Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Ακόμη περιμένουμε από την ΕΕ να κάνει "ντα" τους Τούρκους; ~ Η Γερμανία ενέκρινε την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία


Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας, απαντώντας σε επερώτηση του βουλευτή του Αριστερού Κόμματος, Σεβίμ Νταγκελέλε, ανέφερε ότι η γερμανική κυβέρνηση ενέκρινε την παροχή στρατιωτικού υλικού στην Τουρκία- παρά την στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με το κείμενο, έξι εβδομάδες μετά τις...
9 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε η τουρκική εισβολή, το υπουργικό συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως στις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία, ύψους 3,09 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αναφέρει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass.

Στις 12 Οκτωβρίου ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας διαβεβαίωσε ότι οι γερμανικές αρχές «δεν θα εκδώσουν νέες άδειες για τον εξοπλισμό της Τουρκίας, τον οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στη Συρία».

Η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης σε αυτήν τη δήλωση ήταν ότι «τα στρατιωτικά υλικά που αποστέλλονται στην Τουρκία δεν σχετίζονται με εκείνα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη Συρία».

Δεν προσδιορίζονται, ωστόσο, ποια είναι αυτά, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται.


--
               
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

1 σχόλια:

Υδραυλικος υδραυλικοι είπε...

καλά αυτοί μας κοροϊδεύουνε εδώ και χρονιά ..... ΕΕ και πράσινα άλογα ... μόνο η πάρτη τους και η τσέπη τούς

Δημοσίευση σχολίου