Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

"Αλληλέγγυος" στη Θεσσαλονίκη σπίτωνε λάθρο για... "Σουσέλ"


Την εξιχνίαση υπόθεσης ασέλγειας σε βάρος τεσσάρων λαθρομεταναστών από το Πακιστάν, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ. Ως δράστης κατηγορείται 52χρονος γάλλος υπήκοος, ο οποίος φέρεται να φιλοξενούσε τα ανήλικα (κατά δήλωσή τους) αγόρια στο σπίτι του, στην Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια με την επιβαρυντική περίπτωση τέλεσης του αδικήματος από πρόσωπο που συνοικεί με τον ανήλικο και για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια.


Η υπόθεση άρχισε να διερευνάται από το τμήμα προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από καταγγελία που έκαναν τα ανήλικα αγόρια, ηλικίας "14 έως 17" ετών. Σύμφωνα με την καταγγελία τους, στις αρχές του προηγούμενου μήνα και εξαιτίας της ευάλωτης κοινωνικής τους κατάστασης, δέχθηκαν να φιλοξενηθούν από τον 52χρονο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι θα τους παρείχε στέγη και τροφή.

Όπως κατήγγειλαν τα ίδια ανήλικα, κατά την παραμονή τους στο σπίτι του, ο 52χρονος προέβη κατ’ επανάληψη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους. Τα θύματα φαίνεται ότι διαμένουν σε δομές φιλοξενίας, περιφερειακά της Θεσσαλονίκης.

Υπό τις συνθήκες αυτές, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι του καταγγελλόμενου, όπου εντόπισαν ναρκωτικά χάπια, εξαιτίας των οποίων και συνελήφθη, όπως επίσης έξι σκληρούς δίσκους και μία κάρτα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων που εστάλησαν για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 52χρονος εμφανίζονταν ως εκπρόσωπος του φραγκισκανικού τάγματος της γαλλικής καθολικής εκκλησίας και βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο φιλανθρωπικής ανθρωπιστικής αποστολής. Μία φίλη του, μέλος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που βρισκόταν σε Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών, του είπε ότι "χρειάζεται βοήθεια" και αυτός προσφέρθηκε να φιλοξενήσει νεαρούς λαθρομετανάστες.

Η φρικιαστική ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται πριν από λίγες ημέρες όταν ο μοναχός εμφανίστηκε στην οργάνωση ΑΡΣΙΣ και ζήτησε νομική στήριξη, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες νομιμοποίησης των νεαρών λαθρομεταναστών.
Στη σχετική διαδικασία που ακολουθεί η Οργάνωση με συνεντεύξεις των παιδιών από ψυχολόγους, ένας από τους λάθρο αποκάλυψε ότι δεν επιθυμεί να γυρίσει στο σπίτι του 52χρονου, γιατί ένιωθε άσχημα.

Όπως αποκάλυψε, ο μοναχός τούς χορηγούσε χάπια για τη φαγούρα, με αποτέλεσμα αυτά να πέφτουν σε λήθαργο. Ακολούθως, ο ίδιος φέρεται να ασελγούσε επανειλημμένως επάνω τους.
*Σουσέλ: Η πεολειχία στα καλιαρντά (αργκό διάλεκτος μεταξύ ομοφυλόφιλων) – πιθανώς από παραφθορά του γαλλικού «σουσέτ» που σημαίνει «γλειφιτζούρι».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου