Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019

Μέσα στη νύχτα σαν τους κλέφτες μεταφέρουνε στη Μακεδονία τους λάθρο


Κατά τα άλλα η Κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα υπάρχει πρώτα ενημέρωση και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες πριν την εγκατάσταση λαθρομεταναστών.
*Για λόγους πολιτικής ορθότητας, η αρχική αρθρογράφος αποκαλεί τους λαθροεισβολείς με τα καλλιτεχνικά τους ψευδώνυμα:
 
Σε ξενοδοχείο της Νάουσας 80 μετανάστες – Άλλοι 300 θα μεταφερθούν σε Βέροια και Αλεξάνδρεια 


Σε ξενοδοχείο της Νάουσας που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης μεταφέρθηκαν τη νύχτα 80 μετανάστες, κατά κύριο λόγο Αφγανικής καταγωγής. Ο ιδιοκτήτης του αποδέχθηκε την πρόσκληση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για όσους ενδιαφέρονται να παρέχουν τις υποδομές τους - έναντι αμοιβής - για φιλοξενία μεταναστών. Η προκήρυξη αφορά δωμάτια, ξενοδοχειακές μονάδες και γενικότερα καταλύματα που μπορεί να είναι άδεια και οι ιδιοκτήτες τους να θέλουν να τα μισθώσουν και να αποζημιωθούν γι’ αυτό.

Στην Ημαθία, τέσσερις ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων υπέβαλαν σχετική αίτηση σε σύνολο 25 ξενοδοχείων-μελών της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας. Οι 300 επιπλέον μετανάστες που προβλέπεται να μεταφερθούν στην Ημαθία θα απορροφηθούν είτε από τις συγκεκριμένες ξενοδοχειακές μονάδες είτε από τα κέντρα προσφύγων Βέροιας και Αλεξάνδρειας.

«Ως Ένωση Ξενοδόχων δεν μπορούμε να πούμε σε κάποιον επαγγελματία ξενοδόχο να μην κοιτάξει τη δουλειά του. Όσον αφορά τη δική μου επιχείρηση, δεν υπέβαλα αίτηση. Κάποιοι συνάδελφοι, ωστόσο, αντιμετωπίζουν το θέμα ανθρωπιστικά και το βλέπουν -οικονομικά- ως κάτι θετικό. Ο κοινωνικός αντίκτυπος κατ' εμέ είναι αρνητικός αλλά αν υπάρχει ζήτημα πληρότητας τότε τα δεδομένα αλλάζουν», υπογραμμίζει στο makthes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας, Δημήτρης Μάντσιος.

Η προκήρυξη αναφέρει πως τα κτίρια φιλοξενίας θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια όπως η παροχή υπηρεσιών που θα εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση στους μετανάστες -όπως πρόσβαση ΑΜΕΑ, κουζίνα, ψυγείο, ζεστό νερό, wifi κτλ.

Υπογραμμίζεται πως η φιλοξενία αφορά πολίτες τρίτων χωρών που έχουν αιτηθεί άσυλο.

Της Δέσποινας Βογιατζόγλου από Μακεδονία


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου