομασία της κατάστασης του δέρματος όσο έχουν καιρό να κάνουν μπάνιο. Αυτή η κρούστα βρωμιάς συνήθως εμφανίζεται στους άστεγους και σημαίνει ότι κάποιος έχει να κάνει μπάνιο πάρα πολύ καιρό.


Το σώμα μας χρειάζεται τα καλά βακτήρια
Στην επιφάνεια του σώματος μας ζουν περισσότερα από 1000 είδη καλών βακτηρίων. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, αυτά τα βακτήρια είναι καλά γιατί παλεύουν με τα κακά και κρατούν σε ισορροπία τη θερμοκρασία, αλλά και τις φυσικές διαδικασίες ενυδάτωσης του σώματος. Από την άλλη, αν δεν πλενόμαστε συχνά και αγγίζουμε με λερωμένα χέρια, ειδικά την περιοχή του προσώπου, αυτό μας κάνεις πιο ευάλωτους σε ιώσεις και μεταδοτικές ασθένειες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου