Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Η Ελλάδα κλείνει 38 ιστοσελίδες με ταινίες και υποτίτλους


Μέσα στις επόμενες ώρες, η Επιτροπή για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας διατάσσει τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε 38 domain names, μεταξύ των οποίων τέσσερα που παραπέμπουν στο The Pirate Bay
«Μαύρο» θα πέσει τις επόμενες ώρες στο δημοφιλές The Pirate Bay και άλλα 37 σάιτ με ταινίες, σειρές, υπότιτλους και σχετικό περιεχόμενο.


Πρόκειται για την πρώτη απόφαση Επιτροπής για την Διαδικτυακή Προσβολή της Πνευματικής Ιδιοκτησίας που εφαρμόζεται στο πλαίσιο καταπολέμησης της πειρατείας που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Μέσα στις επόμενες ώρες, η ΕΔΠΠΙ διατάσσει τους ελληνικούς παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου να διακόψουν την πρόσβαση σε 38 domain names, μεταξύ των οποίων τέσσερα που παραπέμπουν στο The Pirate Bay.

Η Επιτροπή έθεσε διορία 48 ωρών από την κοινοποίηση της απόφαση (που εκδόθηκε στις 6 Νοεμβρίου), απειλώντας με πρόστιμο ύψους 850 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.

Η διάρκεια της διακοπής της πρόσβασης ορίστηκε στα 3 χρόνια από την κοινοποίηση της απόφασης.

Οι 38 ιστοσελίδες στις οποίες θα διακοπεί η πρόσβαση:

1. https://xrysoi.online
2. xrysoi.se
3. xrysoi.eu
4. http://gamatotv.me
5. thegmtv.org,
6. gamatotv.to
7. httρs://onlinemoviestar.xyz
8. onlinemoviestar.com
9. tainies.online
10. tenies.online
11. https://tenies-online.com
12. teniesonline.ucoz.com
13. https://oipeirates.οnline
14. oipeirates.eu
15. oipeirates.se
16. http://tainio-mania.com
17. tainiomania.ucoz.com
18. https://liomenοi.com
19. moviecinema.gr
20. moviecinematv.online
21. http://tainiesonline.tv
22. https://magico.info
23. http://www.subs4free.com
24. small-industry.com
25. rnedium-industry.com
26. https://subztv.club
27. http://www.greeksubtitles.info
28. httρ://www.subtitles.gr
29. https://thepiratebay.org
30. thepiratebay.se
31. thepiratebay.me
32. thepiratebay3.org
33. https://yts.am
34. httρs://www.1337x.tο
35. 1337x.st
36. 1337x.ws
37. 1337x.eu
38. 1337x.seΠώς να παρακάμψετε το "μπλόκο"


Μιας και μιλάμε όμως για διαδίκτυο, το ερώτημα που γεννάται είναι κατά πόσο μπορεί μια χώρα να μπλοκάρει πραγματικά την πρόσβαση σε κάποιο site, ειδικά μάλιστα όταν αυτά κατοικοεδρεύουν σε server του εξωτερικού; Εδώ ανελεύθερα καθεστώτα δεν το έχουν πετύχει κατά καιρούς, λέτε να συμβεί τώρα στην Ελλάδα μας;

Η απάντηση είναι πως όχι δεν είναι δυνατόν! Η αλήθεια είναι πως «το κυνήγι της γάτας με το ποντίκι» είναι γνωστό εδώ και χρόνια σε όλους τους κύκλους που ασχολούνται με torrents και video streaming. Έτσι, τρόποι για να παρακάμψετε τον περιορισμό της χώρας υπάρχουν εδώ και καιρό. Ας τους δούμε:

Χρήση Proxy Site. Αυτή είναι η πιο απλή μέθοδος και το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε. Πέστε, ότι θέλετε να επισκεφτείτε μία από τις παραπάνω διευθύνσεις που είναι μπλοκαρισμένες στην χώρα μας. Αντιγράψτε πρώτα τη διεύθυνση URL στο πρόχειρο και, στη συνέχεια, κατευθυνθείτε στη Google. Πληκτρολογήστε proxies websites και πατήστε enter. Δοκιμάστε ένα από τα πρώτα link που θα σας προτείνει η Google ή κατευθυνθείτε απευθείας στο δημοφιλές proxysite https://www.proxysite.com. Στην συνέχεια επικολλήστε τη διεύθυνση URL του site στο πλαίσιο αναζήτησης του διακομιστή μεσολάβησης. Μεταβείτε στη υποστηριζόμενη χώρα. Και αυτό είναι όλα. Τώρα, μπορείτε να δείτε τα πάντα όπως πριν το μπλοκάρισμα. Καλά, σχεδόν τα πάντα γιατί δεν άνοιξαν όλα τα site. Όσες σελίδες φιλοξενούνταν σε ελληνικούς server ήταν αυτές που έκλεισαν οριστικά, όλα τα άλλα όμως έπαιξαν κανονικά.

matrixlife.gr0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου