Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Κωλαράκι δώσαμε πάλι στο χθεσινό Eurogroup


Μας επέβαλλαν μέτρα λιτότητας και μας έδωσαν αόριστες υποσχετικές στο Eurogroup - Μεγάλο το σοκ από την νέα λιτότητα
Το 2019 που θα ξεκινήσει η νέα φοροκαταιγίδα δεν θα υπάρχουν ελαφρύνσεις σε ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, εάν την άνοιξη του 2020 δεν διαπιστωθεί ότι όντως ο στόχος του 3,5% στο πλεόνασμα όχι μόνο επιτεύχθηκε αλλά κινήθηκε και πάνω από αυτό το όριο.

Με ένα ιδιαίτερα βαρύ «πακέτο» μέτρων, που θα νομοθετεί από τώρα και θα εφαρμοστεί από το 2019 πλήττοντας μισθωτούς, συνταξιούχους και εργαζόμενους, επιστρέφει από τις Βρυξέλλες η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα κρατώντας στα χέρια της μόνο «υποσχετικές» από τους θεσμούς για χρέος, ποσοτική χαλάρωση ακόμη και για φοροελαφρύνσεις σε ΦΠΑ και ακίνητα.
Όσο και αν η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει ως επιτυχία τις αποφάσεις του Eurogroup στις 20/2/2017, επί της ουσίας και η ίδια γνωρίζει ότι δεν κατάφερε να αποσπάσει τίποτα περισσότερο από ένα απλό εισιτήριο επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα (σ.σ. μετά την Καθαρά Δευτέρα) - και αυτό για να αποφευχθεί το μαζικό ξεπούλημα στα ελληνικά ομόλογα και οι εκροές στις καταθέσεις.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 200 με 220 ευρώ που ήταν ο μέσος όρος των ημερήσιων αναλήψεων από τα ΑΤΜ το όριο αυτό εκτοξεύτηκε στα 350 ευρώ με ότι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Την άφιξη των θεσμών, πρώτη μέρα της Σαρακοστής, στην Αθήνα επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ευρωζώνης Γερούν Ντάισελμπλουμ, χωρίς ωστόσο να γίνει περισσότερο αναλυτικός.
Σημείωσε ωστόσο ότι έχουμε ακόμη δρόμο μέχρι να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση η οποία μπορεί να βαδίσει έτσι μέχρι και τον Ιούνιο.
Στο διάστημα που ακολουθεί η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα εξυπηρέτησης του χρέους.
Τα πράγματα δυσκολεύουν από τον Ιούλιο και μετά με τις πληρωμές των 6 - 7 δισ. που θα πρέπει να καλυφθούν και όσο να’ ναι χωρία νέα ένεση ρευστότητας από τον ESM η ελληνική πλευρά θα βρεθεί και πάλι να ξύνει τον «πάτο του βαρελιού» για να βρει ρευστό.
Όπως αναμενόταν, το «πάρε- δώσε » κυριάρχησε στην χθεσινή συζήτηση του Eurogroup αλλά και στις διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν όλες αυτές τις ημέρες μεταξύ των δύο πλευρών.
Το όπλο του Ευκλείδη Τσακαλώτου ήταν οι τελευταίες θετικές προβλέψεις της Κομισιόν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά την τριετία 2016-17-18.
Το όπλο των εταίρων-δανειστών ήταν η θέση ισχύος από την οποία μιλούν.
Η ελληνική πλευρά υποκύπτοντας στις πιέσεις τους καλείται να νομοθετήσει ένα προληπτικό «πακέτο» μέτρων με το οποίο θα διασφαλίζονται οι στόχοι στα πρωτογενή πλεονάσματα -3,5% μετά το 2018 - όπως απαιτεί το ΔΝΤ, έχοντας ως επίκεντρο το αφορολόγητο και τις συντάξεις.
Αυτό που έγινα σαφές στο Eurogroup είναι ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2019 μειώνεται το αφορολόγητο όριο από τα 8.636 ευρώ που βρίσκεται σήμερα (άγαμος) σε χαμηλότερα επίπεδα ενδεχομένως και στα 5.000-6.000 ευρώ.
Η μείωση θα παράξει νέα φορολογική σοδειά η οποία σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 900 εκατ. ευρώ.
Ταυτόχρονα, θα μειωθούν και οι συντάξεις περίπου 10 - 15% μεσοσταθμικά.
Οι συνταξιούχοι δε θα είναι διπλά χαμένοι καθώς το εισόδημα τους θα περιοριστεί λόγο της μείωσης των αποδοχών τους αλλά και εξαιτίας της μείωσης του αφορολόγητου ορίου.
Για να περάσουν από την Βουλή τα νέα υφεσιακά μέτρα η κυβέρνηση ξεκίνησε το «μασάζ» στους βουλευτές του κόμματος:
«Για κάθε ευρώ νέων μέτρων θα υπάρχει αντίστοιχη ελάφρυνση» είναι το μοτό του Μεγάρου Μαξίμου.
Δηλαδή, αν μειωθεί ένα ευρώ το αφορολόγητο, θα μειωθεί ένα ευρώ και ο ΕΝΦΙΑ.
Βέβαια η αλήθεια είναι τελείς διαφορετική.
Η μείωση στους φόρους θα γίνει μόνο αν υπάρχει υπεραπόδοση εσόδων, η οποία πρώτα θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από την Eurostat.
Επομένως, το 2019 που θα ξεκινήσει η νέα φοροκαταιγίδα δεν θα υπάρχουν ελαφρύνσεις σε ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, εάν την άνοιξη του 2020 δεν διαπιστωθεί ότι όντως ο στόχος του 3,5% στο πλεόνασμα όχι μόνο επιτεύχθηκε αλλά κινήθηκε και πάνω από αυτό το όριο.
Μέχρι το 2020 όμως πολλά θα αλλάξουν.
Η νομοθέτηση όμως των μέτρων θα μείνει…

Μ. Χριστοδούλου
www.bankingnews.gr

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

...οσο καθομαστε και απλα τους κοιταμε σαν χαζοχαρουμενα, αυτο θα γινεται ΕΣΑΕΙ.!!!
Αφου βρισκουν και τα κανουν, καλα κανουν, αν και εφοσον μετα απο 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΤΣΙ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΙΜΟΡΑΓΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ "ΚΡΑΤΟΣ" εχει κηρυξει σταση πληρωμων προς τους πολιτες του, Ε ΤΟΤΕ, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΑΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.!!! Δεν θελει κοπο, ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ.!!

Το ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ μπορει να μην ειναι ικανη, αλλα ειναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ.!!
Tο νομισμα απηχει ΣΧΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΣΧΕΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ, ΣΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ. !!
https://www.youtube.com/watch?v=9EilikHIJgs

Με την αποχωρηση απτην ευρωζωνη, αλλα και την ΕΕ, θα ανακτησουμε την κυριαρχια στους νόμους μας, στους θεσμους μας, θα εχουμε τη δυνατοτητα να επιλεξουμε τι θελουμε για την οικονομια μας, και τι δεν θελουμε.!!!!
Αν δεν λυσουμε το ΜΕΓΑ θεμα του ποιος εκδιδει το νομισμα, το ποιος ελεγχει τη νομισματικη κυκλοφορια, ολα τα μεσα παραγωγης να παρεις στα χερια σου, δεν εχεις ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.!!!

Δ.Καζάκης: Πρώτη πράξη για επιστροφή σε "Εθνικό Νόμισμα", η καταγγελία του χρέους στον ΟΗΕ
https://www.youtube.com/watch?v=mmoQ-VFDhzA

r+w είπε...

Χαχαχαχα .... Καζάκης λέει .... ο σύντροφος των ρεμαλιών του ΣΥΡΙΖΑ στις πλατείες των αγανακτισμένων... αν είναι και παιδί της ΚΝΕ ήρθε και έδεσε το γλυκό .... είναι άλλος ένα "σύντροφος" που ψάχνει μαλάκες να αρμέξει ...

Ανώνυμος είπε...

@26 Φεβρουαρίου 2017 - 11:57 π.μ.
για δες εδω τα ρεμαλια πρωτα και μετα μιλα, γελοιε...
ΑΛΛΑ: πρωτα θα δεις ποιοι ακριβως ηταν ΤΙ λεγανε, και ποιοι απο αυτους γινανε μετα υπουργοι, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΟΣΑ ΛΕΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ.!!!

https://www.youtube.com/watch?v=t4KOc2Ktk5M

r+w είπε...

Ανώνυμος @26 Φεβρουαρίου 2017 - 11:57 π.μ.
εντάξει εγώ είμαι γελοίος ... ο Καζάκης που είναι σοβαρός γιατί κρύβει το βιογραφικό του; ... από ότι φαίνεται στο ίντερνετ ο Καζάκης γεννήθηκε το 2010 ... τι έκανε πριν; ... και πως την έβγαζε; ... γιατί εάν ήταν Κνιτης μας αρκούν όλοι οι προηγούμενοι ...

Ανώνυμος είπε...

@26 Φεβρουαρίου 2017 - 5:02 μ.μ.
διοτι δεν ειπε ποτέ οτι θελει να μπει σε κυβερνητικη θεση.!!
Αλλα γιατι δεν τον ρωτας αμα σε καιει τοσο πολυ? μπορεις να στειλεις μυνημα, μπορεις να παρεις και τηλ μαλιστα, ή θα μπορουσες τοσες φορες να παρεις την ωρα που κανει εκπομπη στο e-radio.gr +30 2103428676 - 2103422156, που ησουνα τοσο καιρο εσυ??? Αλλα ειπαμε, ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ.!!!

r+w είπε...

Ανώνυμε @ @26 Φεβρουαρίου 2017 - 5:02 μ.μ.
Η Ελλάδα χρειάζεται διαφάνεια και υψηλή παραγωγικότητα για να συνέλθει. Ούτε διαφανές είναι τ οτι ο Καζάκης κρύβει το βιογραφικό του αλλά και ούτε παραγωγικό το να τον ρωτάμε ένας ένας για αυτό.

Αυτός μας "πουλάει" την πραμάτεια του ... εμείς θα το παρακαλάμε ... δεν λέει ... νομίζω;

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ, ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ, ΜΕΡΙΚΟΙ...ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.!!!

Στα τάλεντ σόου της απύθμενης υποκουλτούρας σήμερα η Ελλάδα αναστενάζει, όπως επί χούντας στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.
Του Δημήτρη Καζάκη

Κι όσο η τηλεόραση δεν εμφανίζει έναν πολυπόθητο σωτήρα, για να τον πάρουμε ξωπίσω σαν πρόβατα, δικαίως καθόμαστε στα αυγά μας και κακαρίζουμε εναγωνίως κάθε φορά που αντιλαμβανόμαστε το μοιραίο.
Δεν έχουμε ηγέτες, λέει μια άλλη αποστροφή της μπαλάντας του ηλίθιου.
Λες και οι ηγέτες εμφανίζονται ξαφνικά όπως ο Ιησούς όταν είπε στο νεκρό Λάζαρο, δεύρο έξω!

Δεν χρειάζεται ούτε καν να κουράσουμε το μυαλό μας.
Έτσι λειψό που είναι, δεν μας επιτρέπει να σκεφτούμαι κάτι εξαιρετικά απλό.
Αν δεν δώσουμε εμείς τη δύναμη σ' αυτούς που οφείλουν να τραβήξουν μπροστά, τότε πώς θα μπορέσουν να τα φέρουν εις πέρας;

Αν δεν βάλουμε πλάτη όλοι εμείς, δεξιοί και αριστεροί, σε μια δύναμη που είναι γέννημα θρέμμα δικό μας για να τραβήξει μπροστά ως το τέλος, τότε τι περιμένουμε;
Και από ποιούς το περιμένουμε;
Από τους ζεν πρεμιέ της τηλεόρασης, ή της πολιτικής;
Όμως υπάρχει κι άλλο ένα επίμετρο της μπαλάντας του ηλίθιου:

Μα γιατί δεν τα βρίσκετε όλοι εσείς του αντιμνημονιακού χώρου; Έτσι είναι.
Πού να κάνουμε τον κόπο να βάλουμε το λειψό μυαλουδάκι μας να σκεφτούμε το τι χρειάζεται να γίνει και μάλιστα να γίνει τώρα αμέσως.
Γιατί να το κουράζουμε;
Μήπως το κουράσαμε και ποτέ.
Όχι βέβαια.
Μια ζωή παραδίδαμε εν λευκώ τη ζωή μας σε όποιον φαινόταν ως το λιγότερο κακό.
Και να που φτάσαμε.
Έλα μωρέ, τα ίδια λέτε!
Γιατί να μην τα βρείτε;
Συνεχίζει η μπαλάντα του ηλίθιου.
Φυσικά.
Ξεγελά ποτέ κανείς τον ηλίθιο;
Ποτέ!

Δεν έχει σημασία αν εσύ παλεύεις για μια διέξοδο ώστε ο κοσμάκης να μην χρειάζεται να πληρώνει ούτε τσεντέζιμο για το σύνολο του χρέους, όταν όλοι οι άλλοι αντιμνημονιακοί ζητούν νέους φόρους για να πληρωθεί έστω κι ένα μέρος του.
Δεν έχει καμιά σημασία αν εσύ παλεύεις για μια Ελλάδα ελεύθερη, δημοκρατική κι ανεξάρτητη, όπου ο αγνός κι άδολος πατριωτισμός θα ανταμείβεται.
Σε αντίθεση με την προδοσία και το ξεπούλημα στο όνομα ιδεολογιών και ιδεολογημάτων.
Δεν έχει καμιά σημασία αν εσύ θέλεις ένα εθνικό κρατικό νόμισμα που να στηρίζεται αποκλειστικά στο να έχουν δουλειά όλοι, πλήρη και σταθερή απασχόληση, να έχουν εισόδημα όλοι που να τους προστατεύει από τη φτώχεια και η παραγωγή να γίνεται για την ικανοποίηση πρώτα και κύρια των εγχώριων αναγκών του ίδιου του λαού.
Σε αντίθετση με όλους τους άλλους που είτε αποζητούν την επιστροφή σε μια παραλλαγή της παλιάς δραχμής, ή ακόμη χειρότερα δουλεύουν για την εισαγωγή μιας κατοχικής δραχμής.

Ενώ οι αντικαπιταλιστές της αριστεράς ονειρεύονται έναν κομμουνισμό του στρατώνα, όπου με όπλο τον ισοπεδωτισμό του υποτελούς θα βγάλουν το άχτι τους σε βάρος της πλειοψηφίας που για δεκαετίες δεν τους είχε ποτέ και με το δίκιο της σε εκτίμηση.
http://dimitriskazakis.blogspot.gr/2017/02/blog-post_27.html

Ανώνυμος είπε...

@27 Φεβρουαρίου 2017 - 9:41 μ.μ.
καλα ποσο τους κοβει ορισμενων αραγες? αν ειχανε κατι εννατιον του ρε παπαρα δεν θα τοχανε βγαλει μεχρι τωρα????? ειναι στο προσκηνιο απο το 2010 τουλαχιστον επισημα, τους εχει καταγγειλει παμπολεςφορες, τον εχουνε καλεσει εισαγγελεις για καταθεση, για να βγαλουνε κατηγορητηριο για εσχατη προδοσια, οι οποιοι εισαγελεις, και δικαστες μαλιστα, διωκονται σημερα, και φυσικα η υποθεση μπηκε στο αρχειο, ΑΛΛΑ φαντασου να ΞΑΝΑΒΓΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ με μια πατριωτικη κυβερνηση ΣΩΤΗΡΙΑΣ...εκει ελπιζω οτι θα το πιστεψει και ο πλεον απιστος.!!!
https://www.youtube.com/watch?v=jURHiCMoSV4&t=62s

r+w είπε...

Κοίτα το τι κάνουν και τι βγάζουν οι άλλοι δεν με αφορά.

Από την στιγμή που μου ζητάει την υποστήριξη μου και την ψήφο μου ΕΓΩ πρέπει να ξέρω ... έγινα κατανοητός;

Ανώνυμος είπε...

αν οπως λες σενδιαφερει και θελεις οντως να μαθεις μπορειες καλιστα να τον ρωτησεις...ΔΕΝ θασαι ο μονος.!
ΑΛΛΆ το οτι θα το παει μεχρι τελους αυτο που λεει ειναι το μονο σιγουρο. γιατι το κανει για τα παιδια του..και αυτο ΕΓΩ το ξερω.!

Δημοσίευση σχολίου