Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Η Ελλάδα θα βοηθήσει τον Ζάεφ στις εκλογές;


Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης προβαίνουν σε αναφορές για βοήθεια προς την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ στις προσεχείς εκλογές. 

Έτσι τίθεται το ερώτημα- γιατί η Αθήνα θέλει το SDSM να κυβερνήσει τη χώρα; γράφει το δημοσίευμα των Σκοπίων.

Οι μεγαλύτερες σε κυκλοφορία εφημερίδες στην Ελλάδα, η Καθημερινή και το Βήμα -συνεχίζει το κείμενο- ξεκίνησαν μια ανοιχτή στάση σχετικά με την ανάγκη διάσωσης του Ζάεφ στις επερχόμενες εκλογές της 12ης Απριλίου.


Αφενός να μειώσουν το νεοδημιουργούμενο κύμα πατριωτισμού, και αφετέρου να εμποδίσουν μια νέα κυβέρνηση που θα διαταράξει το αποτέλεσμα ‘τζακ – πότ’ που ονομάζεται Συμφωνία των Πρεσπών.


Αναλυτές από το (αντιπολιτευτικό) κανάλι Άλφα λένε ότι δεν έχουν καμία αμφιβολία για τα κίνητρα της Ελλάδας.


Ο στόχος είναι απλός, λέει ο πρώην πρέσβης Ρίστο Νικόφσκι. Η Αθήνα επιθυμεί  έναν επικυρωμένο εταίρο - που θα συνεχίσει να υπερπηδά τα εθνικά συμφέροντα της χώρας χωρίς πρόβλημα, να παραμείνει στην εξουσία.


«Είναι γεγονός ότι μετά τις συμφωνίες συνθηκολόγησης με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία ακολούθησαν γεγονότα βάσει των συμφωνιών. Οι Έλληνες εκ των πραγμάτων φοβούνται ότι μια νέα κυβέρνηση εδώ, θα προσπαθήσει, όπως λέγουν οι ίδιοι, να βελτιώσει και αν μπορέσει να αγνοήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.


Έτσι, στην Ελλάδα ανησυχούν σοβαρά και ανακοινώνουν τώρα με διάφορους τρόπους να βοηθήσουν ώστε να παραμείνει η σημερινή κυβέρνηση, καθώς γνωρίζουν ότι είναι έτοιμη να πουλήσει τα πάντα για το τίποτα», είπε ο Νικόφσκι στο τηλεοπτικό κανάλι Άλφα.


«Αυτό είναι, μεταξύ των άλλων, σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και άμεση παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις μιας κυρίαρχης χώρας, μια ενέργεια η οποία - σύμφωνα με τον Νικόφσκι- έχει γίνει χαρακτηριστικό της εξουσίας του Ζάεφ.


 Σύμφωνα με αναφορές των ελληνικών εφημερίδων Καθημερινή και Βήμα, στην ιστορία περιλαμβάνεται η ηγεσία του ελληνικού κράτους και ο Νίκος Δένδιας εργάζεται, επίσης, για πρωτοβουλίες που θα απομακρύνουν την κυβέρνηση του Ζάεφ από την άβυσσο. Οι ίδιες εφημερίδες αναφέρουν ότι οι πρωτοβουλίες αυτές θα χρησιμεύσουν στις προσεχείς κοινοβουλευτικές εκλογές.



--
               
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου