Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Mας κυβερνάει το τελευταίο θρανίο


Επενδύουμε ψυχολογικά στο «τελευταίο θρανίο». Γουστάρουμε τους «αστοιχείωτους» Καρανίκες και τους «πρωτόγονους» Πολάκηδες, όπως ακριβώς γοητευόμαστε ως μαθητές να εκλέγουμε στα μαθητικά μας συμβούλια τις «φίρμες» του σχολείου. Αυτούς που σε μία «σχολική δημοκρατία» χωρίς αντικείμενο, πουλάνε μούρη, τζαμπουκά στους καθηγητές και οργανώνουν καλύτερα τις σχολικές εκδρομές μας…

Η παρεξήγηση βρίσκεται κάπου μεταξύ χωριού και πόλης. Μεταξύ ποιμενικής ζωής και αστικού περιβάλλοντος. Πορευόμαστε όλοι μας στο μεγάλο ταξίδι των αστικών κατακτήσεων σε λάθος αιώνα. Και γι' αυτόν ακριβώς το λόγο δεν μπορούμε να...
συμμαζέψουμε όλες τις «φυσιολογικές εξάρσεις» του χωρικού που πήρε το δρόμο για την πόλη αλλά ακόμα πασχίζει να χτίσει τα τείχη της.

Όταν ας πούμε, ο Ραφαέλο κατασκόπευε τον Μιχαήλ Άγγελο στην Καπέλα Σιστίνα, όταν ο Μαγγελάνος είχε κάνει τον πρώτο περίπλου της γης, οι περισσότεροι κάτοικοι της νότιας βαλκανικής δεν είχαν ταξιδέψει πέρα από τα όρια της επαρχίας τους.

Μ΄αυτές τις ρίζες φτιάξαμε το κράτος μας και μ΄αυτή την παράδοση, μπήκαμε στον 21ο αιώνα. Ενώσαμε τα μεγάλα χωριά μας χωρίς ποτέ να τα φτιάξουμε πόλεις. Κι ενώ οι άλλοι στη Δύση, κληρονομούσαν αιώνες αστικής κουλτούρας, εμείς μιμούμασταν ξένα πρότυπα.

Ξεμείναμε λοιπόν, 10 εκ. ψυχές, χαμένες στο χρόνο και αιωρούμενες στο πολιτισμικό μας κενό. Ένας «επιδοτούμενος θίασος» από υπέργηρους, συνταξιούχους και «τοξικομανείς» της κατανάλωσης. Αδιάφορους για τις εγγυήσεις ταυτότητας που προϋποθέτουν επιτεύγματα και παραγωγή πλούτου.

Αυτός ο λαός, ο στερημένος από αστική συνείδηση, έχει τις ηγεσίες που του αξίζουν. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, άλλοτε ψηφίζει «φλώρους» με «πληρωμένα» πτυχία και άλλοτε «μπάχαλους» του τελευταίου θρανίου. Άλλοτε γόνους «ευγενών κατσαπλιάδων» και άλλοτε «χωρικούς» συνδικαλιστές που άλωσαν το σύστημα και έχτισαν την πρώτη τους μεζονέτα με θαλασσοδάνειο.

Στην πραγματικότητα, η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πιο εμβληματική και ταυτόχρονα, αντιπροσωπευτική των συλλογικών και εθνικών μας διαθέσεων. Ίσως γι αυτό, κέρδισε τρεις συνεχόμενες εκλογές- πρωτοφανές για την συγκυρία- και συνεχίζει ακόμα, να συντηρεί την συμπάθεια ενός μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος.

Μας κυβερνάει το «τελευταίο θρανίο» και μας αρέσει. Αν δεν υπήρχε η φορολογία, οι υποχρεώσεις προς το Δημόσιο και οι μειώσεις των συντάξεων, οι δημοσκοπήσεις θα ήταν εντελώς διαφορετικές από αυτές που δημοσιεύονται. Επενδύουμε ψυχολογικά στο «τελευταίο θρανίο». Γουστάρουμε τους «αστοιχείωτους» Καρανίκες και τους «πρωτόγονους» Πολάκηδες, όπως ακριβώς γοητευόμαστε ως μαθητές να εκλέγουμε στα μαθητικά μας συμβούλια τις «φίρμες» του σχολείου. Αυτούς που σε μία «σχολική δημοκρατία» χωρίς αντικείμενο, πουλάνε μούρη, τζαμπουκά στους καθηγητές και οργανώνουν καλύτερα τις σχολικές εκδρομές μας…

Δεδομένων των μεγεθών και αν δεν εξαυλωθούμε ως έθνος, μέσα στο χρόνο, χρειαζόμαστε άλλες δύο γενιές Ελλήνων να αστικοποιηθούμε. Αν πάρει άλλο δρόμο η παιδεία μας, αν η Ευρώπη συνεχίζει να μας στηρίζει, αν δεν μας βρει κανένα μεγάλο κακό, εξ Ανατολών, αν, αν, αν…. Είναι τόσα πολλά τα αν που οι πιθανότητες είναι απελπιστικά λίγες.

Αργήσαμε να μπούμε στον αναπτυγμένο κόσμο. Αργήσαμε πάρα πολύ. Και τώρα, εν όψει των μεγάλων προκλήσεων ψηφίσαμε στο «δεκαπενταμελές», τα αλάνια του «τελευταίου θρανίου» να μας πάνε «πενταήμερη». Να μας σώσουν από τα «μαθήματα» και τις «εξετάσεις». Να μας σώσουν από τους «φλώρους» που έκλεβαν το ταμείο  της «χοροεσπερίδας».

Μας κυβερνάει το τελευταίο θρανίο. Εμείς το ψηφίσαμε. Κι ο μόνος τρόπος να απαλλαγούμε είναι να προσδιορίσουμε τις απαιτήσεις μας από τη δημοκρατία μας. Να συνειδητοποιήσουμε πρώτα τι θέλουμε και μετά να αλλάξουμε διαθέσεις απέναντι στο πολιτικό σύστημα, στα κόμματα και στις ηγεσίες τους…


Toυ Ανδρέα Ζαμπούκα / liberal.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

670,000 λεει ειναι αυτοι που δεν πληρωσαν φορο εισοδηματος, ΜΩΡΕ 2 ΜΥΡΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΟΥΝΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΟΥ 15ΜΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΓΕΛΑΝΕΥΘΥΝΟΓΕΛΟΙΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ???? ΤΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ, ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΟΥΝΕ ΤΗΝ Ε.Ε., ΤΟ Δ.Ν.Τ. ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Κ.Τ....
ΟΣΟ ΔΙΝΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΣΟ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΕΙΣ, ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΕ ΦΑΕΙ, ΘΕΛΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΠΕΣΕΙ??? ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ, ΚΟΨΕΤΟΥ Ο ΦΑΙ, ΠΟΣ ΔΥΣΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ???????

Νόμιμα την Κατοχή υπογράψανε, οι πιο Επαναστάτες και Ριζοσπάστες απ όλους και τον Ν.4336/14-8-2015 ΦΕΚ 94Α(ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Γ-ΣΕΛ.1014), όπου πλέον ξεκαθαρίζεται πλήρως και αυτή η εκκρεμότητα, με αποτέλεσμα και «Υπουργοί» της «Κυβέρνησης» ή «Βουλευτές», να δηλώνουν πλέον και επίσημα ότι είμαστε υπό ΚΑΤΟΧΗ , όπως Ο Μέγας Φιλόσοφος Ζουράρις και άλλοι...

Ανώνυμος είπε...

φιλελερικες μπουρδες!
περισσοτερο μπερδευει ο φιλελερας παρα βοηθαει με το αρθρο του
ειναι ο κομουνισμος και ο πολιτισμικος μαρξισμος πανηλιθιε!!!!!!!!!!!!!!!!

παρτε και ενα αλλο καταπληκτικο αρθρο περι πολιτισμικου μαρξισμου που βρηκα

Ανώνυμος είπε...

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας προς τον Εθνικό Ιεράρχη Αμβρόσιο και του κάθε λογής ψευτομαρξιστή βλέπουμε να ακολουθείτε πιστά η ηθική αποδόμηση του Έθνους μας. Δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε εφαρμόστηκε πρώτη φορά στην χώρα μας με την έλευση των κομμουνιστών στην κυβέρνηση. Είναι η σιωνιστική πολιτική του τελευταίου αιώνα και αν αυτό ακούγεται συνωμοσιολογικό για μερικούς, γίνεται πολύ εύκολα αντιληπτό με μια απλή αναζήτηση.
Είναι κοινώς γνωστό πως ο Μαρξ ήταν Εβραίος όπως ο Λένιν στην συνέχεια και αφού δεν πέτυχε η επανάσταση που είχε προβλέψει ο ένας, καθώς οι εργάτες του κόσμου δεν είχαν όρεξη να ενωθούν με κανέναν εκτός των συνόρων τους, έτσι ο Λένιν με την παρέα του θα έπρεπε να πάρει την εξουσία με τα όπλα όπως και έκαναν. Οι υπόλοιποι Ιουδαίοι δεν ήταν ευχαριστημένοι με το γεγονός ότι η “ιδεολογία” τους περιοριζόταν μόνο στην Σοβιετική Ένωση, έτσι αποφάσισαν πως πρέπει με κάποιο τρόπο να εξαπλωθεί η επιρροή τους προς τον δυτικό, χριστιανικό πολιτισμό.
Πριν αρχίσουν να στοχοποιούνται οι Εβραίοι στην Γερμανία, βλέποντας τον αντισημιτισμό να εξαπλώνετε την δεκαετία του ’20 δημιουργήθηκε από αποκλειστικά Ιουδαίους διανοούμενους το Ινστιτούτο για την Κοινωνική Έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης ή όπως έγινε γνωστή, η Σχολή της Φρανκφούρτης. Επηρεασμένοι από τα γραπτά του Γκράμσι και αποφασισμένοι να διαλύσουν ηθικά ότι αποτελούσε απειλή στα σιωνιστικά σχέδια και αφού ο Νέϊθαν Ρόθτσαϊλντ, από τον περασμένο αιώνα είχε ήδη σχεδόν κατακτήσει την αγορά ομολόγων, έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος διείσδυσης του πολιτισμού του εχθρού για να ολοκληρωθεί η επικράτηση των παγκόσμιων εξουσιαστών. Αφού οι εργατοθεωρίες ενός μη-εργάτη επεδείχθησαν άκαρπες και να μην έχουν την παραμικρή σχέση με την πραγματικότητα, αποφάσισαν να αλλάξουν λίγο την μαρξιστική θεωρία και να πουν πως οι προλετάριοι θα ενωθούν μόνο όταν αλλοιωθούν οι παράγοντες που αποτρέπουν την επανάσταση τους όπως η οικογένεια, το έθνος και η θρησκεία ή πιο συγκεκριμένα οι έννοιες τους, στις αντιλήψεις των λαών. Με την νοοτροπία του διαίρει και βασίλευε, θα έπρεπε να επιτεθούν στα θεμέλια των κοινωνιών μας και να αντιστρέψουν την ηθική του χριστιανικού κόσμου. Ότι θεωρούνταν “κακό” θα έπρεπε να θεωρείτε “αποδεκτό” και ότι ήταν “καλό” θα γινόταν “αυταρχικό”. Δεν ήταν πλέον το ταξικό μίσος που διαιρούσε τις κοινωνίες και δημιουργούσε την ανισότητα, ήταν μια διαμάχη μεταξύ των εξουσιαστών και των εξουσιαζόμενων. Έτσι μετέτρεψαν τον κλασσικό μαρξισμό σε νεομαρξισμό και με την επιρροή του επίσης Ιουδαίου Φρόιντ, δημιούργησαν την κριτική θεωρία. Στην ουσία ήταν η συνταγή για την αποδόμηση του Δυτικού τρόπου ζωής.
Με την πρακτική της πολιτικής ορθότητας ως κύριο όπλο για την εφαρμογή της κριτικής θεωρίας, αυτομάτως θα προωθούνταν ιδέες όπως: η κριτική κοινώς αποδεκτών εννοιών, η δεδομένη υπερεκτίμηση μειονοτήτων ως καταπιεσμένων που πρέπει να βοηθηθούν, την περιόριση της ελευθέριας του λόγου στον βαθμό που η ελευθερία κάποιου θα παύει να υφίσταται όποτε θίγονται τα συναισθήματα κάποιου άλλου κ.α. Όταν πήραν την εξουσία οι εθνικοσοσιαλιστές και σιγά σιγά άρχισαν να φεύγουν οι Εβραίοι, μάζεψε και η Σχολή της Φρανκφούρτης τα μπογαλάκια της και μετανάστεψε στην Νέα Υόρκη και βρήκε καταφύγιο στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Εκεί έγραψαν και εκδώσανε την “Απολυταρχική Προσωπικότητα”, το μανιφέστο του νεομαρξισμού.
Αρχίζοντας από την οικογένεια και καταλήγοντας στο Έθνος, φρόντισαν να αλλοιωθούν έννοιες και ρόλοι όπως του πατέρα και της μητέρας, του ηγέτη και του ήρωα, των σεξουαλικών προτιμήσεων και των πολιτικών πεποιθήσεων, του καλού και του κακού. Με τον σκοπό να αφαιρέσουν από τους ανθρώπους την αίσθηση της συλλογικότητας όπως επιθυμεί και ο φιλελευθερισμός με τον τρόπο του.
Τα επόμενα εβδομήντα χρόνια, οι σιωνιστές φρόντισαν να διεισδύσουν στην παιδεία μέσω της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, των τεχνών μέσω της λογοτεχνίας, των εκδοτικών οίκων αλλά κυρίως του κινηματογράφου και των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με την ιδεολογία του νεομαρξισμού να είναι φανερή σε κάθε δημιούργημα τους. Τέτοιοι άθλιοι είναι και ο άθεος Ζουράρις και ο κομαντάντε Τσίπρας.

Ίων

Δημοσίευση σχολίου