Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Ημέρα χαράς σήμερα ~ Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας 2019 στο taxis - Πώς θα τα εκτυπώσετεΑναρτήθηκαν πριν λίγο στο Taxis τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτων για το 2019, τα οποία δεν έχουν μεταβολές σε σχέση με τα περυσινά.

Ούτε αυτήν την υπόσχεση δεν τήρησε η ακροαριστερή συμμορία που μας κυβερνά. ΨΕΜΑΤΑ ότι θα γίνουνε δικαιότερα βάσει της αντικειμενικής αξίας ή ασφάλειας του αυτοκινήτου.

Οι ιδιοκτήτες των Ι.Χ. θα πρέπει να εκτυπώσουν τα σχετικά έντυπα από το Taxis, αφού βρουν στην πρώτη σελίδα την ένδειξη Υπηρεσία προς Πολίτες, πατώντας «περισσότερα». Στη συνέχεια εμφανίζεται ένδειξη «Εκτύπωση Εντύπων Τελών Κυκλοφορίας και Κατάσταση Οχημάτων».


Πατήστε εδώ για να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας-Δεν απαιτούνται κλειδάριθμοι κλπ-Στη συνέχεια θα πληκτρολογήσετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη του.-Αν όλα είναι οκ θα βγει μήνυμα "Επιτυχής αναζήτηση. Πατήστε εκτύπωση"
-
*Σε περίπτωση που δεν εξοφλήσετε την οφειλή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και θελήσετε να το κάνετε μέσα στο έτος 2019 θα πληρώσετε το διπλάσιο του ποσού! Εάν δεν παραδώσετε τις πινακίδες, τότε η εφορία θεωρεί ότι το όχημα είναι σε κυκλοφορία και αργά ή γρήγορα θα σας στείλει τα επόμενα έτη ραβασάκια στο taxisnet για να εξοφλήσετε τα τέλη, στο διπλάσιο φυσικά!


Εγώ την πάτησα πρόπερσι με ένα μηχανάκι που το είχαμε παρατημένο-χαλασμένο: Ξεχάσαμε ότι είχε κι αυτό τέλη κυκλοφορίας, πήγα στις 10 Ιανουαρίου να παραδώσω πινακίδες και για να τις δεχθούνε πλήρωσα τα τέλη 22 ευρώ + πρόστιμο-προσαύξηση 22 ευρώ + κάτι άλλα άσχετα γαμησιάτικα 6 ευρώ.

Σύνολο δηλαδή παράβολο 50 ευρώ για αέρα κοπανιστό

***Σε περίπτωση που διαθέτετε τους κωδικούς εισόδου για το taxis και θέλετε να δείτε την κατάσταση των οχημάτων σας ή να εκτυπώσετε τα τέλη 2 π.χ. οχημάτων σε μία σελίδα...


https://www1.gsis.gr/webtax/incomefp/per2010/index.jsp


Η υπηρεσία αναζήτησης ειδοποιήσεων Τελών Κυκλοφορίας και κατάστασης οχημάτων, απευθύνεται σε όλους τους φορολογούμενους, ώστε άμεσα να μπορούν να ενημερωθούν για την κατάσταση των οχημάτων τους (κυβικά, κίνηση, ακινησία, κτλ) και να μπορούν να εκτυπώσουν την ειδοποίηση πληρωμής τελών κυκλοφορίας.


Ποιοι παίρνουν απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας

Εκτός από τα άτομα με αναπηρία, πλήρη απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας θα έχουν φέτος και οι γονείς ανήλικων ΑμεΑ. Συγκεκριμένα, το δικαίωμα της απαλλαγής από τέλη κυκλοφορίας των ανηλίκων αναπήρων, δύναται να παραχωρείται στο πρόσωπο που ασκεί τη γονική μέριμνα ή έχει την επιτροπεία του ανήλικου αναπήρου.
Η απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για τους παραχώρηση του δικαιώματος αυτού ισχύει μέχρι και το έτος της ενηλικίωσης του αναπήρου και για ένα μόνο όχημα, έστω και αν το πρόσωπο προς το οποίο παραχωρείται ασκεί τη γονική μέριμνα ή την επιτροπεία σε περισσότερους του ενός ανηλίκους αναπήρους.
Επίσης απαλλάσσονται από το τέλος ταξινόμησης ή τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου ανάπηροι με:
- Πλήρη παράλυση των κάτω ή άνω άκρων ή αμφοτερόπλευρο ακρωτηριασμό αυτών.
- Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με ποσοστό αναπηρίας συνολικά 67%.
- Σοβαρή κινητική αναπηρία του ενός ή και των δύο κάτω άκρων με συμμετοχή του ενός ή και των δύο άνω άκρων, με ποσοστό αναπηρίας συνολικά όχι μικρότερο του 67% από το οποίο το 40% τουλάχιστον από το ένα κάτω άκρο.
- Ολική και από τους δύο οφθαλμούς τύφλωση, με ποσοστό αναπηρίας 100%.
- Νοητική καθυστέρηση με δείκτη νοημοσύνης κάτω του 40%.
- Μεσογειακή αναιμία ή συγγενής αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία).
- Δρεπανοκυτταρική ή μικροδρεπανοκυτταρική αναιμία
- Νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου ή μεταμόσχευση νεφρού
- Αυτισμό, εφ' όσον αυτός συνοδεύεται από επιληπτικές κρίσεις ή πνευματική καθυστέρηση ή οργανικό ψυχοσύνδρομο και, εξαιτίας των παθήσεων αυτών ο παθών έχει καταστεί ανάπηρος, με συνολικό ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, και είναι ανίκανος για εργασία και έχει ανάγκη βοήθειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου