Διακηρύσσει κρατικοδίαιτος εργατοπατέρας: «Λέμε ναι στην αξιολόγηση που θα γίνεται με αξιοκρατικά κριτήρια». Αλλά, «Λέμε όχι στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει στην υποβάθμιση της ελληνικής διοίκησης».
Τι λες βρε παλικάρι μου…
Μπορεί δηλαδή κι άλλο να υποβαθμιστεί η δημόσια διοίκηση; Είναι χειρότερη από την Ουγκάντα. Πόσο άλλο θα πάει; Γιατί δεν το λες καθαρά, αφού όλοι καταλαβαίνουμε. Θα δώσει ο ιδιώτης προκλητικά προνόμια, όπως φερ’ ειπείν υπερωρίες -γίνουν δεν γίνουν- ίσες με τον μισθό ή πληρωμή των διδάκτρων σε σχολή ξένων γλωσσών των παιδιών ή απαλλαγή σε μεγάλο ποσοστό από πληρωμή τιμολογίου της ΔΕΗ των συνταξιούχων της, ή χίλια δυο άλλα;
Φυσικά δεν θα τα δώσει. Και όχι μόνον αυτό. Αλλά θα απαιτήσει ο υπάλληλος να εργάζεται τις ώρες που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει. Και κάτι «συνέδρια» με Αφρικανούς συνδικαλιστές δεν μπορούν βέβαια να επιχορηγούνται.
Ως προς το ότι υπάρχει ενδεχόμενο να πουληθούν κρατικές επιχειρήσεις στρατηγικού ενδιαφέροντος και μάλιστα για «ένα κομμάτι ψωμί», είναι θέμα που αφορά όλους μας κι εσένα ίσως λιγότερο. Διότι αν σε ενδιέφερε να παραμείνει σε ελληνικά χέρια δεν θα συνέβαλες κι εσύ στην απαξίωσή της.
Από τη μια οι «εθνικοί προμηθευτές» με τα λαδώματα σε πολιτικούς και καρεκλοκένταυρους, από την άλλη ο παρασιτικός συνδικαλισμός των κρατικών επιχειρήσεων του ευρύτερου τομέα, τις έφερε σε τέτοιο χάλι, που η αποκρατικοποίηση φαντάζει σαν η καλύτερη λύση. Προς μελλοντική ζημία φυσικά του κοινωνικού συνόλου.
***Σήμερα περιοδεύει στην Θράκη ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης. Η ελληνική πολιτεία το θεωρεί φυσικό γεγονός, ενώ χριστιανοί αυτοδιοικητικοί της περιοχής συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον, ποιος θα φανεί περισσότερο οθωμανολάγνος.
Τα ίδια είχαν γίνει όταν ήρθε ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, οι οποίοι χωρίς να κρυφθούν σκότωσαν τους Ισαάκ και Σολωμό. Μάλιστα δε, ο Μπαχτσελί δεν ειδοποίησε καν τις ελληνικές αρχές. Όμως υπάρχουν αλλού πολιτικοί και λαοί με αξιοπρέπεια, που παρά τα προβλήματά τους δεν σκύβουν.
Η κυβέρνηση του Ιράκ αρνήθηκε βίζα στον Μπαχτσελί, ματαιώνοντας τις προγραμματισμένες διακοπές του στην περιοχή Κιρκούκ, επειδή δεν είχε υπάρξει ενημέρωση των αρχών για την επίσκεψη αυτή. Ο «προοδευτικός» τρόπος ζωής που μας επέβαλε προς όφελός του το Σύστημα, δεν μας επέτρεψε να φερθούμε με την ίδια αξιοπρέπεια που φέρθηκε το Ιράκ. Και δεν βρίσκεται βέβαια σε καλύτερη κατάσταση από μας.
***Η Χρυσή Αυγή το έριξε στα κατασκευαστικά έργα. Όχι δεν ίδρυσε ανάλογη εταιρία, αλλά στη Χρυσοβίτσα Μετσόβου αντί να πάνε δημοτικά συνεργεία για επισκευή των δρόμων, πήγαν… χρυσαυγίτικα, χωρίς η δημοτική αρχή να το ξέρει!
Στη Χρυσοβίτσα το οδικό δίκτυο του χωριού ήταν χάλια. Και αφού οι κάτοικοι βαρέθηκαν να περιμένουν τα συνεργεία του δήμου, αποτάθηκαν στην Χρυσή Αυγή! Ο εκεί βουλευτής, με μέλη της Χ.Α., με ένα μικρό μηχάνημα και τη συνεργεία των κατοίκων, έλυσε το πρόβλημα.
Προτείνω να πείσουμε τον Μπουτάρη να τα βρει με τον Μιχαλολιάκο (εδώ τα βρήκε με τον μητροπολίτη…) μήπως και αναλάβει η Χρυσή Αυγή τον φωτισμό της πόλης, για να μη πάμε πάλι σε ακόμη μία ανάθεση.
***Όλο και πιο χαμηλά τα ελληνικά πανεπιστήμια στην παγκόσμια κατάταξη. Φυσικά. Τα ξένα Πανεπιστήμια δεν είναι ούτε κέντρα προστασίας λαθρεμπόρων (και ναρκωτικών), ούτε επιτρέπουν σε εγκληματικά στοιχεία να κρύβονται στους χώρους τους μετά την τέλεση παράνομων πράξεων, ούτε η διοίκηση των πανεπιστημίων εξαρτάται από την ψήφο «επαγγελματιών» φοιτητών οργάνων των κομμάτων, ούτε άλλα πολλά.
Ο κύριος λόγος της διαφοράς των ξένων από τα ελληνικά πανεπιστήμια, είναι η σεμνότητα και το κύρος των διδασκόντων, που δεν τους επιτρέπει να ξευτελίζονται από αυτούς τους οποίους διδάσκουν. Γι’ αυτό και η κοινωνία τους σέβεται.
Καλλισθένης ~ voria.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου