Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ύποπτο κρούσμα για κορωναϊό στη Θεσσαλονίκη! ~ Σε καραντίνα το ΑΧΕΠΑ


Ο ασθενής είναι Κινέζος, μέσης ηλικίας, με συμπτώματα του ιού και βρίσκεται σε καραντίνα.

Κόκκινος συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Θεσσαλονίκη, όταν εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ασθενής με συμπτώματα παρόμοια του κορωναϊού.

Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κορωναϊού που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη.


Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας με συμπτώματα του ιού, ο οποίος πρωτοεμφανίστηκε στην πόλη Ουχάν της Κίνας και έχει στοιχίσει τη ζωή σε 170 άτομα, όλοι τους Κινέζοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο ασθενής είναι Κινέζος.

Το άτομο εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής βρίσκεται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ, ενώ έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης. Τα αποτελέσματα θα γνωστοποιηθούν έως αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.

Πηγή: https://www.voria.gr/article/ipopto-krousma-koronaiou-sti-thessaloniki---se-karantina-sto-achepa


Ενημέρωση: Λήξη συναγερμού για το ύποπτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Αρνητικός στον θανατηφόρο ιό ο 65χρονος που εισήχθη χθες στο ΑΧΕΠΑ. Ο άνδρας που έφτασε στην Θεσσαλονίκη από την πόλη Γιουχάν της Κίνας μπήκε χθες το απόγευμα σε καραντίνα καθώς εμφάνιζε συμπτώματα παρόμοια του κορoνoϊού.

Ωστόσο το δείγμα από τον ασθενή που εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ ήταν αρνητητικό. Σημειώνεται πως το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού στην Ελλάδα.Οδηγίες προστασίας από αναπνευστική λοίμωξη από το νέο κοροναϊό
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου