Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Δολοφονία Κατσίφα ~ Δύο μέτρα και δύο σταθμά από τους επίλεκτους της RENEA


Διαφορετική αντιμετώπιση επέδειξαν  οι επίλεκτοι της αλβανικής αστυνομίας περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν 47χρονο Αλβανό κακοποιό πριν από λίγες ημέρες σε σύγκριση με αυτή απέναντι στον ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα

Το περασμένο Σάββατο στην πόλη Αυλώνα της Αλβανίας, ένα περιστατικό με πρωταγωνιστή έναν 47χρονο Αλβανό κακοποιό, αποδεικνύει περίτρανα «τα δύο μέτρα και δύο σταθμά» που...
εφάρμοσαν οι επίλεκτοι της αλβανικής αστυνομίας (RENEA) στην περίπτωση του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, τον οποίον και εκτέλεσαν χωρίς δεύτερη σκέψη το 2019, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου.

Αξιοποιώντας πληροφορίες, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, οι επίλεκτες δυνάμεις της RENEA περικύκλωσαν κρησφύγετό στο οποίο κρυβόταν ο επικίνδυνος κακοποιός και φυγόποινος, στην Αυλώνα. Αντιδρώντας ο 47χρονος, που είχε καταδικαστεί ερήμην για δύο δολοφονίες και εμπορεία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, βγήκε από το σπίτι που κρυβόταν, αρχίζοντας να πυροβολεί προς τους αστυνομικούς.

Η αντίδραση των επίλεκτων της RENEA ήταν άμεση, πυροβολώντας τον δράστη στα πόδια και ακινητοποιώντας τον, παρέχοντας του στη συνέχεια πρώτες βοήθειες πριν τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.


Αλλιώς έπραξαν για τον Κατσίφα

Εντελώς διαφορετικά κινήθηκε η RENEA στην περίπτωση του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα, που αν και απομονωμένος και εγκλωβισμένος στην κορυφή ενός βουνού, άοπλος όπως αποδείχτηκε, εκτελέστηκε με δύο σφαίρες κοντά στην καρδιά. O Κατσίφας εκτελέστηκε αν και δεν ήταν σεσημασμένος εγκληματίας και αν και την ώρα της σύλληψής του, ουδείς κινδύνευε.

Υπακούοντας προφανώς σε «άνωθέν» εντολές η RENEA εκτέλεσε τον Κατσίφα, επειδή ήταν «εξτρεμιστής» που απείλησε ζωές αστυνομικών και πολιτών, χωρίς ν’ ακολουθήσει τα προβλεπόμενα που όμως έπραξε απόλυτα στην περίπτωση του 47χρονου κακοποιού στην Αυλώνα, τον οποίον ακινητοποίησαν και αφόπλισαν τραυματίζοντάς τον στα πόδια. Δύο μέτρα και δύο σταθμά, προφανώς για ευνόητους λόγους.

Να σημειωθεί πως έως σήμερα στα αζήτητα παραμένει το πόρισμα των αλβανικών Αρχών, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο Κωνσταντίνος Κατσίφας.

Όλο αυτό το διάστημα η εισαγγελική έρευνα προσπαθεί ν’ αποδείξει πως ο Κατσίφας ήταν «Ekstremist Grek» (Έλληνας εξτρεμιστής). Ωστόσο υπάρχει σοβαρή αδυναμία τεκμηρίωσης όσων προκλητικά από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν ο πρωθυπουργός Ράμα και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για την εκτέλεση. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου