Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020

Διασυρμός των ellinikahoaxes ~ Το think simple επανήλθε με ντοκουμέντα για τη ρατσιστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη


Προς έκπληξή μας διαπιστώσαμε χθες από μια ιστοσελίδα που παίζει τον ρόλο του κριτή δημοσιευμάτων να διαστρεβλώνει μερικώς την είδηση με την κλοπή και τις απειλές του Αλγερινού σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, χαρακτηρίζοντας το δημοσίευμα ψευδές, χωρίς να κάνει ουσιαστικά καμία έρευνα σχετικά με το περιστατικό. https://www.ellinikahoaxes.gr/2020/01/06/kleftis-den-eksapelise-tromokratikes-apeiles-se-lewforeio-toy-oasth/

Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι ενώ στο περιστατικό που δημοσιεύσαμε στις 4/1/2020 το θύμα είναι ηλικιωμένος κύριος, το site ellinikahoaxes.gr αναφέρεται σε θύμα νεαρή κοπέλα άσχετο με το περιστατικό. Η φωτογραφία του θύματος μέσα στο Τ.Α. Πλατείας Δημοκρατίας στην οδό Δωδεκανήσου αποδεικνύει το φύλλο του θύματος.

Πουθενά δεν αναφέρουμε ότι οι απειλές έγιναν κατά την σύλληψη από τους αστυνομικούς και προς το πρόσωπο τους. Αντιθέτως αυτό συνέβη σύμφωνα με δυο μάρτυρες πριν έρθει στο σημείο η αστυνομία. 

Είναι προφανές ότι ο κλέφτης μέσα στον πανικό του απειλούσε προκειμένου να ξεφύγει, όπως χτύπησε άτομα στην προσπάθεια του να διαφύγει. 

Μάλιστα, για τους πλέον δύσπιστους το λεωφορείο ήταν το 869 διπλό λεωφορείο της γραμμής 10 Χαριλάου στη στάση Αντιγονιδών με κατεύθυνση ανατολικά, οι φωτογραφίες των μοτοσυκλετών είναι από το συμβάν και όχι από αρχείο.






Η σελίδα μας απάντησε άμεσα στο αίτημα του ellinikahoaxes.gr σχετικά με διευκρινήσεις που μας ζητήθηκαν, ζητώντας τους να μας δώσουν τηλέφωνο επικοινωνίας για να μιλήσουμε, όπως κάναμε και με άλλους δημοσιογράφους. Η απάντηση τους ήταν ότι επιθυμούν μόνο γραπτώς ενημέρωση.
Ακολουθεί η σχετική επικοινωνία.



Το μοναδικό μας ατόπημα ήταν ότι στην ρύμη του λόγου αποκαλέσαμε το τμήμα προσαγωγής ως Α.Τ. Δωδεκανήσου ενώ έπρεπε να γράψουμε Τ.Α. Πλατείας Δημοκρατίας επί της οδού Δωδεκανήσου 4ος όροφος (Αυτόφωρα).

Συμπέρασμα: τα στοιχεία του περιστατικού είναι πλήρη και αληθή στοιχεία υπάρχουν στην αστυνομία σχετικά με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Προφανώς κάποιοι ενοχλούνται από την δημοσίευση τέτοιων περιστατικών.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Κάποιοι οφείλουν να αποκαταστήσουν την αλήθεια, διαφορετικά προσβάλουν τα θύματα τέτοιων περιστατικών.
https://thinksimple.gr/fake-news-apo-tous-analites-ton-fake-news/

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ???? ΤΟ ΘΕΣΦΑΤΟ???? ΠΟΙΟ HOAXES AΠ TA ELLINIKAHOAXES ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ......... ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΡΗ???

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα, fake news και το ellinikahoaxes (όνομα και πράμα). Η πλάκα είναι οτι έχει πιαστεί και άλλες φορές να διαστρεβλώνει την αλήθεια των γεγονότων το ellinikahoaxes!

GL είπε...

Και μη χειρότερα...

stella22 είπε...

τα ellinikahoaxes ειναι οτι και τα λευκα κράνη στην συρια, το ιδρυμα για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ουκρανία το χονγκ κονγκ και αλλου, και τόσες άλλες "ευγενείς και κοινωφελείς" οργανώσεις αυτού του τύπου. Είναι παρακλάδια ξένων μυστικών υπηρεσιών, "τρέχουν" την ατζέντα της παγκοσμιοποίησης, και εξυπηρετούν στόχους προπαγάνδας, παραπληροφόρησης και αποβλάκωσης.

Δημοσίευση σχολίου