Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Μερικά από τα επιδόματα των "καημένων" των γύφτων


Όλα αυτά από σποντα. Η σπόντα ήταν μία γύφτισσα που παραπονέθηκε στην Υπηρεσία γιατί αυτή έπαιρνε λιγότερα χρήματα από την άλλη γύφτισσα που είχε όσα παιδιά είχε κι αυτή.

Στις 4 του τρέχοντος, είχα δημοσιεύσει μία ανάρτηση σχετικά με τα γυφτάκια της Αριδαίας που φαινόταν να πηγαίνουν στο σχολείο.

Είχα προβλέψει μάλιστα πως το πιθανότερο θα ήταν πως οι γονείς τους τα είχαν γράψει στο σχολείο μόνο και μόνο για να πάρουν τα επιδόματα, και από τον άλλο μήνα δεν θα πατούσαν το πόδι τους.


Εχθές το λοιπόν, περί τις 14:00΄ βλέπω τα δύο εξ αυτών να ζητιανεύουν στη συνηθισμένη τους θέση στην είσοδο του Lidl και στην ερώτησή μου τι κάνουν εκεί τέτοια ώρα και γιατί δεν είναι σχολείο, μου αποκρίθηκαν πως είχαν σχολάσει.
Μπούρδες, σκέφτηκα, και σήμερα είπα να το ψάξω λίγο.

Μία φίλη μου καταστηματάρχης μού είπε πως πέρασαν σήμερα το πρωί από το κατάστημά της ζητώντας χρήματα, και στην ερώτησή της γιατί δεν είναι σχολείο, της αποκρίθηκαν ότι δεν τους άρεσε το σχολείο, γιατί πρέπει να ξυπνάνε νωρίς και να κάνουν και μπάνιο.

Τους έδωσε μάλιστα από μία καραμέλα για να την απαλλάξουν από την παρουσία τους.
Μετά από δύο ώρες τα γυφτάκια ξαναπέρασαν από τη φίλη μου και της ζήτησαν και πάλι λεφτά, και αυτή όταν τα έδιωξε χούφτωσαν όσες καραμέλες μπόρεσαν και έτρεξαν.

Τελειώνοντας το μεσημέρι τις δουλειές μου, επισκέφτηκα τη νεοσύστατη κοινωνική υπηρεσία (λίγες είχαμε) του Δήμου Αριδαίας, για να μάθω τι γίνεται με τα γυφτάκια και αν το κράτος τα επιδοτεί για να πηγαίνουν στο σχολείο.


Αυτά που διαπίστωσα είναι εν ολίγης τα εξής:

Ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να παρέχει στον ιδιότυπο καταυλισμό που κατσικώθηκαν οι γύφτοι δωρεάν ρεύμα και νερό. Οι μπαμπάδες των γυφτόπουλων είναι άγνωστοι και οι μανάδες τους παίρνουν 200 ευρώ έκαστη ως επίδομα απορίας αγάμου μητρός, καθώς και 50 ευρώ για κάθε τους παιδί επιπλέον (τον μήνα). Η Υπηρεσία του Δήμου, με τα γνωστά αντανακλαστικά κάθε Δημόσιας Υπηρεσίας, διαπίστωσε κάποια στιγμή από σπόντα, ότι μια γύφτισσα έπαιρνε επίδομα ανατροφής για τέκνο που το είχε αφήσει σε Ίδρυμα. Η σπόντα ήταν μια άλλη γύφτισσα που παραπονέθηκε στην Υπηρεσία γιατί αυτή έπαιρνε λιγότερα χρήματα από την άλλη γύφτισσα που είχε όσα παιδιά είχε κι αυτή.

Να πούμε επίσης, ότι κάθε γυφτάκι που γράφεται στο σχολείο, παίρνει από το σχολείο μέσω της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης, 300 κολλαριστά ευρουλάκια.

Βάλτε τώρα εσείς με το μυαλό σας, πόσα επιδόματα παίρνουν οι γύφτοι από το κράτος και πόσα παιδιά δηλώνουν και σε πόσες πόλεις και σε πόσα σχολεία χωρίς να πατάνε τα παιδιά τους ποτέ στο σχολείο.

Παρεμπιπτόντως, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου, είναι υποχρεωμένες να μεριμνούν για κάθε γυφτάκι μέχρι την τελευταία τάξη του Γυμνασίου, όπως και για κάθε άλλο ελληνόπουλο άλλωστε, κάνοντας ντα και βαβά τις γύφτισσες και τους γύφτους που το κωλοβαράνε ολημερίς αφήνοντας τα παιδιά τους να τριγυρνάν ζητιανεύοντας στους δρόμους.

Όλα αυτά με λίγη παρατηρητικότητα και μια ωρίτσα στοχευμένης έρευνας από έναν άνθρωπο παντελώς άσχετο με το θέμα.


Το συμπέρασμα;

Μάθανε ότι σ’ αυτή την άκρη των Βαλκανίων γαμιόμαστε και πλάκωσαν και οι γύφτοι… και αν κάποιοι βρουν τη γλώσσα μου ορθοπολιτικά απαράδεκτη, ρατσιστική, αντιαριστερή και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, να πιάσουν να κάνουν μια μεγάλη μπουρμπουλήθρα με τη μύξα τους και να μας χαιρετήσουν και κανά πλάτανο.

Υ.Γ. 1) Πληροφοριακά να πω, ότι ήδη με ενημέρωσε η Κοινωνική Υπηρεσία ότι επικοινώνησε με τα σχολεία των γυφτόπουλων και πληροφορήθηκε και αυτή ότι τα παιδάκια δεν πατάνε πόδι στο σχολείο.
Στη συνέχεια η Υπηρεσία θα ενημερώσει την Πρωτοβάθμια για να γίνουν στις γύφτισσες συστάσεις... τα ντα και τα βαβά που λέγαμε.
Καληνύχτα Ελλάς, τον παίρνεις πατόκορφα κι εσύ γελάς.

Υ.Γ. 2) Μιλήστε μου για τους κακούς ελεύθερους επαγγελματίες που διαπράττουν αντικοινωνική συμπεριφορά φοροδιαφεύγοντας, που θέλω να δω κάτι.



https://www.facebook.com/ioannisarampatzis/posts/1552099878146882


Extra:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου